Které nitroděložní tělísko eliminuje nebo minimalizuje menstruaci?
Zdravím, momentálně beru antikoncepci Yadine bez pauzy, strašně mi vyhovuje, že nemám menstruaci, ale chtěla bych přejít na něco jiného, protože antikoncepce je svinstvo. Napadlo mě hormonální nebo nehormonální tělísko. U kterého není MS ?Chci něco při čem není a nebo jen úplně slabě. Děkuji moc za odpovědi
Tak to vám nikdo neřekne zda u hormonalniho vám se Ms zastaví nebo jen zmírní na každé tělo ženy to působí jinak a hlavně to není hned některe ženy čekají mesice jiné rok + a taky pokud se vám u tělíska zastaví Ms můžou přijít nežádoucí účinky ( tělo se může chovat jako v přechodu - padání vlasů ,váha ,naladovost ,nechuť na sex ,chuť na jídlo , atd ..) neni to pravidlo ale může se to objevit taky se Ms zastavit nemusí je určite % žen které mají Ms normálně u hormonalniho tělíska ( nehormonalni tělísko je klasika kde Ms je normalne )
Pokial ti vyhovuje HA ktoru teraz mas tak by som nemenila za hormonalne teliesko. Je to zbytocne - hormony tam mas tak jako tak. A navyse ti nemusi sadnut, kopec zien po nej dlhe mesiace spini, aj tu je vela pripadov kedy si ju zeny nakonec museli nechat vybrat 🤷🏼♀️
Tak predevsim zrovna u teliska bych se bala vic otehotneni nez u prasku a jestli se chces chranit tak urcite hormonalni a to je taky svinstvo.
Osobně bych do tělíska nešla. Působí jako cizí těleso - takže působí lokálně zánět proti kterému bílé krvinky bojují... Přijde mi, že celkově jsou rizika mnohem větší než přínos.
Nehormonalni nedává smysl. Tam je MS normálně, dost často ještě silnější, než normálně. Nesouhlasím s holkama výše, že změna nemá smysl. Prášky jsou svinstvo, tělísko je o hodně lepší, jelikož se hormony vstřebávají jenom lokálně a nemají třeba negativní vliv na játra a pod. Já mám už třetí a neměnila bych ani náhodou. MS u něho není, je to pseudoMS stejně jako u prášku. To, jestli ti úplně vymizí ti nikdo neřekne, je to hodně individuální. Ale já ji v podstatě nemám, většinou den špinění přesně jednou za 28 dní
Mam Mirenu a je to super. Občas tak 3 X do roka cítím, ze se něco děje, zašpiním a dobre
co do hormonů je tělísko rozhodně šetrnější, běžná antikoncepce pilulka (záleží zase na konkrétním prášku) dávkuje až 100–150 mikrogramů na den Levonorgestrelu, který bývá v pilulce i tělísku a to dávkuje ~17.5 µg/den počátečně, klesá na ~7.4 µg/den, což je teda za mě rozdíl obrovský co do sebe člověk sype.. jinak tělísko běžně úplně neblokuje ovulaci, ale jeho hlavní činností je zahuštění hlenu, aby zabránil proniknutí spermií .. já mám tělíska 8. rokem a celou dobu mívám ovulaci i MS, vč. příznaků.. debatovala jsem to s novým doktorem na jaře a říkal, že nejsem výjimka, že to je celkem běžné.. na druhou stranu ne každé tělo tělísko přijme, mám v okolí celkem dost případu, kdy muselo tělísko pryč, prostě ho tělo nepřijalo

No, logicky hormonální telisko, akorát zedy to svinstvo je v nem opet logocky taky...