icon

Otěhotnění při antikoncepci?

iveta183
26. led 2017

Dobrý den,
beru antikoncepční piluky a nikdy jsem se neopozdila o více než 24 hodin, takže si myslím, že pravděpodobnost těhotenství je mizivá, i když...

Přesně týden před očekávanou menstruací mě začalo tlačit v podbříšku a začalo se to stupňovat na šílené křeče. Jakmile začali křeče, začala jsem mírně krvácet z pochvy (jasná červená) a za dva dny už se krvácení proměnilo na spíše hnědý výtok. Jako první jsem šla na gynekologii, kde mě lékař prohlídl, udělal ultrazvuk i odebral krev. Řekl, že žádný problém nevidí (a to ani cysty, na které jsem před rokem trpěla) a v krevním obrazu byla jen nějaká drobná výchylka, která prý nehraje žádnou roli. Poslal mě domů a řekl, že to snad přejde až dostanu normální menstruaci, že se může jednat o jakési PMS. Na to ale normálně netrpím a už vůbec ne v takové míře, bolesti břicha mi přiházejí až druhý den mestruace, podle které bych si klidně mohla řídit hodinky.
Když mi nepomohl gynekolog, rozhodla jsem se jít ještě s močí za obvodní lékařkou. Ta zkontrolovala moč, ale nenašla také nic zvláštního podle čeho by mohla určit diagnózu, prý jsem asi nastydla a mám hodně pít... Od včerejška mě i často pobolívá žaludek, když se nenajím pravidelně po 3 hodinách (už si říkám, jestli si na jídlo nemám nařizovat budíka).

Zkusila jsem pak i trochu hledat na internetu - bolesti v podbříšku, krvácení mimo cyklus a vždy mě to odkázalo na diskuze, kde se řeší začátky těhotenství a že krvácení je uhnizďování vajíčka, bolesti k tomu patří a tak dále. To mě trochu vyděsilo, ale pořád si říkám, beru antikoncepci, tak to snad nebude můj případ, jenomže ani obvoďačka ani gynekolog neznají příčinu a i na krevní těhotenský test je dle mého názoru brzy a nemohlo by se to tam ukázat.

Máte některá s tímto zkušenost? Menstruaci očekávám za 3 dny, mám na ni počkat a až potom zkusit testovat těhotenství?

leki
•
26. led 2017

Me test ukazal tehotenstvi uz pred menzes. Pokud jsi ale nemela prujem, nezvracelas, nebrala antibiotika, tak bych opravdu byla hoooodne prekvapena, kdybys byla v tom.

iveta183
autor
•
26. led 2017

Děkuju za odpověď. Určitě jsem nezvracela, ale průjem jsem tento měsíc měla asi 3x. Ale nikdy ne dřív než 4 hodiny po spolknutí pilulky, jak je uvedené v příbalovém létáku. Takže teoreticky bych chráněná být měla, ale vzhledem k tomu, že nic není 100% a ani doktoři zatím nezjistili píčinu mých problémů...

iveta183
autor
•
26. led 2017

Pardon, myslela jsem příčinu - ne to sprosté slovo.

pekluska88
•
26. led 2017

@iveta183 od srdce jsem se zasmál..😂 kouzlo nechteneho👍

no_title
•
27. led 2017

Hele, negoogli tolik 😉. Pravděpodobnost otěhotnění při správném braní HA je 1% a méně. Mohla ti třeba prasknout cysta a z toho jsi krvácela a proto už gynekolog nic neviděl, protože cysta byla prasklá. Moc nad tím nehloubej, občasné krvácení během braní HA se stává a zvlášť když trpíš na cysty.

iveta183
autor
•
27. led 2017

Děkuju za milou a i uklidnujici odpověď 🙂
Jako, kdyby to náhodou miminko bylo, tak by mi to ani moc nevadilo, akorát se to zrovna moc nehodí.

risu
•
27. led 2017

@no_title slecna ji spravne nebere. Pise, ze miva i 24 h zpozdeni..

iveta183
autor
•
30. led 2017

@risu Psala jsem, že o více než 24 hodin jsem se nikdy neopozdila...