Těhotenství přes tělísko - co následuje?
prosím o zkušenosti , děsí mě ta představa
Kamaradka ma mirenu a zrovna minuly mesic byla na potratu 😢 Sice se mluvi o minimalni pravdepodobnosti, ale porad tam je.
@evicka90 Slyšela jsem, že tělísko je zpravidla mimo plodové obaly a miminku většinou nijak neškodí. Každopádně kromě tělíska používáme kondom, je tu hodně holek, co otěhotněly při tělísku.
@veruska007 tak ja mam hormonalni ale mela jsem silna antibiotika a uz od druheho dne po styku citim zmeny jako pichani v podbrisku bolest vakecniku dalsi dny tahani za pupik a castejsi chozeni na malou...citliva prsa a pocit nafoukleho bricha. nic vic tak mi to jako zanet neprijde spis jako tehu a ted mam nahnano co by se delo dal,jaka jsou rizika
@evicka90 Občas pracovně přijdu do kontaktu s porodními asistentkami a říkali, že sem tam po miminku ještě vytahují tělísko. Co jsem tak vyčetla, tak někteří dr. doporučují potrat, že by tělísko mohlo miminko utiskovat, jiní říkají, že tělísko je vně miminka a těhotenství probíhá normálně. Každopádně neplaš zbytečně, počkej na test a pak uvidíš. Kdyžtak tu ještě posurfuj, kdysi tady o tomto už byla diskuse.
@veruska007 dekuji mooc, nerviky hodne pracuji to priznavam
@evicka90 Nemáš za co. Já si myslím, že při tělísku se otěhotnět skutečně dá. Ale to tělísko je podle mého tak maličké, že by v těhu nijak vadit nemělo - vezmi, kolik holek má v děloze třeba myom nebo cystu. Také se říká, že je při tělísku větší riziko mimoděložního, ale zas to určitě není pravidlem. Neboj, vydrž do testíku. Nejhůř se řeší problémy, které ještě nenastaly 😉
@evicka90 Zdravím, především bych doporučovala klid, vím, že na dálku se to mluví, ale on stres většinou ty příznaky a bolesti ještě zvětšuje. Já jsem kdysi prodělala mimoděložní těh., ale to jsem tělísko ještě neměla. Dnes mám Mirenu a po všech těch laparkách a porodech prostě ten podbřišek někdy bolí. Navíc nově působí hormony a tělo si zvyká, určitě to bude dobrý. Po mých zkušenostech bych však při zvyšujících se bolestech prostě co nejdříve zajela k lékaři, ultrazvukem už se tam dá lecos vidět. Držím pěsti.
@veruska007 tak jsem pro klid duše šla k doktorce,aby vyloučila nějaký počín.zánět a taky se stalo, jsem naprosto zdravá,uf. dostala mě do kolen akorát fajn postřehem - předešlá "doktorka" frajerka mi ustřihla provázek od tělíska a tím pádem mě budou muset za dva roky uspat při vytažení, jsem nadšená a mám sto chutí ji jít dát pěstí!
dělala mi i test na hcg, samozřejmě 4den po styku negativní a prý by i těhu vyloučila, s tělískem je to téměř nemožné a funguje jinak,atb by jej ovlivnit neměly.......avšak jednoznačný závěr z čeho ty potíže jsou mi neřekla.
@evicka90 No, hele, já když vzpomenu, jak mě bolelo zavádění, tak bych šla pod narkózu naprosto dobrovolně 😀 . S tím těhu uvidíš... dívej, já se už tolikrát cítila těhu - třeba když jsem vyčerpaná nebo mi začíná viróza... to se stává.
@veruska007 taky pravda 😀 😉
Otěhotněla jsem s nehormonálním tělískem,po zjištění těhu mi Mudra tělísko vyndala,čekalo se jestli se těhu udrží nebo odejde,užívala jsem léky,vznikl mi hematom,ale nakonec vše do ře dopadlo a těhotenství se udrželo.
Ahoj jen mam obavy mam 3roky telisko jadyess ale pres to jsem si udela tehotensky test ten mi vysel pozitivni jak je to mozny
Ka měla tělísko otěhotněla i přesto a ted si tu vedle mě hraje skoro roční syn. Je uplně zdravý, mez nějakých otlačení( jak se říká) kdyžtak napiš
Mam maleho synatora3.5letyho jeste nechci prave mimco kdyby bylo tak to vadit nebude ale na testu se objevil slabsi duch tak treba s toho nic nebude zkusim si udelat jeste jeden test a uvidim
Tak jsem rada nejsem tehotne ikdyz mam telisko tak se bojim no asi tak mate nektera taky takove obavy?
Ahoj, sice už je diskuze nějakou dobu bez příspěvku, ale třeba někomu má zkušenost pomůže...
Po první dceři (dnes 8let) jsem se rozhodla pro tělísko GyneFix, ze zdravotních důvodů nesmím užívat HA. První zavedení se nepovedlo a při kontrole se zjistilo, že tělísko vypadlo. Druhé už mi vydrželo celých 5 let a nastala výměna za nové. Po nějaké době jsme si s manželem řekli, ze by druhé dítě bylo fajn, tak jsem si nechala tělísko vyndat a zadařilo se v podstatě hned. Po šestinedělí jsem se opět vrátila k osvědčenému tělísku a zde se dostávám k jádru problému. Týden po dceřiných prvních narozeninách jsem místo klasické menstuace začla pouze špinit. Když špinění trvalo déle než týden, zavolala jsem na gynekologii kde si mě objednali hned na druhý den a sestřička mě upozornila, ať si pro jistotu udělám test. K mému zděšení byl pozitivní, takže zběsilá cesta do lékárny kde jsem koupila další 4 různé testy a všechny byli pozitivní. Druhý den Dr přes ultrazvuk viděl v děloze 3mm dutinku s tím, že nemůže určit zda to bude těhotenství nebo ne. Každopádně tělísko vyndali, nebrali krev na HCG a zítra mám přijít na další kontrolu, kde mi snad konečně řeknou, co se bude dít dál... O třetím dítěti jsme nikdy ani neuvažovali a je to pro mě velký šok, hodně dní jsem probrečela, ale a manželem jsme se shodli, že kdyby, tak potrat nechceme ani jeden.
Takže otěhotnět přes tělísko je možné a celkem stresující pokud jste další dítě neplánovali..

Moje doktorka mě informovala, že přes hormonální tělísko jaydess, popřípadě miréna je nejmenší pravděpodobnost otěhotnění ze všech antikoncepcí na trhu. Pokud by přece jen k těhotenství došlo, bude s velikou pravděpodobností mimoděložní...víc nevím.