Pesar, je těžké ho zavést? Jaká značka je nejlepší?

operetka
6. dub 2018

Používáte někdo pesar? Hrozně řeším antikoncepci, hormony už nechci, kondom ani globule nám nevyhovují, do tělíska se mi taky moc nechce... Tak mi z toho vyšel pesar. Je těžké ho zavést? Jaká značka je nejlepší? A jaké má výhody / nevýhody? Díky za názory.

travnulee
6. dub 2018

@operetka já se hackuju, chtěla jsem pesar, tak před deseti lety a na gynde mi bylo řečeno, že u nás nejsou, ale tak si říkám, že by se ti mohlo zmenit

zdenkaell
6. dub 2018

Já ho používala. Značku už z hlavy asi nedám. Mívala jsem ho dokud jsme se tenkrát ještě s přítelem viděli jednou za týden, za dva. Teď, kdyz spolu žijeme už bych ho nepoužívala.
Mezi nevyhody radim celkem obtížné zavádění, nutno zavést zavčas, před vzrušením🙂 nesmi se vyndat několik hodin po styku.
Mezi výhody nehormonalnost...
Používali jsme cca rok a půl a v pořádku. Ale na každodenní užívání to podle mě není

zdenkaell
6. dub 2018

Femcap

jancabr
8. dub 2018

Před dvěma lety jsem vysadila HA a pořídila si FemCap. Je potřeba znát své tělo i uvnitř, abys zvládla rychle a jednoduše zavést. Mě to šlo v pohodě. Můžeš ho mít zavedený až 48 hod. Tím odpadá přemýšlení o tom hlavně včas zavést. Po styku můžeš vyndat nejdřív za 6 hod. Vyzkoušeli jsme ho s manželem jednou, ale řekl mi, že je to jak když naráží do zdi. Takže jsme tuto antikoncepci vyloučili a začali praktikovat přerušovány styk. Ten asi rok fungoval dobře. Teď se snažíme o miminko.

gryfis
8. dub 2018

Já ten FemCap taky mám.. není to špatný.. chlap teda nic neříkal..že by nějak něco.. nemám s tím problém, funguje dobře se "spermicidním gelem" za mě super