icon

Zvažujete nitroděložní tělísko Mirena? Podělte se o zkušenosti!

scaypora
20. čer 2023

Zdravím vás dámy, mám na vás dotaz. Plánuji nehormonální tělísko... Můj gynekolog zavádí Mirenu. Tak mě zajímá, zda ji vaše tělo přijmulo či ne a co se popřípadě dělo? A jak je to s menstruací? Jsem bohužel po potratu a další již zažít nechci a klasickou antikoncepci nemohu, kvůli srážlivosti krve. Děkuji za odpověď.

Strana
z2
konidana
22. čer 2023

@agneska7 nejsou, protože to jsou informace pouze od těch, co to někomu říkají a chtějí říkat. Informace od lidí, kteří své zkušenosti nemají potřebu troubit do světa, tam jaksi zahrnuty nejsou. A to bývají právě ty bezproblémové průběhy.

lenulen
22. čer 2023

@scaypora to zni strasne. Chapu, ze uz dalsi mimco nechcete.

scaypora
autor
24. čer 2023

@lenulen A bylo to strašný. Ještě mě napadla jedna otázka. Jsou nějaká opatření po zavedení tělíska? Já nevím.... Třeba týden bez sexu, nebo tak? Určitě budu špinit či krvácet, že? Po jaké době se vám to cca vše ustálilo?

lencaa11
24. čer 2023

@scaypora 14 dní si radši ještě dávat pozor aby si tělísko sedlo jinak můžete cca 6-12 mesicu špinit - krvácet než si to sedne neměli by se používat tampony - kalíšky skrz to aby se tělísko nepohnulo nezamotalo do tamponu ....jinak se dá tělísko kontrolovat třeba v při koupání

scaypora
autor
25. čer 2023

@lencaa11 Jasně, nic z toho stejně nepoužívám, tak to je v cajku. Jeeej, no to bude zábava. To si vyslechnu, když budu často a tak dlouho krvácet :D Děkuji za odpověď.

lencaa11
25. čer 2023

@scaypora u těch hormonálních to tak bejva bohužel že třeba 3-4 dny špinění v době Ms může se i lehce zakvacet každe tělo si zvyká jinak kamarádka ho má od března a průběžně špiní než si tělo na to zvykne ...

kami1984
25. čer 2023

Měla jsem 2x nehormonalní tělísko a teď mám Mirenu a spokojenost. Mirena si teda sedala déle, ale vždy jsem byla spokojená. Po vytažení nehormonální jsem hned otěhotněla.

luucas
25. čer 2023

@scaypora
Měla jsem dvě Mirenya teď mám Levosert (je to vlastně úplně stejné jako Mirena, jen levnější verze). Obě Mireny naprosto bez problémů, od druhého dne jsem o ní nevěděla, žádná menstruace, bolesti, nic 👌🏼
Levosert trval asi tak 3-4 měsíce, než si úplně sedl, to bylo zřejmě způsobené i kojením a rozházenými hormony po porodu (špinila jsem třeba 2dny, pak pár dní klid, pak opět špinění) a od září úplně maximální spokojenost. Menstruace odešla úplně a žádné jiné problémy taky nemám.
Právě ve čtvrtek jsem byla na kontrole a četla si tam opět o NT a psali tam, že je naopak toto hormonální vhodné pro ženy se sklonem k trombóze, kuřačky, atd, pro které klasická antikoncepce není vhodná 👌🏼
Já bych se toho nebála 😉

haaanka21
25. čer 2023

Mám skoro 2 roky nehormonální tělísko a za pár dní jdu na vyndání. Ze začátku jsem měla silnější menstruaci a špinění, později divné bolesti po ms a během cyklu, záněty a teď mám šílený PMS. Takže mě prostě dobře nedělá. Ale neotěhotnela jsem, takže plnilo, co mělo.

scaypora
autor
5. črc 2023

@luucas Tak to moc ráda ,,slyším"... Jelikož jsem i kuřák :D Takže supr, jdu do toho. Děkuji 🙂

scaypora
autor
2. srp 2023

@luucas A mohu se zeptat, kdy jste měla sex po zavedení? Včera mi byl též aplikován Levosert ačkoli jsem myslela, že Mirena (je to jedno) a břicho mě teda bolí jen lehce.

lencaa11
2. srp 2023

@scaypora klidně dneska 🤣🤣🥰 jen bych si dala ještě 14 dni pozor aby si to sedlo

scaypora
autor
2. srp 2023

@lencaa11 Šla bych do toho :D Ale mám trošku strach a tím, že mě ani nepozval na kontrolu úplně. Naštěstí přítel usnul, takže další den k dobru :D

luucas
3. srp 2023

@scaypora
Byla jsem na zavedení ráno, ptala se mudry a ta mi se smíchem řekla, že pokud vydržím do večera, bude to v cajku 🤣

scaypora
autor
3. říj 2023

@luucas teď jsem 2 měsíce po zavedení... A byli mi dnes nasazený ATB kvůli zánětu dělohy, nejspíše kvůli tělísku. Tak uvidíme po zaléčéní.

lencaa11
3. říj 2023

@scaypora držím palce ať jste brzo v pořádku tohle u nehormonalniho neznám ale jak se říká každé tělo ženy je jiné ...☘️☘️

denybarty
24. čer 2025

Ja jsem dnes byla poprvé na zavedení tělíska Mirena jako nerodička, 27 let a stalo mě to 6 tisíc Kč. Můžu říci že tak extrémní bolest jsem dlouho nezažila ( a to mám celá záda potetovaná, byla jsem na vypalování bradavic v oblasti vaginy). Takže jsem celkem zvyklá na bolest. Rada bych také upozornila na vedlejší účinky. Spousta žen si stěžuje na migrény a deprese a nechuť k sexu. Což upřímně je blbý, pokud zavadíte tělísko proto, abyste nemusela používat kondom při sexu a po zavedení tělíska žádný sex nechcete…za mě nejhorší rozhodnutí, zatím jsem používala antikoncepci a přeci jen, pokud vám nesedne, tak vysadíte. U tělíska je to náročnější, musíte vyjmout a dle informaci je bolest při zavádění stejná jako pro odstranění a tato nepříjemná zkušenost me jen čeká. Nedoporučuji a radši volím přerušovaný sex, který má své riziko ale lze ovlivnit bez zbytečných bolesti a závažných onemocnění. Nehledě na to, že pokud si přečtete příbalový leták, pro nerodičky, Mirena není preferovaná protože procpat 3,2 cm tělíska skrz 2-3 mm děložní trubici opravdu bolí. Ja u toho řvala jak prase na porážku a nechci to znovu zažít. Přečtěte si opravdu příbalový leták, kde časté příčiny zažít opravdu nechcete

lencaa11
25. čer 2025
@denybarty

Ja jsem dnes byla poprvé na zavedení tělíska Mirena jako nerodička, 27 let a stalo mě to 6 tisíc Kč. Můžu říci že tak extrémní bolest jsem dlouho nezažila ( a to mám celá záda potetovaná, byla jsem na vypalování bradavic v oblasti vaginy). Takže jsem celkem zvyklá na bolest. Rada bych také upozornila na vedlejší účinky. Spousta žen si stěžuje na migrény a deprese a nechuť k sexu. Což upřímně je blbý, pokud zavadíte tělísko proto, abyste nemusela používat kondom při sexu a po zavedení tělíska žádný sex nechcete…za mě nejhorší rozhodnutí, zatím jsem používala antikoncepci a přeci jen, pokud vám nesedne, tak vysadíte. U tělíska je to náročnější, musíte vyjmout a dle informaci je bolest při zavádění stejná jako pro odstranění a tato nepříjemná zkušenost me jen čeká. Nedoporučuji a radši volím přerušovaný sex, který má své riziko ale lze ovlivnit bez zbytečných bolesti a závažných onemocnění. Nehledě na to, že pokud si přečtete příbalový leták, pro nerodičky, Mirena není preferovaná protože procpat 3,2 cm tělíska skrz 2-3 mm děložní trubici opravdu bolí. Ja u toho řvala jak prase na porážku a nechci to znovu zažít. Přečtěte si opravdu příbalový leták, kde časté příčiny zažít opravdu nechcete

@denybarty 🤔🤔

blondynka400
26. čer 2025
@denybarty

@denybarty tvůj příspěvek nedává úplně smysl. Píšeš, že jsi dnes byla za zavedení a pak k tomu x dalších negativních věcí, které se ale u tebe určitě nemohly za ten den projevit 😀 Nějak nechápu, proč sis ho nechala tedy zavádět.... Že by jsi dopředu třeba věděla nezájem o sex? A nebo to máš ke dni zavedení? 😀 Tam docela chápu, že v den zavedení nemáš na sex chuť. Každopádně to, že to tak strašně bolí není pravda. Ano, není to příjemné, ale dá se to vydržet a pro ty, které jsou fakt citlivky jsou řešení a nemusí se to dělat úplně "zaživa". Jo a vyndání je totální pohoda, to není cítit skoro vůbec.
Každopádně tvůj příspěvek je vymyšlená do A do Z, protože opravdu nedává smysl. Neříkám, že Mirena sedne každému, nesedne, ale to co jsi vyplodila je totálně mimo.

denybarty
30. čer 2025
@blondynka400

@denybarty tvůj příspěvek nedává úplně smysl. Píšeš, že jsi dnes byla za zavedení a pak k tomu x dalších negativních věcí, které se ale u tebe určitě nemohly za ten den projevit 😀 Nějak nechápu, proč sis ho nechala tedy zavádět.... Že by jsi dopředu třeba věděla nezájem o sex? A nebo to máš ke dni zavedení? 😀 Tam docela chápu, že v den zavedení nemáš na sex chuť. Každopádně to, že to tak strašně bolí není pravda. Ano, není to příjemné, ale dá se to vydržet a pro ty, které jsou fakt citlivky jsou řešení a nemusí se to dělat úplně "zaživa". Jo a vyndání je totální pohoda, to není cítit skoro vůbec.
Každopádně tvůj příspěvek je vymyšlená do A do Z, protože opravdu nedává smysl. Neříkám, že Mirena sedne každému, nesedne, ale to co jsi vyplodila je totálně mimo.

@blondynka400 zavedení bolí a vedlejší účinky jsou oficiálně v příbalovém letáku. Sama sestřička říkala, že jsem ji “udělala radost”, protože z toho křičela bolesti úplně stejně. O doporučení dělat to ne “zaživa “ gynekolog nemluvil. Zaváděla jsem na doporučení přítele. Píšu svůj feedback, pro ty, kterým to může pomoci. Pokud to máš jinak, v pořádku, není to feedback pro tebe a můžeš ho ignorovat.

Strana
z2