icon

Tělísko? Nebo jiná antikoncepce? Zkušenosti 🙂

novamamina
10. led 2021

Ahoj holky, přemýšlím jakou antikoncepci zvolit. Před 14 lety jsem brala klasické prášky. Vyzkoušela jsem jich několik. Po všech jsem nekontrolovatelne kynula. A chuť na se nebyla žádná. Pak jsem je vysadila a dávali jsme si pozor s tím, že dítě někdy chceme. Po pěti letech jsme si řekli že je čas a hned jsem otěhotněla. Po porodu jsme si zase dávali pozor, ale shodli jsme se že další dítě (alespoň pro zatim) nechceme. Uvažuji nad teliskem. Ale dost váhám, nečtu zrovna pěkne věci na něj. Takže otázka zní, jakou máte vy antikoncepci a jak jste spokojené. Díky 🙂

Strana
z2
rezusesmichy
14. led 2021

@novamamina s antinou, jako vlastně se vším to je tak, že to co jedné vyhovuje druhá nesnese. Já měla prášky a bylo to děs. Na injekci jsem četla samé hrůzy a zatím mi víc než dobře sedla. Žádné krvácení, žádné bolesti, nepribiram,zadne změny nálad. V tomhle případě musí asi sama ze sebe ženská udělat pokusneho králíka. 😉

leilinka1234
14. led 2021

@novamamina bezva, díky 🙂

novamamina
autor
14. led 2021

@rezusesmichy to máš naprostou pravdu. Ale už se mi právě nechce ten pokusy králík být. No jako stejně mi nic jiného nezbyde 🙂

denybarty
24. čer 2025

Ja jsem dnes byla poprvé na zavedení tělíska Mirena jako nerodička, 27 let, stalo mě to 6 tisíc Kč. Můžu říci že tak extrémní bolest jsem dlouho nezažila ( a to mám celá záda potetovaná, byla jsem na vypalování bradavic v oblasti vaginy). Takže jsem celkem zvyklá na bolest. Rada bych také upozornila na vedlejší účinky. Spousta žen si stěžuje na migrény a deprese a nechuť k sexu. Což upřímně je blbý, pokud zavadíte tělísko proto, abyste nemusela používat kondom při sexu a po zavedení tělíska žádný sex nechcete…za mě nejhorší rozhodnutí, zatím jsem používala antikoncepci a přeci jen, pokud vám nesedne, tak vysadíte. U tělíska je to náročnější, musíte vyjmout a dle informaci je bolest při zavádění stejná jako pro odstranění a tato nepříjemná zkušenost me jen čeká. Nedoporučuji a radši volím přerušovaný sex, který má své riziko ale lze ovlivnit bez zbytečných bolesti a závažných onemocnění. Nehledě na to, že pokud si přečtete příbalový leták, pro nerodičky, Mirena není preferovaná protože procpat 3,2 cm tělíska skrz 2-3 mm děložní trubici opravdu bolí. Ja u toho řvala jak prase na porážku a nechci to znovu zažít. Přečtěte si opravdu příbalový leták, kde časté příčiny zažít opravdu nechcete…

Strana
z2