Může antikoncepce způsobit úplnou neplodnost?

katedelaff
6. lis 2015

Může antikoncepce způsobit úplnou neplodnost , pokud jí žena bere déle jak rok ?

ma_jo
Autor odpověď smazal
Zobraz
kacca11
6. lis 2015

Může se stát cokoli, ale myslím si, že by šlo o naprosto výjimečný případ. Navíc to nikdy nelze hodit jen na antinu, protože nikdo neví, jak na tom byla dotyčná se zdravím už dříve a jak by se jí dařilo i kdyby antinu nebrala.

ito
6. lis 2015

Ja brala 10 let a otehotnela jsem ihned po vysazeni.

markyska88
6. lis 2015

@katedelaff myslím, že je to nesmysl.
Mně teda způsobila jiné zdravotní problémy (otoky), ale neplodnost ne.

evulina77
6. lis 2015

@katedelaff no že se nejedná o tělu prospěšnou věc je fakt, spousta holek má po braní HA a následném vysazení spoustu problémů a může mít i problém s otěhotněním, což se řeší opět hormonama... Já osobně po 10-ti letech braní problém s menstruací a vykyvy nálad a noční počení apod., ale otěhotněla jsem 10 měsíců po vysazení...

pekkaa
6. lis 2015

Ja brala 10 let vkuse tu nejdrahsi antikoncepci na trhu a trvalo mi 2 roky nez jsem vubec zacala mit normalne menstruaci. Rok nebylo vubec nic, pak jsem aspon obcas zaspinila, po roku a pul od vysazeni zacala menstruace ale dost nepravidelna. 3 mesice pred otehotnenim jsem zacala mit pravidelnejsi cyklus, ale stale dost dlouhy (35-40 dnu). Nastesti jsem otehotnela🙂. Ale bala jsem se.
Antikoncepce je svinstvo a uz bych to nikdy nebrala.
Cest vyjimkam bez problemu....

markyska88
6. lis 2015

@pekkaa ano, HA je humus !!! Kéž by to všechny ženy přestaly brát... Mně zadržovala tolik vody v těle, že jsem po vysazení shodila 16 kg. Nebyl to tuk, ale fakt voda. No děs

craki
6. lis 2015

Ehm, souhlasím s tím ze je to svinstvo, ale ja po skoro 10let a druha ms po vysazeni už nepřišla 🙂 i ted po porodu je cyklus pravidelný...
Myslím si ze antikoncepce jen prohloubi nějaký problém pokud tam nějaký je..

lucienn5
6. lis 2015

Mě stačilo pouhých 10 měsíců braní HA a pak jsem měla problémy a téměř dva roky trvalo, než se mi menstruace opět "nastartovala" a začalo být všechno aspoň trochu v pohodě ... mezitím jsem samozřejmě vyzkoušela různé vyvolávací injekce, ale taky žádná sláva ... pak jsem to vzdala a nakonec se to pak srovnalo samo, ale jako už fakt nikdy víc

siiia
7. lis 2015

já brala 12 let v kuse a otěhotněla jsem okamžitě po vysazení...

betka28
13. lis 2015

Myslím si, že to nie je pravda. Ak by to naozaj fungovalo takto, tak podľa mňa ich predaj už by bolo zakázané. Poznám také osoby v mojom prostredí, ktoré otehotneli hneď po vysadení HAK. Na druhej strane si myslím, že HAK nie je celkom zdravá metóda chránenia. Tiež som brala niekoľko mesiacov, ale v tom čase som mala iné problémy (bolela ma hlava, nadváha...atd). Potom som hľadala aj iné alternatívne produkty a stretla som sa s malým minipočítačom cyclotest. Je to prirodzená metóda a odvtedy nemám žiadne problémy. Môj cyklus je už pravidelný.

ma_jo
Autor odpověď smazal
Zobraz
hojda
13. lis 2015

Může utlumit menstruační cyklus a u někoho může trvat déle, než se obnoví. Nic dobrého pro tělo to není☹.

pekkaa
13. lis 2015

Presne tak.
A nebyla bych tak naivni, ze kdyby to bylo opravdu svinstvo, tak uz je to davno zakazane... Jsou v tom velke prachy. A delaji se i horsi veci kvuli prachum..
Vsichni to cpou a ospevujou, ze vsechno v pohode... Az jsem nenarazila na moji soucasnou osvicenou gynekolozku, ktera priznala, ze to opravdu zpusobuje problemy.
Moje tchyne taky pracuje v medicinskem prostredi a sama je z toho znechucena co se vsechno deje. Ja uz ted nikomu neverim...

zuzimuk
19. čer 2018
Uživatel zuzimuk je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od zuzimuk.

Bohuzel to v dnesni době není nic neobvykleho. S pritelem se snazime pomahat jak jen muzeme, vime jake to je cekat na vysněné miminko.

helcakab
19. čer 2018

já bych řekla, ze prostě na kazdou má jiné účinky, ja vím, ze jsem poprvé začala brát antikoncepci az skoro v 25 myslím Lunafem a mela jsem po ní sílené depresivní stavy, brala jsem necelý půlrok a vysadila, znovu jsem mela tu samou nekdy po 30 az 🙂 a ty stavy uz mi nedělala, ono zase byl ten hormonální systém vyzrálejsí atd. Cca rok před otěhotněním jsem uz nebrala nic a po porodu taky nic neberu a uz nikdy HA nechci, kondom nevadí ani mně ani chlapovi a co si budem povídat ono po tom porodu ta frekvence styku je tak malá 🙂 ze brát HA by mi prislo uz tuplem zbytečné...myslím si, ze to je porádný bordel, její nasazení u mladých holek chápu jedine v prípade zdravotních problému třeba s pletí, kdy kvůli tomu má holčina komplexy, ale jinak na co do sebe ládovat v 15 letech hormony proboha????

lachtanice86
19. čer 2018

Já brala ha 8let v kuse bez přestávky. Užívat jsem ji začala kolem 20let. Byla to léčba a pomohla mi.. ono vlastně na endometriozu je jen hormonální léčba. Nemela jsem při ha vedlejsi účinky, ani snížení libida, mám stejného chlapa i 3roky po vysazení takže mi voní pořád stejně. Bolesti hlavy jsem neměla, váha se nezměnila a období na ha pro mě bylo vysvobození od denodenich bolestí a problémů spojených s endo. Po vysazení v pohodě, cyklus mi naskočil po 27dnech i ovulace, otěhotněla jsem do 4mesicu po vysazení, bohužel jsem o to přišla, ale to je jiný příběh. A pri testech mam množství vajíček na svůj věk dost vysoký. Diky ha že blokovala ovulaci. Ale chápu že každá to snáší jinak

smetttanov
22. čer 2018

Ahoj, nemohli jste tez otehotnet, umele oplodneni?

baris
22. čer 2018

@katedelaff ne, nemůže.

Já jsem brala HA několik let, otěhotněla jsem cca do 13 měsíců, druhé dcera cca za 4 měsíce. Teď jí opět beru. Nemám takové bolesti a nevadí mi a jsem za ní ráda.

A začala jsem brát HA cca od 15 let - ne kvůli sexu, ale kvůli větší pravidelnosti menstruace a hlavně kvůli bolesti. Vždy jsem měla první den takové křeče, že jsem nebyla schopna fungovat - ale vůbec.

berynka
22. čer 2018

V případě léčby neplodnosti nikdy žádný lékař neřekne,ze to ma souvislost s předchozím braním hormonální antikoncepce 😏

dc2015
22. čer 2018

Podle mě ano. Mám štěstí, nebrala jsem ji dlouho a už čekám druhé. Ale ségra brala opravdu mnoho let, nedaří se jim, a tak jsem se začala zajímat víc... A mimo jiné jsem narazila i na názory (lékařů, mám i pár známých mezi nimi), že pokud se sejde nešťastná kombinace - různé zdravotní potíže, věk přes 30 a dlouhodobé braní antikoncepce, může být neplodnost výsledkem. Tedy asi JEN antikoncepce ne, ale znám dost párů, co jsou oba dva zdánlivě zcela zdraví, žijí zdravým životním stylem, mají vystudované VŠ... Zkrátka ukázkové páry...Ale taky jsou to páry, co se chránily x let antinou a teď jim nejde počít dítě. Takže asi tak. Nevím ještě, jak budu řešit ochranu po druhém porodu, ale vím, že ne hormonálně. Hormony a jejich dlouhodobý umělý vliv bych vůbec nepodceňovala... A ty, co píšou, že URČITĚ ne... No, jak sladká je nevědomost 🙂

vita_
22. čer 2018

Jestli to je možné nebo není to nedokážu posoudit, já ji brala tak 12 let a prcka čekáme na první dobrou (věk oba nad 30).

aneven
22. čer 2018

Já si myslím, že se musí sejít vícero faktorů. Pak se může dlouhodobé braní antikoncepce na plodnosti negativně podepsat. Respektive antikoncepce často zdánlivě "zahladí" různé problémy a varovné signály jako např. nepravidelný a bolestivý cyklus apod., které by se za jiných okolností nějak řešily...Já osobně brala osm let. Po vysazení mi to rozhodilo hlavně psychiku. Také jsem měla v době braní problém se zadržováním vody, ale to až tak v posledních dvou třech letech.

zuzimuk
28. čer 2018
Uživatel zuzimuk je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od zuzimuk.

Ne ne, nastesti k tomu nedoslo, miminko si nas nakonec naslo. 🙂 Ale byli jsme darovat na kliniku ivf-zlin.cz, ja vajicka, pritel spermie.

smetttanov
1. črc 2018

Tak to je super, kez by bylo takovych páru více.

kyspanek
22. čer 2021

Holky, kdo by potřeboval, mám Ayreen 2mg krom 9 tablet kompletní krabičku teď novou, napište zprávu, kdo má zájem