icon

Má smysl brát antikoncepci při sexu jednou týdně?

29. srp 2023

Ahoj jen mě zajímá braly by jste na mém místě antikoncepci ? Sex máme jednou za 1-2 týdny ( nemáme žádné problémy hold 3 děti , práce takže není kdy) další Mimi neplánujem . Stále kojim , Menzes docela pravidelná, dřív jsem měla injekce ale co si budem je to svinstvo pak jsem měla tělísko no otěhotněla jsem , zatím to praktykujem že v neplodných dnech pharmatex+ přerušení jinak kondom ale kondom se nelíbí ani jednomu z nás , přemýšlela jsem o pilulkach ale říkám si má to cenu každý den se radovat hormonama kvůli štrejchu jednou za týden nebo jednou za 2 týdny 🤔

Strana
z2
snailice
5. zář 2023

Taky mame sex cca jednou za tyden ci za dva a po druhem porodu mi prasky nesedli, takze jsem si nechala zavest Mirenu a jsem spokojena (sice zacatky byly krusne) a ani MS s ni nemam🙂. Pokud by mi z nejakeho duvodu zacala delat problemy, tak zkusim opet prasky.

autor
5. zář 2023

@ai30 no problém je v tom že je to nevratný krok a sice doufám že nám to spolu vydrží do konce života ale nikdy nevíš co ti život přinese. Jsme vážně mladí na to udělat takto velké rozhodnutí

ai30
5. zář 2023

@veronicka89 Rozvod i smrt existuji a vasektomie je v mnoha pripadech vratna a kdyz ne, tak je mozne odebrat spermie na ivf. Takze jo, kdyby borec chtel mit jeste 15 deti, tak se mu to prodrazi, ale jinak je to vazne nejmin invazivni metoda antikoncepce kdyz ma clovek uz 3 deti. Mne prijde absurdni, ze ji necha huntovat si 30 let telo jen aby mel zaruku, ze kdyz se rozvede, tak si jeste bude moct udelat deti jinde...

ai30
5. zář 2023

@fire85 A proc ne? Chlap by do sebe urcite 30 let nerval hormony, ale zenska jo co?

veronicka89
5. zář 2023

@ai30 tak ono to neni cerne a bile ... ja bych proste chlapa na tohle neposlala a hotovo...
Ne ze bud vasektomie nebo huntovani tela ...

ai30
5. zář 2023

@veronicka89 Tak muzou spat uz navzdy s kondomy. Ale prijde mi ujete, ze antikoncepce ma byt vzdy na zene, i kdyz u te je to brutalni hormonalni zatez a u chlapa minimalni chirurgicky zakrok bez nasledku. Ale sak kazdy podle sebe, no.

ai30
5. zář 2023

@veronicka89 No vidis, ty bys na to chlapa neposlala, ale chlapovi je jedno, ze do sebe cpes hormony. Tak nebylo by to fajn, kdyby mel o tebe stejnou starost, jako mas ty o nej?

lauriak
6. zář 2023

@veronicka89 v cr mi pride, ze vasektomia je stale tabu. V zahranici je to uplne bezne ked sa par rozhodne, ze uz deti nechce tak chlap ju podstupi. Rozhodne je to lepsie riesenie ako ked ma zena do seba 10-15 rokov cpat hormony lebo co ak nahodou manzel umre alebo sa rozvedeme tak nech mozem este rodit pre niekoho ineho (lebo s tymto muzom uz deti nechcem ale s niekym dalsim ano?) 🤦🏼‍♀️ Alebo aby chudak ked sa rozvede tak moze mat deti este s niekym inym? To je take zvlasne uvazovanie.

veronicka89
6. zář 2023

@ai30 ja do sebe hormony necpu 😀

ai30
6. zář 2023

@veronicka89 No a v cem je teda to, ze ty bys na to chlapa neposlala relevantni pro tazatelku? Ona zvazuje, jesli ma brat hormonalni antikoncepci nebo ne. Jestli vam vyhovuje jina nebo zadna forma antikoncepce, tak je asi jasne, ze ty pred tim rozhodnutim nestojis, ne?

landylu
6. zář 2023

za mě hormony již nikdy! dcerám to taky nedovoluji. přes 10 let jsem používala LADY COMP, a v plodných dnech kondom, či přerušení....a všecko v pohodě....a kdybych se nesnažila být chytřejší než on, tak teď nejsem těhotná 😀D
Je sice drahý, ale dá se prodat/podědit a cena za podle mě zdravá škodlivou antikoncepci se léty srovná

srnii
6. zář 2023

Já věřím pharmatexu, buď praktikujeme přerušovanou soulož nebo pharmatex a to si pak pozor nedává. Praktikovali jsme to takto téměř šest let a otěhotněla jsem až když jsme chtěli.

me_druhe_ja
6. zář 2023

Přítel na vasektomii chce jit, už má zadanku od doktora. Jenze mu je 47 a má celkem 5 děti. 😀
Ve vašem případě bych to asi řešila nehormonalnim tělískem a raději přerušovaná soulož. Tomu nehormonalnimu moc nevěřím....Ale takhle dohromady by to mohlo fungovat. 🙂
Já mám dvě děti a kdybych u toho druhého měla císaře, nechala bych se sterilizovat.

fire85
7. zář 2023

@ai30 existuje taky dost veci mezi tím... jako chlap bych na to nesla, nevis kdy se změní situace a ještě budeš chtít dítě

ai30
7. zář 2023

@fire85 No ja docela hledim, kolik lidi si slibuje 'dokud nas smrt nerozdeli', ale vlastne pocitaji s tim, ze je rozdeli petadvacitka, se kterou si manzel bude chtit zajet jeste jedno kolo. 😅

fire85
8. zář 2023

@ai30 tak určitě je lepší s něčím takovým počítat, tak to prostě v životě chodí. A ne jen manzel, i ženská může odejit. To je život. Na lásku az do smrti ja osobně fakt nevěřím.

Strana
z2