icon

Vysazení antikoncepce Jeanine. Máte zkušenost? Na co se připravit?

Včera v 20:39

Krásný den všem 😊

ráda bych po 3 letech vysadila HA Jeanine, už jsem zkoušela dříve i jiné, ale mám pocit, že mi prostě každá HA způsobuje spíš neplechu než užitek. Pozoruju na sobě neustálou únavu, trpím na záněty které jsem jindy nemívala a úplně jsem ztratila libido 😕 Doufám, že mi vysazení pomůže. Chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti v prvních měsících po vysazení a na co se mám připravit? Máte případně nějaké tipy, jak si tohle období změn usnadnit? Předem děkuji za reakce 🙂

lenivekotatko
Včera v 21:29

Poprvy jsem vysadila po 12 letech..peklo..nalady,migreny,mega libido,ale fakt moc,pupinky vsude,zmena chuti k jidlu,vse...ted cca po 4 letech, a nic😁🤣 jen trochu vetsi libido,a osklive 2 pupinky,ale za ty si castecne muzu sama.. jeste to teda je prvni mesic,tak uvidime,ale tehdy to bylo znat asi po tydnu.... A ted uz casto zapomenu,ze ji vlastně neberu,zalezi asi i na veku,dobe brani....

ladasva
Dnes ve 04:54

@anonym_autor Každá HA Vám zastaví vaši přorozenou řídící osu. Nevím, jak dlouho celkově zkoušíte různé HA, tedy jak moc je mozek naučený na jiné vzorce. Ale pokud Vám HA nesedí všeobecně, tak ji prostě vysaďte a dejte tělu šanci se srovnat. Pravidelný denní rytmus, pravidelný spánek +- ve stejnou dobu, pravidelná,kvalitní vyvážená strava s dostatkem bílkovin a trochou sacharidů, vlákniny, zcela vyřadit bílý cukr, omezit kávu a alkohol. To je základní prostředí pro zklidnění řídících os hypofýza-hypotalamus-vaječníky a hypofýza-hypotalamus-nadledviny. Tyto osy Vám HA potlačila a mimo to jste neovulovala, tedy máte nedostatek progesteronu. Dále z doplňků hořčík bisglycinát 200-400 mg večer, omega3 1000 - 2000 mg denně, pozor, těch 1000-2000 mg musí bát obsah EPA a DHA, ne hmotnost jedné dávky, tedy hledejte dle složení, vhodný je třeba tento https://www.namaximum.cz/kategorie/zdrave-tuky/... 550 mg EPA+DHA v jedné kapsli, tedy dvě denně. Vitamín D3+K2 - D3 2000 UI denně, K2 90-120 ug, dá se koupit jako jeden doplněk. B-komplex jedn atableta denně. To Vám mírně podpoří tvorbu progesteronu, zklidní prostředí a posílí reakci tkání na hormony, kterou jste měla potlačenou. Pokud by se cyklus obnovoval pomalu, PMS, nepravidelnost, přidejte drmek 20-40 mg extraktu ráno bez cyklování a alespoň 3 měsíce v kuse. Můžete lehce podpořit játra a metabolizmus estrogenů DIM 100-200 mg denně. Pokud k tomu všemu máte trochu stres, pak ráno ašvaganda 300-600 mg extraktu. Drmek a DIM 3 měsíce, pak vyhodnotit stav, pokud je cyklus relativně v pohodě tak vysadit. Ostatní doplňky můžete déle do odeznění všech symptomů, případně dlouhodobě. Pokud by se cyklus nevrátil do 6 měsíců, silné PMS, akné, padání vlasů, velmi nepravidelný cyklus, extrémní únava nebo úzkosti, pak doplňky minimálně v této sestavě nestačí a je třeba přehodnotit. Tyto dávky jsou nastaveny na mírnou podporu v souladu s fyziologickou potřebou těla. A přeji, abyste se z toho co nejrychleji dostala 🙂

anonym_f0b8e4
Dnes v 07:37

Vysadila jsem HA po nějakých 15 letech a žádné nežádoucí projevy se nedostavily, naopak mi bylo konečně líp. Ale měla jsem možnost pozorovat se pouze dva cykly, pak už jsem byla těhotná.

eliss232
Dnes ve 14:05

Po vysazení se to u mě postupně zlepšilo, ale je fér říct, že první měsíce jsou prostě období přechodu a tělo si musí znovu srovnat hormony. 🙈