Norethisteron na oddálení menstruace. Jakou máte zkušenost?
Nemáte někdo zkušenost s léky Norethisteron na oddálení ms? Po vysazení antikoncepce mám ms každé dva týdny, dneska jsem byla na gyndě, a abych měla přes dovolenou klid, napsala mi tyhle prášky. Ale když jsem koukala do letáčku na nežádoucí účinky, tak fakt nevím jestli se na to radši nevykašlat...
Měla jsem v 16 letech kvůli fesťáku. Další 2 cykly rozhozené, ale jinak ok. Kdyby mi menstruace vycházela na dovolenou, tak do toho jdu znovu.
A jak to, že máš menstruaci tak často? 😱
@klokanka31 to nebude ms,ale po vysazeni HA mas asi nizkou hladinu progesteronu,proto krvacis pred ms. Nedeje se ti to po ovulaci? Po ovulaci progesteron zacina klesat,proto asi krvacis. Norethisteron jsem nikdy nebrala,ale kdyby slo o dovo,tak bych do toho sla asi taky 😄 nebo zkus menstruacni kalisek,ale pro chlapa na dovolené se nic nezmění😉 nebo to riskni a zkus si koupit v lékárně ascuritin a drmek a doufej, že to bude tou nizkou hladinou progesteronu a že ti tyhle bylinky pomůžou. Drmek je čistě bylinka a ascuritin je velké množství vitaminu C.
Měla jsem v 16 letech kvůli fesťáku. Další 2 cykly rozhozené, ale jinak ok. Kdyby mi menstruace vycházela na dovolenou, tak do toho jdu znovu.
A jak to, že máš menstruaci tak často? 😱
@hennrietta No pár let jsem měla antinu depo provera, poslední injekce byla v listopadu 2023, a první ms až letos v dubnu. Jenže od tý doby to mám každý 2 týdny. Naštěstí slabě, cca 3 dny, ale je to opruz.
@klokanka31 to nebude ms,ale po vysazeni HA mas asi nizkou hladinu progesteronu,proto krvacis pred ms. Nedeje se ti to po ovulaci? Po ovulaci progesteron zacina klesat,proto asi krvacis. Norethisteron jsem nikdy nebrala,ale kdyby slo o dovo,tak bych do toho sla asi taky 😄 nebo zkus menstruacni kalisek,ale pro chlapa na dovolené se nic nezmění😉 nebo to riskni a zkus si koupit v lékárně ascuritin a drmek a doufej, že to bude tou nizkou hladinou progesteronu a že ti tyhle bylinky pomůžou. Drmek je čistě bylinka a ascuritin je velké množství vitaminu C.
@squezy Já ti nevím,jako asi to budou rozházený hormony. Ale je to jako hodinky, začátky jsou přesně po 14 dnech. Naposled jsem to měla před týdnem ve středu, a dneska na gyndě doktorka říkala že jsem uprostřed cyklu, takže za týden to bude asi znova...🙄
@klokanka31 měla jsem je na úpravu cyklu v rámci IVF…na každého asi působí jinak, no ja byla na ránu. Vzteklá, náladová, výbušná, emotivní
Každopádne ja u toho chodila do prace, jestli ty budeš na dovolené během užívání, třeba to bude ok…budeš mit čistou hlavu 😇
@hennrietta No pár let jsem měla antinu depo provera, poslední injekce byla v listopadu 2023, a první ms až letos v dubnu. Jenže od tý doby to mám každý 2 týdny. Naštěstí slabě, cca 3 dny, ale je to opruz.
@klokanka31 mám tohle po depo provera to samé ... poslední injekce 11/2024 a teď v červnu první MS a přesně za 14 dní znova ... slabé, ale otravuje to ☹ ...
@klokanka31 měla jsem je na úpravu cyklu v rámci IVF…na každého asi působí jinak, no ja byla na ránu. Vzteklá, náladová, výbušná, emotivní
Každopádne ja u toho chodila do prace, jestli ty budeš na dovolené během užívání, třeba to bude ok…budeš mit čistou hlavu 😇
@xxx1991 No já jsem na zabití po každých hormonech, ještě když jsem brala duphaston a clostíka, tak hrůza...
@klokanka31 mám tohle po depo provera to samé ... poslední injekce 11/2024 a teď v červnu první MS a přesně za 14 dní znova ... slabé, ale otravuje to ☹ ...
@glimmer Tak to jsem ráda že v tom nejsem sama 😃
@xxx1991 No já jsem na zabití po každých hormonech, ještě když jsem brala duphaston a clostíka, tak hrůza...
@klokanka31 ja taky 🤣
Nastesti následná MS byla úplne normálni a další už nepřisla 🙏
Tedy ne že bych ted byla méně na zabiti 🤣🤣
@klokanka31 beru norethisteron už skoro rok, je mi 56 a stále ms, jak hodinky, Nemám žádné nežádoucí účinky, naopak, velmi mi pomáhá, jediné - prostě když má přijít ms, jsem klasicky na zabití, klidně bych to udělala i sama sobě - peklo. Ale je to krátce, vím, čím to je a vypouštím to.
Měla jsem několikrát na oddálení MŠ kvůli dovolené a vždy úplně bez nežádoucích účinků. Letos máme 2 dovolené a na tu druhou mi to zase vychází s MS, takže si opět nechám předepsat.
Já jsem ho brala v loni, protože mi ms měla přijít v den, kdy jsem měla odjíždět na wellnes, nakonec se ms začala rozjíždět o den dřív potvora a jelikož jsem tím pádem nenasadila prášky před začátkem ms, špinila jsem slabě po celou dobu wellnesu a po vysazení odešel zbytek MS, ale byla tím pádem o dost slabší než normálně. Jinak já žádné vedlejší účinky neměla, snad jsem byla malinko unavenější, ale nic hrozného. Další cyklus byl úplně normální.
Kdysi jsem to párkrát použila. Vždycky jsem spinila a pak jsem měla dva cykly rozhazenyu

Měla jsem je před 3 lety kvůli plánované operaci. Nežádoucí účinky při užívání žádné, potom byla ale ms o něco silnější. Další měsíce už v normálu. Teď budu kvůli dovolené užívat zase. Záleží na každém, jak je snese, za mě v poho.