icon

Pozitiva × negativa vysazení antikoncepce

hanci23
2. kvě 2016

Dobrý den, 5 let jsem nepřetržitě užívala antikoncepci, začínala jsem Minervou, nyní jsem užívala Softinelle. Rozhodla jsem se, že na nějakou dobu, možná na neurčito, antikoncepci vysadím.
Můžete mi napsat názory, zkušenosti,.. co mám nyní čekat? Jak bude tělo na vysazení reagovat? Děkuji moc.

Strana
z2
carmilla
17. kvě 2016

@hanci23 Ahoj. Já ho teď popíjela těch doporučovaných 14 dní a zatím dobrý. Žádné negativní reakce na vysazení zatím nemám, pleť je v pohodě...tak uvidíme...teď to chci přestat pít a vyčkávat, jestli menses dojde, nebo ne...ono by se to podle mě nemělo pít v kuse celé týdny nebo měsíce - všeho moc škodí. 😎 Uvidíme, co přinesou dnové příští. 😎 Hlavně, že ti to dobře dopadlo, myslela jsem si, že to bude jenom reakce na vysazení, ale je lepší nic nepodceňovat a ujistit se, když se ti něco nezdá.

hanci23
autor
17. kvě 2016

@carmilla Tak za zkoušku kontryhelu nic nedám. Vstávám do práce ve 4 hodiny ráno a pak jsem úplně vyšťavená. Mnohem víc než dřív. Odpoledne padnu za vlast a nic se mnou není 🙂

tatramelka
19. čer 2017

Dobrý den,taky se přidám. Jsem po operaci srdce v 5ti letech, mám 2 děti. Loni jsem se rozhodla pro antikoncepci kvůli pleti, po 2.porodu se mi dost zhoršila pleť. Ale nikdy předtím jsem antikoncepci nebrala.
Jenže začala jsem pociťovat silnější bušení srdce. Takže kardio kontrola a tam mi dr řekla že mi to může dělat ta antikoncepce. Takže vysadit.
Minulou středu jsem už prášek nevzala, 2 dny na to menses a strašné návaly horka, blbě od žaludku,zrychlený tep. Dnes dopoledne mi bylo hodně blbě. Tak jsem šla k obvoďačce na změření tlaku. Tam tlak dobrý ale puls 128, tak doktorka mě chtěla poslat houkačkou do motola. No nakonec mě vzali na kardio v poliklinice kde sídlí i doktorka. Tam mi udělali ekg a to se srovnalo. Puls 91. Kardioložka mě chce zítra vidět a udělá mi echo i ekg a chce mi napsat beta-blokátory. To jsou prášky na zpomalení toho tepu. Ale moc se mi do toho nechce. Obzvlášť co se mnou udělala ta antikoncepce. Za mě už nikdy nikdy nikdy

v_erunka
19. čer 2017

Ahoj,ja brala asi deset let,pak jsem na rok vysadila a pak zase necely rok. Pred vysazeni jsem pokazde zacala pit zensky caj a nevim,jestli mel efekt nebo jsem ty "nasledky" nemela tak hrozne, ale poprve se mi vzdycky pred MS udelalo par bolacku na zadech,MS pravidelna. Podruhe vlastne uplne bez problemu. Uz se k praskum vracet nechci,takze po porodu budu resit jinak.

Strana
z2