Nespolehlivost kondomu: Jaké jsou rizika selhání?
Ahoj holky, přijdu si jak naprostá puberťačka a blbec zároveň, ale asi to potřebuji s někým probrat a nemám poblíž žádnou vhodnou osobu a omlouvám se za dotaz jak z Bravíčka😀. Kdykoliv si tady rozkliknu diskuzi, že někdo neplánovaně otěhotněl, vyleze z něj, že používali kondom a dostane tady totální sodu, že je to nespolehlivé a dotyčná to měla čekat 😀 Beru, že se může špatně nasadit a sklouznout, ale v čem jiném je to teda tak nespolehlivé? Nám teda tato ochrana nikdy neselhala, ale vzhledem k tomu, že další dítě nedám a potrat taky ne, tak ač nejsem příznivec antikoncepce a nechce se mi do ní, tak po těch odstrašujících případech tady skoro uvažuji, že si jí nechám předepsat a pojistím to nadvakrát 😀. Díky za případné odpovědi.
@k2792017 většinou si nasazují kondom až když už sexuji.. což kapičky lásky projdou do ženy dřív než si ho nasadí a při vyvrcholení to jde do kondomu..
My jsme kondom zavrhli, vadí nám to. Pořídila jsem si tělísko, mám tři děti. Mám ho dva a půl roku a jsem spokojená.. antikoncepci užívat nemůžu, jsem po rakovině.
Já jsem četla, že stačí třeba mastné ruce a už to může kondom poškodit. Úplně nevím, proč se o takových věcech nemluví víc, pak by možná dost lidem ubylo starostí. Každopádně nám neprasknul ani nevíme o tom, že by nějak selhal, ale máme z něj třetí kousek. Asi nějaká mikrotrhlina a totální rozházení cyklu (otěhotněla jsem v termínu očekávané menstruace!). Takže už jaksi nevěřím ničemu, teď kombinujeme HA, kondom a přerušování a já mám samozřejmě hrůzu z každého náznaku těhotenství, protože další fakt NE. 🙈 Muž moc nesouhlasí se sterilizací, já rozhodně nechci telísko...No, pro nás, co těhotníme že vzduchu moc možností není.
Podľa mňa je kondóm veľmi spoľahlivý. Jediný problém je ľudský faktor. Za 10 rokov nám ani raz nepraskol a deti sme mali, keď sme si naplánovali. A to používame durex feel thin 😅
Tu je o tom super článok
Nám kondom 2x prasknul, pokaždé to byl Primeros a v obou případech jsem radši vzala pilulku po… s jinou značkou už se nám to potom nestalo.
Moc jsem nechtela znova HA (resp. s kolobehem kolem deti jsem nebyla schopna ji spravne uzivat :/ ), ale kondom nam tak kazdy druhy pokus prasknul, ruzne znacky, takze jsem porad behala pro postinor :/ Takze za me je velmi nespolehlivy
Ted mam telisko a ze zbyvajicich moznosti asi nejlepsi
Verime kondomu 🙂 v plodne dny jeste k tomu prerusovana souloz (ze jde mimo i s kondomem) a to proste beru jako dvoji jisteni no 🙂 kondom mapartner po celou dobu co je uvnitr, protoze my mame treti dite pravdepodobne z preejakulatu 🙂 Nechci ha, nehormonalni telisko mit nemuzu a nechci a spermicidy mi vadi :D Jestli to selze, tak me ceka potrat a pak asi budu do konce plodneho obdobi bez sexu, protoze do hormonu jit nechci :D
My používali kondomy v kombinaci s HA léta letoucí a vždy ok, nikdy nesklouznul, nepraskl, atd. Po prvním porodu už jsem HA nechtěla, tak jsme skončili jen u kondomů. Mno, po více jak roce nám jeden prasknul a díky tomu se z nás stali dvojnásobní rodiče. Nikdy potom, tj. za více jak 8 let, kondom neprasknul. Prostě se to mělo stát a měli jsme dvě děti mít 😉
@k2792017 Kondom používáme od dob, co jsme s manželem začali a nikdy nám nepraskl. Ale mimo před menstruací kombinujeme, že si dával pozor. Těhotná jsem byla 4x a vždy jen když jsme chtěli. Důležitá je prostě správnà manipulace, ale stoprocentní ochrana neexistuje, i při HA, pokud bude mít žena třeba zažívací potíže, se také sníží účinnost. Za mě je velmi důležité si ujasnit - sama v sobě i s partnerem, zda další dítě v případě selhání zvládneme nebo zda je pro mě potrat řešením. My v tomto měli jasno, potrat ne, miminko bychom přijali.
Pokud pro někoho není řešením ani jedno, je třeba se chránit lépe.

@lokesa Díky za zkušenosti.