Jaké tělísko je nejlepší?
Ahoj,je mi 38,mám za sebou 2 porody…
Ale od posledního se mi zhoršila MS mam kusy ( jen teda jeden den ale mám) už po 3tí jdu na hysteroskopii- a furt do mě hustí ať si dám tělísko ( prášky nemůžu) a já jsem asi už i načatá a necham si ho dát… aspon si uziju sex na plne obratky 😊 ptám se,jaké je nejlepsi?ztrací se chut na sex? Pribíra se?
@lucyer pokud máte zhoršenou menstruaci a sraženiny, a nemáte myom, endometriozu či adenomyozu, pak máte hormonální nerovnováhu, především nedostatek progesteronu, pak se objevují i symptomy PMS a je to v tomto věku časté, protože ovulace již není tak kvalitní. Tento nedostatek může být doprovázen i zkrácením cyklu. Tělísko menstruaci může zmírnit až zastavit, ale příčinu nedostatek progesteronu nevyřeší a vyřešit neumí a relativní nadbytek estrogenu dál v těle prokazatelně škodí. Tento stav způsobuje především dlouhodobý stres, větší hmotnost, chronický zánět způsobený vyšším inzulinem, inzuinovou rezistencí, vysoce průmyslově zpracovanými potravinami a nadužíváním především slunečnicového oleje a ztužených tuků - ty jsou i v průmyslově zpracovaných potravinách. A v neposlední řadě nedostatek hořčíku a železa. Železo doplňovat pouze v případě prokázaného nedostatku, hořčík ideálně kvalitní bisglycinát 200 - 400 mg večer. Pravidelný a dostatečná spánek, kvalitní pravidelná strava, dostatek bílkovin v každém jídle, zdravé tuky, vypustit cukr, menší dávky sacharidů v každém jídle, minimalizovat potraviny z bílé mouky. Vitamín B6 10-25 mg denně, omega3, obsah EPA+DHA 1000-2000 mg denně, drmek 20-40 mg denně ráno nejméně 3 cykly, zinek 10-15 mg denně, a přidat nějaký slabší multivitamín denně. Pokud je to aktuální, tak snižovat hmotnost, to většinou přijde se zdravou a vyváženou stravou. Rozhodnutí je samozřejně na Vás, ale jakákoli hormonální substituce i lokální zasáhne celý organizmus a centrální nervovou soustavu. Jak působí jednotlivé HA na organizmus podrobně rozebírá autor třeba tady https://www.facebook.com/groups/1625978237906871

@lucyer ono je spíš otázka které vám sedne a hlavně zda není příčina třeba endometrioza jak se ví 100 žen 100 zkušenosti u hormonalniho ( se můžou objevit příznaky váha ,padají vlasů ,nechuť na sex ,psychika atd ..) je to individuální nemusí bejt Ms ...tělísko se může usazovat 6-12 měs...během té doby žena může různe špinit ,krvácet a taky nemusí chce to vyzkoušet já osobně jsem měla nehormonalni dvě 8+ let a za mě super Ms včas sex ok ...