Zkušenosti s tělískem Mirena: Opakované krvácení po zavedení
Ahoj, chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s tělískem Mirena. Já si nechala tělísko zavést. Po zavedení jsem krvácela nebo špinila skoro celý měsíc. Pak půl roku vůbec nic a až na konci prosince jsem dostala MS, ta trvala týden a dnes jsem začala opět krvácet, což není ani měsíc od té menstruace. Doufala jsem, že už krvácet nebudu vůbec. Má někdo prosím podobné zkušenosti? Děkuji
Mám mirenu zavedenou od května , podstatě nevím co to je být bez vložky teď jsem 14 dní krvácela pak 2 dny špinění a jeden den nic a včera opět špinění .Jsem z toho na prášky už jsem byla ve fázi ji vytáhnout ale doktorka řekla ať vydržím ještě tak dávám tomu šanci do roka a jinak jde ven .Zatím mám blbou zkušenost teda , nic dobrého na ni nevidím
@ivkasolavova ano lékaři říkají že do 12 měsíců by si měla sednou pokud ne tak vaše tělo vám říká že ho nechce
Měla jsem rok a půl a musela dát pryč. Nepravidelné krvácení nebo špinění často, dlouho, nafouknutý podbrisek, nulová chuť na sex, vlakna zavazely chlapovi 😄 me to nesedlo. Kamarádka ma, je nadšená, celkový příznaky nula, ms 3 dny slabá, přesně po 30 dnech.
Mě tedy řekl dr., že když MS s tělískem nemám a dostavila by se, měla bych zpozornět. Nemusí to znamenat nic, nebo taky se mohla pohnout a v případě, že to bude kolem doby do kdy má účinnost, tak že to znamená, že už dochází hornony. Prostě nemusí fungovat správně. Akorát za skoro 5 let, co jí mám, se mi stalo párkrát, že jsem třeba lehce zašpinila - ale to bylo vyloženě, když už toho bylo moc - psychicky i fyzicky, takže bych třeba i zvážila, jestli se nestalo něco takového.
Ja mám Mirenu od 2022 s teda občas m/s mám , pak třeba půlrok ne, ja jsem spoko
Já jsem ji teda po 3 letech nechala vyndat, prostě mi to časté krvácení nevyhovovalo.
@lencaa11 už jsem z toho na nervy ale 😄
@ivkasolavova nápodobně, mám ji od března a až do půlky prosince katastrofa. Pak už jsem si v zoufalství koupila ascorutin a najednou krvácení ustalo i to protivné, neustálé "mokro". Teď jsem ho vysadila a zatím (ťuk, ťuk) je to OK.
@uzivatelkapetra mě Ascorutin pomohl poprvé a teď už ne
Mám s tímto tělískem negativní zkušenosti. Spíše s vedlejšími účinky. Začaly mi po jeho zavedení padat vlasy a začala jsem přibírat na váze. Bohužel mi OG zarytě tvrdil, že to určitě není tím tělískem a tak jsem si ho nechala. Hrůza a děs, měla jsem si ho hned nechat vytáhnout a napsat na súkl nežádoucí vedlejší účinky.
@lencaa11 Moc děkuji. Určitě se poradím,jen jsem chtěla znát ještě další zkušenosti. Nakonec se mi MS nerozjela. Jen jsem trochu krvácela jeden den, pak další v pohodě a další den zase špinění. Teď je to zase v pohodě. Tak ještě počkám a pokud se mi něco nebude zdát,tak se hned objednám na kontrolu. Bohužel jsem předem o žádných negativních zkušenostech nevěděla.

Mám ji rok a čtvrt. Slabounkou MS jsem měla 3/4 roku po zavedení, ne v kuse, pravidelně. Pak dlouho nic a tento měsíc jako by normální MS. Vzhledem k tomu, že bez jakýchkoliv bolestí, byla slabší, tak mě to sice překvapilo, ale netrápí. Mívala jsem krvácení hodně a velmi dlouhé, ke konci už třeba jen s týdenní pauzou, proto jsem se rozhodla pro Mirenu, takže i pokud to teď prostě jednou za čas slaběji dostanu, nevadí mi to. Vím o tom, že jsem měla před půl rokem cystu, prý ničemu nevadila, to poslední krvácení jsem měla kvůli ní, že praskla. Tak se možná mohlo objevit zase něco takového? Je to prý normální a nemám se tím znepokojovat. Žádné další potíže nemám, k dr. proto nepůjdu.