icon

Zkušenosti s tělískem Mirena: Opakované krvácení po zavedení

albouska
11. led 2025

Ahoj, chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s tělískem Mirena. Já si nechala tělísko zavést. Po zavedení jsem krvácela nebo špinila skoro celý měsíc. Pak půl roku vůbec nic a až na konci prosince jsem dostala MS, ta trvala týden a dnes jsem začala opět krvácet, což není ani měsíc od té menstruace. Doufala jsem, že už krvácet nebudu vůbec. Má někdo prosím podobné zkušenosti? Děkuji

zuzkasim
11. led 2025

Mám ji rok a čtvrt. Slabounkou MS jsem měla 3/4 roku po zavedení, ne v kuse, pravidelně. Pak dlouho nic a tento měsíc jako by normální MS. Vzhledem k tomu, že bez jakýchkoliv bolestí, byla slabší, tak mě to sice překvapilo, ale netrápí. Mívala jsem krvácení hodně a velmi dlouhé, ke konci už třeba jen s týdenní pauzou, proto jsem se rozhodla pro Mirenu, takže i pokud to teď prostě jednou za čas slaběji dostanu, nevadí mi to. Vím o tom, že jsem měla před půl rokem cystu, prý ničemu nevadila, to poslední krvácení jsem měla kvůli ní, že praskla. Tak se možná mohlo objevit zase něco takového? Je to prý normální a nemám se tím znepokojovat. Žádné další potíže nemám, k dr. proto nepůjdu.

ivkasolavova
11. led 2025

Mám mirenu zavedenou od května , podstatě nevím co to je být bez vložky teď jsem 14 dní krvácela pak 2 dny špinění a jeden den nic a včera opět špinění .Jsem z toho na prášky už jsem byla ve fázi ji vytáhnout ale doktorka řekla ať vydržím ještě tak dávám tomu šanci do roka a jinak jde ven .Zatím mám blbou zkušenost teda , nic dobrého na ni nevidím

lencaa11
11. led 2025

@albouska někdy to dělá tělísko že nesedne ,rozházené hormony ,a taky se mohlo posunout poradila bych se s lékařem

lencaa11
11. led 2025

@ivkasolavova ano lékaři říkají že do 12 měsíců by si měla sednou pokud ne tak vaše tělo vám říká že ho nechce

corry21
11. led 2025

Měla jsem rok a půl a musela dát pryč. Nepravidelné krvácení nebo špinění často, dlouho, nafouknutý podbrisek, nulová chuť na sex, vlakna zavazely chlapovi 😄 me to nesedlo. Kamarádka ma, je nadšená, celkový příznaky nula, ms 3 dny slabá, přesně po 30 dnech.

krtikkrtovaty
11. led 2025

Mě tedy řekl dr., že když MS s tělískem nemám a dostavila by se, měla bych zpozornět. Nemusí to znamenat nic, nebo taky se mohla pohnout a v případě, že to bude kolem doby do kdy má účinnost, tak že to znamená, že už dochází hornony. Prostě nemusí fungovat správně. Akorát za skoro 5 let, co jí mám, se mi stalo párkrát, že jsem třeba lehce zašpinila - ale to bylo vyloženě, když už toho bylo moc - psychicky i fyzicky, takže bych třeba i zvážila, jestli se nestalo něco takového.

barulina
11. led 2025

Ja mám Mirenu od 2022 s teda občas m/s mám , pak třeba půlrok ne, ja jsem spoko

sarkavelka
11. led 2025

Já jsem ji teda po 3 letech nechala vyndat, prostě mi to časté krvácení nevyhovovalo.

ivkasolavova
12. led 2025

@lencaa11 už jsem z toho na nervy ale 😄

uzivatelkapetra
12. led 2025

@ivkasolavova nápodobně, mám ji od března a až do půlky prosince katastrofa. Pak už jsem si v zoufalství koupila ascorutin a najednou krvácení ustalo i to protivné, neustálé "mokro". Teď jsem ho vysadila a zatím (ťuk, ťuk) je to OK.

ivkasolavova
12. led 2025

@uzivatelkapetra mě Ascorutin pomohl poprvé a teď už ne

rosalindamelinda
15. led 2025

Mám s tímto tělískem negativní zkušenosti. Spíše s vedlejšími účinky. Začaly mi po jeho zavedení padat vlasy a začala jsem přibírat na váze. Bohužel mi OG zarytě tvrdil, že to určitě není tím tělískem a tak jsem si ho nechala. Hrůza a děs, měla jsem si ho hned nechat vytáhnout a napsat na súkl nežádoucí vedlejší účinky.

albouska
autor
16. led 2025

@lencaa11 Moc děkuji. Určitě se poradím,jen jsem chtěla znát ještě další zkušenosti. Nakonec se mi MS nerozjela. Jen jsem trochu krvácela jeden den, pak další v pohodě a další den zase špinění. Teď je to zase v pohodě. Tak ještě počkám a pokud se mi něco nebude zdát,tak se hned objednám na kontrolu. Bohužel jsem předem o žádných negativních zkušenostech nevěděla.