icon

Nespolehlivost kondomu: Jaké jsou rizika selhání?

k2792017
12. črc 2024

Ahoj holky, přijdu si jak naprostá puberťačka a blbec zároveň, ale asi to potřebuji s někým probrat a nemám poblíž žádnou vhodnou osobu a omlouvám se za dotaz jak z Bravíčka😀. Kdykoliv si tady rozkliknu diskuzi, že někdo neplánovaně otěhotněl, vyleze z něj, že používali kondom a dostane tady totální sodu, že je to nespolehlivé a dotyčná to měla čekat 😀 Beru, že se může špatně nasadit a sklouznout, ale v čem jiném je to teda tak nespolehlivé? Nám teda tato ochrana nikdy neselhala, ale vzhledem k tomu, že další dítě nedám a potrat taky ne, tak ač nejsem příznivec antikoncepce a nechce se mi do ní, tak po těch odstrašujících případech tady skoro uvažuji, že si jí nechám předepsat a pojistím to nadvakrát 😀. Díky za případné odpovědi.

Strana
z2
k2792017
autor
12. črc 2024

@lokesa Díky za zkušenosti.

sorboni30
12. črc 2024

@k2792017 většinou si nasazují kondom až když už sexuji.. což kapičky lásky projdou do ženy dřív než si ho nasadí a při vyvrcholení to jde do kondomu..
My jsme kondom zavrhli, vadí nám to. Pořídila jsem si tělísko, mám tři děti. Mám ho dva a půl roku a jsem spokojená.. antikoncepci užívat nemůžu, jsem po rakovině.

prejeta_zaba
12. črc 2024

Já jsem četla, že stačí třeba mastné ruce a už to může kondom poškodit. Úplně nevím, proč se o takových věcech nemluví víc, pak by možná dost lidem ubylo starostí. Každopádně nám neprasknul ani nevíme o tom, že by nějak selhal, ale máme z něj třetí kousek. Asi nějaká mikrotrhlina a totální rozházení cyklu (otěhotněla jsem v termínu očekávané menstruace!). Takže už jaksi nevěřím ničemu, teď kombinujeme HA, kondom a přerušování a já mám samozřejmě hrůzu z každého náznaku těhotenství, protože další fakt NE. 🙈 Muž moc nesouhlasí se sterilizací, já rozhodně nechci telísko...No, pro nás, co těhotníme že vzduchu moc možností není.

mia_von_prag
12. črc 2024

Podľa mňa je kondóm veľmi spoľahlivý. Jediný problém je ľudský faktor. Za 10 rokov nám ani raz nepraskol a deti sme mali, keď sme si naplánovali. A to používame durex feel thin 😅
Tu je o tom super článok

https://www.kondomshop.cz/zazitkovy-pruvodce/ko...

klaina
15. črc 2024

Nám kondom 2x prasknul, pokaždé to byl Primeros a v obou případech jsem radši vzala pilulku po… s jinou značkou už se nám to potom nestalo.

tereza0111
15. črc 2024

Moc jsem nechtela znova HA (resp. s kolobehem kolem deti jsem nebyla schopna ji spravne uzivat :/ ), ale kondom nam tak kazdy druhy pokus prasknul, ruzne znacky, takze jsem porad behala pro postinor :/ Takze za me je velmi nespolehlivy
Ted mam telisko a ze zbyvajicich moznosti asi nejlepsi

kacka1994
15. črc 2024

Verime kondomu 🙂 v plodne dny jeste k tomu prerusovana souloz (ze jde mimo i s kondomem) a to proste beru jako dvoji jisteni no 🙂 kondom mapartner po celou dobu co je uvnitr, protoze my mame treti dite pravdepodobne z preejakulatu 🙂 Nechci ha, nehormonalni telisko mit nemuzu a nechci a spermicidy mi vadi :D Jestli to selze, tak me ceka potrat a pak asi budu do konce plodneho obdobi bez sexu, protoze do hormonu jit nechci :D

miryp
16. črc 2024

My používali kondomy v kombinaci s HA léta letoucí a vždy ok, nikdy nesklouznul, nepraskl, atd. Po prvním porodu už jsem HA nechtěla, tak jsme skončili jen u kondomů. Mno, po více jak roce nám jeden prasknul a díky tomu se z nás stali dvojnásobní rodiče. Nikdy potom, tj. za více jak 8 let, kondom neprasknul. Prostě se to mělo stát a měli jsme dvě děti mít 😉

lennus
16. črc 2024

@k2792017 Kondom používáme od dob, co jsme s manželem začali a nikdy nám nepraskl. Ale mimo před menstruací kombinujeme, že si dával pozor. Těhotná jsem byla 4x a vždy jen když jsme chtěli. Důležitá je prostě správnà manipulace, ale stoprocentní ochrana neexistuje, i při HA, pokud bude mít žena třeba zažívací potíže, se také sníží účinnost. Za mě je velmi důležité si ujasnit - sama v sobě i s partnerem, zda další dítě v případě selhání zvládneme nebo zda je pro mě potrat řešením. My v tomto měli jasno, potrat ne, miminko bychom přijali.
Pokud pro někoho není řešením ani jedno, je třeba se chránit lépe.

Strana
z2