Zvažujete nitroděložní tělísko Mirena? Podělte se o zkušenosti!
Zdravím vás dámy, mám na vás dotaz. Plánuji nehormonální tělísko... Můj gynekolog zavádí Mirenu. Tak mě zajímá, zda ji vaše tělo přijmulo či ne a co se popřípadě dělo? A jak je to s menstruací? Jsem bohužel po potratu a další již zažít nechci a klasickou antikoncepci nemohu, kvůli srážlivosti krve. Děkuji za odpověď.
Měla jsem 2x nehormonalní tělísko a teď mám Mirenu a spokojenost. Mirena si teda sedala déle, ale vždy jsem byla spokojená. Po vytažení nehormonální jsem hned otěhotněla.
@scaypora
Měla jsem dvě Mirenya teď mám Levosert (je to vlastně úplně stejné jako Mirena, jen levnější verze). Obě Mireny naprosto bez problémů, od druhého dne jsem o ní nevěděla, žádná menstruace, bolesti, nic 👌🏼
Levosert trval asi tak 3-4 měsíce, než si úplně sedl, to bylo zřejmě způsobené i kojením a rozházenými hormony po porodu (špinila jsem třeba 2dny, pak pár dní klid, pak opět špinění) a od září úplně maximální spokojenost. Menstruace odešla úplně a žádné jiné problémy taky nemám.
Právě ve čtvrtek jsem byla na kontrole a četla si tam opět o NT a psali tam, že je naopak toto hormonální vhodné pro ženy se sklonem k trombóze, kuřačky, atd, pro které klasická antikoncepce není vhodná 👌🏼
Já bych se toho nebála 😉
Mám skoro 2 roky nehormonální tělísko a za pár dní jdu na vyndání. Ze začátku jsem měla silnější menstruaci a špinění, později divné bolesti po ms a během cyklu, záněty a teď mám šílený PMS. Takže mě prostě dobře nedělá. Ale neotěhotnela jsem, takže plnilo, co mělo.
Ja jsem dnes byla poprvé na zavedení tělíska Mirena jako nerodička, 27 let a stalo mě to 6 tisíc Kč. Můžu říci že tak extrémní bolest jsem dlouho nezažila ( a to mám celá záda potetovaná, byla jsem na vypalování bradavic v oblasti vaginy). Takže jsem celkem zvyklá na bolest. Rada bych také upozornila na vedlejší účinky. Spousta žen si stěžuje na migrény a deprese a nechuť k sexu. Což upřímně je blbý, pokud zavadíte tělísko proto, abyste nemusela používat kondom při sexu a po zavedení tělíska žádný sex nechcete…za mě nejhorší rozhodnutí, zatím jsem používala antikoncepci a přeci jen, pokud vám nesedne, tak vysadíte. U tělíska je to náročnější, musíte vyjmout a dle informaci je bolest při zavádění stejná jako pro odstranění a tato nepříjemná zkušenost me jen čeká. Nedoporučuji a radši volím přerušovaný sex, který má své riziko ale lze ovlivnit bez zbytečných bolesti a závažných onemocnění. Nehledě na to, že pokud si přečtete příbalový leták, pro nerodičky, Mirena není preferovaná protože procpat 3,2 cm tělíska skrz 2-3 mm děložní trubici opravdu bolí. Ja u toho řvala jak prase na porážku a nechci to znovu zažít. Přečtěte si opravdu příbalový leták, kde časté příčiny zažít opravdu nechcete
Ja jsem dnes byla poprvé na zavedení tělíska Mirena jako nerodička, 27 let a stalo mě to 6 tisíc Kč. Můžu říci že tak extrémní bolest jsem dlouho nezažila ( a to mám celá záda potetovaná, byla jsem na vypalování bradavic v oblasti vaginy). Takže jsem celkem zvyklá na bolest. Rada bych také upozornila na vedlejší účinky. Spousta žen si stěžuje na migrény a deprese a nechuť k sexu. Což upřímně je blbý, pokud zavadíte tělísko proto, abyste nemusela používat kondom při sexu a po zavedení tělíska žádný sex nechcete…za mě nejhorší rozhodnutí, zatím jsem používala antikoncepci a přeci jen, pokud vám nesedne, tak vysadíte. U tělíska je to náročnější, musíte vyjmout a dle informaci je bolest při zavádění stejná jako pro odstranění a tato nepříjemná zkušenost me jen čeká. Nedoporučuji a radši volím přerušovaný sex, který má své riziko ale lze ovlivnit bez zbytečných bolesti a závažných onemocnění. Nehledě na to, že pokud si přečtete příbalový leták, pro nerodičky, Mirena není preferovaná protože procpat 3,2 cm tělíska skrz 2-3 mm děložní trubici opravdu bolí. Ja u toho řvala jak prase na porážku a nechci to znovu zažít. Přečtěte si opravdu příbalový leták, kde časté příčiny zažít opravdu nechcete
@denybarty 🤔🤔
@denybarty tvůj příspěvek nedává úplně smysl. Píšeš, že jsi dnes byla za zavedení a pak k tomu x dalších negativních věcí, které se ale u tebe určitě nemohly za ten den projevit 😀 Nějak nechápu, proč sis ho nechala tedy zavádět.... Že by jsi dopředu třeba věděla nezájem o sex? A nebo to máš ke dni zavedení? 😀 Tam docela chápu, že v den zavedení nemáš na sex chuť. Každopádně to, že to tak strašně bolí není pravda. Ano, není to příjemné, ale dá se to vydržet a pro ty, které jsou fakt citlivky jsou řešení a nemusí se to dělat úplně "zaživa". Jo a vyndání je totální pohoda, to není cítit skoro vůbec.
Každopádně tvůj příspěvek je vymyšlená do A do Z, protože opravdu nedává smysl. Neříkám, že Mirena sedne každému, nesedne, ale to co jsi vyplodila je totálně mimo.
@denybarty tvůj příspěvek nedává úplně smysl. Píšeš, že jsi dnes byla za zavedení a pak k tomu x dalších negativních věcí, které se ale u tebe určitě nemohly za ten den projevit 😀 Nějak nechápu, proč sis ho nechala tedy zavádět.... Že by jsi dopředu třeba věděla nezájem o sex? A nebo to máš ke dni zavedení? 😀 Tam docela chápu, že v den zavedení nemáš na sex chuť. Každopádně to, že to tak strašně bolí není pravda. Ano, není to příjemné, ale dá se to vydržet a pro ty, které jsou fakt citlivky jsou řešení a nemusí se to dělat úplně "zaživa". Jo a vyndání je totální pohoda, to není cítit skoro vůbec.
Každopádně tvůj příspěvek je vymyšlená do A do Z, protože opravdu nedává smysl. Neříkám, že Mirena sedne každému, nesedne, ale to co jsi vyplodila je totálně mimo.
@blondynka400 zavedení bolí a vedlejší účinky jsou oficiálně v příbalovém letáku. Sama sestřička říkala, že jsem ji “udělala radost”, protože z toho křičela bolesti úplně stejně. O doporučení dělat to ne “zaživa “ gynekolog nemluvil. Zaváděla jsem na doporučení přítele. Píšu svůj feedback, pro ty, kterým to může pomoci. Pokud to máš jinak, v pořádku, není to feedback pro tebe a můžeš ho ignorovat.

@agneska7 nejsou, protože to jsou informace pouze od těch, co to někomu říkají a chtějí říkat. Informace od lidí, kteří své zkušenosti nemají potřebu troubit do světa, tam jaksi zahrnuty nejsou. A to bývají právě ty bezproblémové průběhy.