icon

Otěhotnění při antikoncepci?

iveta183
26. led 2017

Dobrý den,
beru antikoncepční piluky a nikdy jsem se neopozdila o více než 24 hodin, takže si myslím, že pravděpodobnost těhotenství je mizivá, i když...

Přesně týden před očekávanou menstruací mě začalo tlačit v podbříšku a začalo se to stupňovat na šílené křeče. Jakmile začali křeče, začala jsem mírně krvácet z pochvy (jasná červená) a za dva dny už se krvácení proměnilo na spíše hnědý výtok. Jako první jsem šla na gynekologii, kde mě lékař prohlídl, udělal ultrazvuk i odebral krev. Řekl, že žádný problém nevidí (a to ani cysty, na které jsem před rokem trpěla) a v krevním obrazu byla jen nějaká drobná výchylka, která prý nehraje žádnou roli. Poslal mě domů a řekl, že to snad přejde až dostanu normální menstruaci, že se může jednat o jakési PMS. Na to ale normálně netrpím a už vůbec ne v takové míře, bolesti břicha mi přiházejí až druhý den mestruace, podle které bych si klidně mohla řídit hodinky.
Když mi nepomohl gynekolog, rozhodla jsem se jít ještě s močí za obvodní lékařkou. Ta zkontrolovala moč, ale nenašla také nic zvláštního podle čeho by mohla určit diagnózu, prý jsem asi nastydla a mám hodně pít... Od včerejška mě i často pobolívá žaludek, když se nenajím pravidelně po 3 hodinách (už si říkám, jestli si na jídlo nemám nařizovat budíka).

Zkusila jsem pak i trochu hledat na internetu - bolesti v podbříšku, krvácení mimo cyklus a vždy mě to odkázalo na diskuze, kde se řeší začátky těhotenství a že krvácení je uhnizďování vajíčka, bolesti k tomu patří a tak dále. To mě trochu vyděsilo, ale pořád si říkám, beru antikoncepci, tak to snad nebude můj případ, jenomže ani obvoďačka ani gynekolog neznají příčinu a i na krevní těhotenský test je dle mého názoru brzy a nemohlo by se to tam ukázat.

Máte některá s tímto zkušenost? Menstruaci očekávám za 3 dny, mám na ni počkat a až potom zkusit testovat těhotenství?

leki
26. led 2017

Me test ukazal tehotenstvi uz pred menzes. Pokud jsi ale nemela prujem, nezvracelas, nebrala antibiotika, tak bych opravdu byla hoooodne prekvapena, kdybys byla v tom.

iveta183
autor
26. led 2017

Děkuju za odpověď. Určitě jsem nezvracela, ale průjem jsem tento měsíc měla asi 3x. Ale nikdy ne dřív než 4 hodiny po spolknutí pilulky, jak je uvedené v příbalovém létáku. Takže teoreticky bych chráněná být měla, ale vzhledem k tomu, že nic není 100% a ani doktoři zatím nezjistili píčinu mých problémů...

iveta183
autor
26. led 2017

Pardon, myslela jsem příčinu - ne to sprosté slovo.

pekluska88
26. led 2017

@iveta183 od srdce jsem se zasmál..😂 kouzlo nechteneho👍

no_title
27. led 2017

Hele, negoogli tolik 😉. Pravděpodobnost otěhotnění při správném braní HA je 1% a méně. Mohla ti třeba prasknout cysta a z toho jsi krvácela a proto už gynekolog nic neviděl, protože cysta byla prasklá. Moc nad tím nehloubej, občasné krvácení během braní HA se stává a zvlášť když trpíš na cysty.

iveta183
autor
27. led 2017

Děkuju za milou a i uklidnujici odpověď 🙂
Jako, kdyby to náhodou miminko bylo, tak by mi to ani moc nevadilo, akorát se to zrovna moc nehodí.

risu
27. led 2017

@no_title slecna ji spravne nebere. Pise, ze miva i 24 h zpozdeni..

iveta183
autor
30. led 2017

@risu Psala jsem, že o více než 24 hodin jsem se nikdy neopozdila...