icon

Autosedačka do protisměru. Máte zkušenost? Např. zn. Nania?

oveckaluky
6. srp 2019

Dvojčatům bude rok a my pomalu přemýšlíme o nových autosedačkách, vajíčka přestávají stačit. Máte nějaký tip, prosím? Aby šly do protisměru a pokud možno nestály ranec...
Líbí se mi zn. Nania, i podle recenzí lidí, ale v některých testech našli její slabiny, v jiných jí chválí, tak nevím...

Strana
z5
zelenaesmolda
6. srp 2019

@lucajda17
ktery myslis?sambaby nebo ten v hrabove?

oveckaluky
autor
6. srp 2019

@zelenaesmolda To asi jo, ale kdybysme jeli do Prahy, tak ne jen pro sedačky.

lucajda17
6. srp 2019

@oveckaluky
No jo z Libane. Bydlim tady 11 let, ale pocházím z Ov. Ja byla v Praze dvakrát a stacilo mi to, na me to uz je moc velke mesto. Treba sedacku nakonec sezenete v Hradci, tam by mohl byt velky vyber.

lucajda17
6. srp 2019

@zelenaesmolda
V Hrabove u benzinky, to druhe ani nevim kde je.

zelenaesmolda
6. srp 2019

@lucajda17
sambaby je v radvanicich

oveckaluky
autor
6. srp 2019

@lucajda17 Libáň je v posledních letech úplně jiná, taková víc město 🙂 Nedávno jsme tam měli sraz od základky. Já ta velká města taky nedávám...

lucajda17
6. srp 2019

@oveckaluky
Konecne se to tu zacalo davat vic dohromady. Aspon, ze uz v jednu rano nevypinaji osvetleni.

oveckaluky
autor
6. srp 2019

@lucajda17 Jj, mám tam plno kamarádů, bývalých spolužáků, tak to sleduju. Chystáme se jet podívat na rozsvícení vánočního stromu, jezdíme k našim, ale v Libáni to prý teď v posledních letech bývá moc hezké. 🙂

lucajda17
6. srp 2019

@oveckaluky
Tak to se jim opravdu každoročně povede a je to moc pekne. Deti ze skolky a skoly maji vystoupeni, ruzne stanky, opravdu moc hezke.

makronka222
7. srp 2019

Cybex, Romer, Joie, Concord. Do jinych bych nesla

ehrdlicka
7. srp 2019

Ještě jsem našla tuto ve výprodeji: https://funbaby.cz/catalog/product/view/id/1372...

zelenaesmolda
7. srp 2019

@makronka222
besafe,axkid jsou taky top znacky

zelenaesmolda
7. srp 2019

@ehrdlicka
jenze k ni musis jeste dokoupit tu bazi na isofix coz budou dalsi aspon dva tisice,mozna vic

agneska7
7. srp 2019

@zelenaesmolda jj. Děkuji to vím . Malý je ještě hodně maličký takže si stejně ještě počkat než si sedne do ,,pokračovací,,

zelenaesmolda
7. srp 2019

@agneska7
tak hlavne neporizuj Nanii nebo jinou stvurovinu 🙂

agneska7
7. srp 2019

@zelenaesmolda tak to je myslím moje věc 🙂

vevebubu
7. srp 2019

@oveckaluky My mame Cybex Sironu. Je super, ale kolem 10 tisic. Myslim, ze dobrou protisměrnou za 5 tisic nesezenete. Co takhle z bazarku?

zelenaesmolda
7. srp 2019

@agneska7
je to samozrejme tvoje vec,ale v zajmu bezpeci ditete by bylo dobre svuj postoj prehodnotit.obzvlast kdyz ti vice lidi reklo,ze to opravdu neni dobra sedacka.zkusila ses pridat do te skupiny deti proti smeru?

ehrdlicka
7. srp 2019

@zelenaesmolda To jsem bohužel nedočetla, moc se omlouvám.😔
Před 4 lety, kdy jsem kupovala autosedačku, tak Maxi-Cosi byl top, a když jsem jí ráno viděla za slušnou cenu, tak jsem jí sem musela dát...jen bohužel jsem si neuvědomila, že základna se musí dokoupit zvlášť, na obrázku to tak nevypadalo.

zelenaesmolda
7. srp 2019

@ehrdlicka
jo,ty obrazky jsou matouci,je treba precist si popisek 🙂

olga_
7. srp 2019

Holky, pročetla jsem začátek diskuze a nemám na to 😀. Každopádně zeptám se na pár věcí. Jezdíme v sedmimístném autě a máme ještě staršího syna. Dvojčata jezdí ve vajíčkách v zadní řadě. Za nimi už jen minikufr, kde je narvaný kočárek. Kvůli kočáru a starším synovi si už nemůžeme dovolit posouvat sedadla dopředu.
Jakou máte zkušenost s těmi protisměrnými?
1) Jsou na prostor náročnější, nebo to vychází podobně/stejně jako vajíčka? Máme Cybex aton q 5 (nebo tak nějak) se základnou na isofix.
2) Jsou všechny upevněné jen na pásy? Proč je lepší protisměr na pásy než isofix?
3) Co náraz zezadu v protisměrné sedačce, kde je vzadu už jen malá deformační zóna vs. náraz v posměru v prostřední řadě sedaček?
4) Proč je pultík špatný?

zmrz_lina
7. srp 2019

1) protisměrná autosedačka je o něco náročnější na prostor, než posmerna, je to logické. U nás ale to v porovnání s vajíčkem (BeSafe izi go x1) nebyl až takový rozdíl.
2) protisměrné autosedačky jsou většinou právě na Isofix, málokterá se dá poutat i pásem (nebo jenom pásem). Podle mě je uchyceni na isofix bezpečnější, už jen proto, že je v podstatě blbuvzdorne.
3) Protisměrná autosedačka je bezpečnější i při nárazu zezadu, navíc statisticky na tyto nárazy vychází asi 10-15 % nehod, v naprosté většině případů se navíc jedná o tukance v nižších rychlostech.
4) protože v reálu např při nehodě, kdy jde auto přes střechu, to dítě může vyklouznout. V testech, které simulují reálné nehody, tj. zadní kola auta nejsou upevněna, se tak několikrát stalo.

lizzie02
7. srp 2019

@olga_ 1) hodně záleží na autě jaké máte, určitě jsou trochu náročnější na prostor, my máme trojkovou Fabii, vzadu Axkid Minikid 2018 a já si dopředu sednu v pohodě, můj dvoumetrovy táta ne 😊 kouknete na skupinu na Facebooku Děti v protismeru, dokážou poradit sedačku do konkrétního auta 😉
2) seženete protisměrnou sedačku na pásy i na isofix, isofix je do 18 kg, my máme pasovou protismerku do 25 kg, rozhodlo to, že je do větší váhy, sedí jako pribita, u isofixovych jsem měla pocit, že se hýbou a pás samozřejmě musí udržet i 100kiloveho chlapa, ale to je na Vas, jen doporučuji vyzkoušet, třeba škodovky mají více zkosené sedačky, tak je lepší pás 😊
3) ten naráz zezadu nikdy nebude tak,, silný '' jako čelní, jelikož je to ve směru jízdy nebo jak to říct 😁 u čelního nárazu je síla větší, když pojedou dva proti sobě 50, než když pojedete a někdo do Vas naboura zezadu, v té skupině na fb to jistě vysvětlí lépe, byli tam i videa i zkušenosti 😉
4) kouknete na nějaký crash test s pultikovou sedačkou 😉

olga_
7. srp 2019

@lizzie02 Máme Citroen C8

olga_
7. srp 2019

Jinak ještě teda vzadu v té zadní řadě musíme přes sedačku, nejsou tam dveře, takže zvažujeme i to, že je to nejméně a nejhůře přístupněm místo v autě v případě nehody :-/. Ale teď tam dvojky jsou no.
@zmrz_lina I ten Axkid Minikid, nebo Joie every stages? Tam jsem právě isofix neviděla, ale jsme na začátku pátrání, takže je možné, že ho mají.

surikata131
7. srp 2019

@zmrz_lina isofix není bezpečnější než pásy, spíš jen pohodlnější.
Protisměrky na isofix jsou do 18 kg, protože ten má omezenou nosnost do které je nutno započítat i váhu autosedačky. Pak jsou posměrné sedačky na isofix pro větší děti, protože isofix drží jen sedačku a dítě je připoutané pásem auta

olga_
7. srp 2019

@surikata131 A ten isofix je součástí sedačky, nebo je potřeba dokupovat základny?

surikata131
7. srp 2019

@olga_ na facebooku děti proti směru jsem viděla, že někomu se vejdou i 3 dětské sedačky vedle sebe, ale to by urcitě chtělo vyzkoušet v autě před nákupem. Axkid minikid je na pásy (je do 25 kg)

surikata131
7. srp 2019

@olga_ spíš asi se základnou, ale nejsem odborník. My teprve budeme mít miminko, takže jsme zatím kupovali jen vajíčko :D máme cybex aton s isofix základnou na kterou pak pasuje i navazující sirona (do 18kg). Pak vím že třeba značka klippan má základnu na kterou pasuje vajíčko dinofix a pak navazující sedačka triofix, která je tuším do 18 kg proti směru a pak se dá dát po směru teď nevím přesně jestli do 25 nebo 36 kg....taky bych doporučila fb skupinu děti proti směru, tam poradí fundovaně, píše tam i odborník z prodejny centrum autosedaček, který tomu fakt rozumí

oveckaluky
autor
7. srp 2019

@vevebubu Bazarové nechceme, nechceme riskovat, že prodejce zamlčí nehodu... Už máme, Joie Steadi. Děkuju 🙂

Strana
z5