Autosedačka do protisměru. Máte zkušenost? Např. zn. Nania?
Dvojčatům bude rok a my pomalu přemýšlíme o nových autosedačkách, vajíčka přestávají stačit. Máte nějaký tip, prosím? Aby šly do protisměru a pokud možno nestály ranec...
Líbí se mi zn. Nania, i podle recenzí lidí, ale v některých testech našli její slabiny, v jiných jí chválí, tak nevím...
@zelenaesmolda To asi jo, ale kdybysme jeli do Prahy, tak ne jen pro sedačky.
@oveckaluky
No jo z Libane. Bydlim tady 11 let, ale pocházím z Ov. Ja byla v Praze dvakrát a stacilo mi to, na me to uz je moc velke mesto. Treba sedacku nakonec sezenete v Hradci, tam by mohl byt velky vyber.
@zelenaesmolda
V Hrabove u benzinky, to druhe ani nevim kde je.
@lucajda17
sambaby je v radvanicich
@lucajda17 Libáň je v posledních letech úplně jiná, taková víc město 🙂 Nedávno jsme tam měli sraz od základky. Já ta velká města taky nedávám...
@oveckaluky
Konecne se to tu zacalo davat vic dohromady. Aspon, ze uz v jednu rano nevypinaji osvetleni.
@lucajda17 Jj, mám tam plno kamarádů, bývalých spolužáků, tak to sleduju. Chystáme se jet podívat na rozsvícení vánočního stromu, jezdíme k našim, ale v Libáni to prý teď v posledních letech bývá moc hezké. 🙂
@oveckaluky
Tak to se jim opravdu každoročně povede a je to moc pekne. Deti ze skolky a skoly maji vystoupeni, ruzne stanky, opravdu moc hezke.
Cybex, Romer, Joie, Concord. Do jinych bych nesla
Ještě jsem našla tuto ve výprodeji: https://funbaby.cz/catalog/product/view/id/1372...
@makronka222
besafe,axkid jsou taky top znacky
@ehrdlicka
jenze k ni musis jeste dokoupit tu bazi na isofix coz budou dalsi aspon dva tisice,mozna vic
@zelenaesmolda jj. Děkuji to vím . Malý je ještě hodně maličký takže si stejně ještě počkat než si sedne do ,,pokračovací,,
@agneska7
tak hlavne neporizuj Nanii nebo jinou stvurovinu 🙂
@zelenaesmolda tak to je myslím moje věc 🙂
@oveckaluky My mame Cybex Sironu. Je super, ale kolem 10 tisic. Myslim, ze dobrou protisměrnou za 5 tisic nesezenete. Co takhle z bazarku?
@agneska7
je to samozrejme tvoje vec,ale v zajmu bezpeci ditete by bylo dobre svuj postoj prehodnotit.obzvlast kdyz ti vice lidi reklo,ze to opravdu neni dobra sedacka.zkusila ses pridat do te skupiny deti proti smeru?
@zelenaesmolda To jsem bohužel nedočetla, moc se omlouvám.😔
Před 4 lety, kdy jsem kupovala autosedačku, tak Maxi-Cosi byl top, a když jsem jí ráno viděla za slušnou cenu, tak jsem jí sem musela dát...jen bohužel jsem si neuvědomila, že základna se musí dokoupit zvlášť, na obrázku to tak nevypadalo.
@ehrdlicka
jo,ty obrazky jsou matouci,je treba precist si popisek 🙂
Holky, pročetla jsem začátek diskuze a nemám na to 😀. Každopádně zeptám se na pár věcí. Jezdíme v sedmimístném autě a máme ještě staršího syna. Dvojčata jezdí ve vajíčkách v zadní řadě. Za nimi už jen minikufr, kde je narvaný kočárek. Kvůli kočáru a starším synovi si už nemůžeme dovolit posouvat sedadla dopředu.
Jakou máte zkušenost s těmi protisměrnými?
1) Jsou na prostor náročnější, nebo to vychází podobně/stejně jako vajíčka? Máme Cybex aton q 5 (nebo tak nějak) se základnou na isofix.
2) Jsou všechny upevněné jen na pásy? Proč je lepší protisměr na pásy než isofix?
3) Co náraz zezadu v protisměrné sedačce, kde je vzadu už jen malá deformační zóna vs. náraz v posměru v prostřední řadě sedaček?
4) Proč je pultík špatný?
1) protisměrná autosedačka je o něco náročnější na prostor, než posmerna, je to logické. U nás ale to v porovnání s vajíčkem (BeSafe izi go x1) nebyl až takový rozdíl.
2) protisměrné autosedačky jsou většinou právě na Isofix, málokterá se dá poutat i pásem (nebo jenom pásem). Podle mě je uchyceni na isofix bezpečnější, už jen proto, že je v podstatě blbuvzdorne.
3) Protisměrná autosedačka je bezpečnější i při nárazu zezadu, navíc statisticky na tyto nárazy vychází asi 10-15 % nehod, v naprosté většině případů se navíc jedná o tukance v nižších rychlostech.
4) protože v reálu např při nehodě, kdy jde auto přes střechu, to dítě může vyklouznout. V testech, které simulují reálné nehody, tj. zadní kola auta nejsou upevněna, se tak několikrát stalo.
@olga_ 1) hodně záleží na autě jaké máte, určitě jsou trochu náročnější na prostor, my máme trojkovou Fabii, vzadu Axkid Minikid 2018 a já si dopředu sednu v pohodě, můj dvoumetrovy táta ne 😊 kouknete na skupinu na Facebooku Děti v protismeru, dokážou poradit sedačku do konkrétního auta 😉
2) seženete protisměrnou sedačku na pásy i na isofix, isofix je do 18 kg, my máme pasovou protismerku do 25 kg, rozhodlo to, že je do větší váhy, sedí jako pribita, u isofixovych jsem měla pocit, že se hýbou a pás samozřejmě musí udržet i 100kiloveho chlapa, ale to je na Vas, jen doporučuji vyzkoušet, třeba škodovky mají více zkosené sedačky, tak je lepší pás 😊
3) ten naráz zezadu nikdy nebude tak,, silný '' jako čelní, jelikož je to ve směru jízdy nebo jak to říct 😁 u čelního nárazu je síla větší, když pojedou dva proti sobě 50, než když pojedete a někdo do Vas naboura zezadu, v té skupině na fb to jistě vysvětlí lépe, byli tam i videa i zkušenosti 😉
4) kouknete na nějaký crash test s pultikovou sedačkou 😉
Jinak ještě teda vzadu v té zadní řadě musíme přes sedačku, nejsou tam dveře, takže zvažujeme i to, že je to nejméně a nejhůře přístupněm místo v autě v případě nehody :-/. Ale teď tam dvojky jsou no.
@zmrz_lina I ten Axkid Minikid, nebo Joie every stages? Tam jsem právě isofix neviděla, ale jsme na začátku pátrání, takže je možné, že ho mají.
@zmrz_lina isofix není bezpečnější než pásy, spíš jen pohodlnější.
Protisměrky na isofix jsou do 18 kg, protože ten má omezenou nosnost do které je nutno započítat i váhu autosedačky. Pak jsou posměrné sedačky na isofix pro větší děti, protože isofix drží jen sedačku a dítě je připoutané pásem auta
@surikata131 A ten isofix je součástí sedačky, nebo je potřeba dokupovat základny?
@olga_ na facebooku děti proti směru jsem viděla, že někomu se vejdou i 3 dětské sedačky vedle sebe, ale to by urcitě chtělo vyzkoušet v autě před nákupem. Axkid minikid je na pásy (je do 25 kg)
@olga_ spíš asi se základnou, ale nejsem odborník. My teprve budeme mít miminko, takže jsme zatím kupovali jen vajíčko :D máme cybex aton s isofix základnou na kterou pak pasuje i navazující sirona (do 18kg). Pak vím že třeba značka klippan má základnu na kterou pasuje vajíčko dinofix a pak navazující sedačka triofix, která je tuším do 18 kg proti směru a pak se dá dát po směru teď nevím přesně jestli do 25 nebo 36 kg....taky bych doporučila fb skupinu děti proti směru, tam poradí fundovaně, píše tam i odborník z prodejny centrum autosedaček, který tomu fakt rozumí
@vevebubu Bazarové nechceme, nechceme riskovat, že prodejce zamlčí nehodu... Už máme, Joie Steadi. Děkuju 🙂

@lucajda17
ktery myslis?sambaby nebo ten v hrabove?