icon

Bunda v autosedačce. Také svlékáte dítěti?

nonfood
22. lis 2019

Dobrý večer, ročnímu dítěti sundávám bundu v autosedačce teď v chladnu. Děláte to i vy?

Strana
z9
puhelin
Autor odpověď smazal
zelenaesmolda
25. lis 2019

@rebe
ja bych chtela videt toho co proleti pres predni sklo a ma jenom par oderek.to tehle urban legend fakt nekdo veri? 😀

alcar
25. lis 2019

@rebe novorozene ti nelita kolem auta, zatimco svlekas to trilete? Staci takto? 😃

madbetka
25. lis 2019

@alcar Mám děti 2r4m a druhé 15m, vysvětli to mně. Lítat umí obě a dost rychle 🙂

alcar
25. lis 2019

@madbetka proc bych ti mela neco vysvetlovat? Ja nevim, jak to delas ty a je mi to uplne jedno. 😃

madbetka
25. lis 2019

@alcar No já obě svlíkám a nevymlouvám se na náročnost malých dětí. A strašně mě zajímá, v čem bys mohla @rebe poučovat, když máš ta dvojčata a ona ne 😀 Tak mě zajímá ten rozdíl ve svlékání 2,5 letých dvojčat a takových dětí, jako mám já ☺

rebe
25. lis 2019

@alcar Máš pocit, že jsem nechala novorozeně na mrazu a jako první poutala staršího? Ne, nejdřív jsem poutala mimino, takže to druhé dítě bylo tříleté stejně jako to tvoje... Navrhla jsem možnost posadit dítě do auta, aby nelítalo. Proč to podle tebe není řešení?

rebe
25. lis 2019

@zelenaesmolda Dneska už snad ne. I když tomu, že “jedu jen tři kilometry, řídím opatrně, nemůže se nic stát” zjevně spousta lidí věří pořád...

zelenaesmolda
25. lis 2019

@rebe
i v tehle diskuzi tomu veri treba kuttu

alcar
25. lis 2019

@rebe uz to neres. Ja tu zakladatelce odpovedela na dotaz, jak to delam ja a tak to taky zustane. A je mi jedno, jak to delaji jini, nemam potrebu poucovat a radit, jak to delat lepe. Moje rozhodnuti, muj zivot... Ty si to take delej jak chces. 😉

madbetka
25. lis 2019

@alcar Víš co, ono nejde o to, jak to děláš nebo ne, to je tvoje věc 🙂
Ale o ty vtipné argumenty ve stylu: "Kdybyste měly víc dětí a malých dětí, tak to taky neděláte, protože to je prostě strašně náročné. Sice nebezpečné, ale jinak to prostě nejde...". A takových tu zaznělo víc.
Pokud jsi ty, nebo kdokoli jiný, přesvědčená, že to bezpečnost tvých dětí neohrožuje a tak to tak děláš, tak je to přece úplně v pohodě a nic nám nevysvětluj 🙂

zelenaesmolda
25. lis 2019

@alcar
ja bych to poopravila-tvoje rozhodnuti,zivot tvych deti 🙂

alcar
25. lis 2019

@madbetka vsak ti take nic nevysvetluju a nenutim. To ty jsi ne me reagovala jako prvni s potrebou me poucovat. 🙂

madbetka
25. lis 2019

@alcar Poučovat? Já se naopak chci nechat poučit 😀

kuttu
25. lis 2019

@zelenaesmolda Ja ale nic takoveho nerekla,celou dobu jenom rikam to,ze je mi proste proti srsti davat male mimino do ledové sedacky jen v mikine,abych hi za 3 minuty zase nekde vyndavala o oblékla..ja sama si do auta v mikine nesedamykdyz je tam 0 stupňů a méně...pockam,azcse auto ohreje a pak dite a sebe svleknu...je to moje věc,moje dítě a vám supermatkam,jak se prezentujeje,to muze byt jedno.. taky neresim,cim sve deti krmite,jak je oblékate a vychovavate

alcar
25. lis 2019

@madbetka ale ja nechci a nemam potrebu nikoho poucovat. Porad to nechapes.🤦‍♀️
Rid se tim, co jsi napsala. “ Pokud jsi ty, nebo kdokoli jiný, přesvědčená, že to bezpečnost tvých dětí neohrožuje a tak to tak děláš, tak je to přece úplně v pohodě a nic nám nevysvětluj 🙂”

alcar
25. lis 2019

@kuttu to je zbytecne s nima resit. Ja odpovedela na dotaz zakladatelce, ze davam deti v bundach (aniz bych potrebovala poucit, ze to delam spatne) a vidis. Uz to tu rozebiraji a davaji nevyzadane rady.

zelenaesmolda
25. lis 2019

@kuttu
tady nejde o to jeslti je nebo neni nekdo supermatka prece a nechapu proc to takhle otacis,ze kdo pouta dite do sedacky tak,jak to ma byt je supermatka...

madbetka
25. lis 2019

@alcar Jenže ty sama a další jste psaly, že víte, že to bezpečné není. A oháníte se tu tím, že kdybychom to měly s dětmi taak náročné, jako vy, tak to taky neděláme. No, tak si dovolujeme oponovat, že to třeba náročné máme taky a přesto to děláme 🙂

madbetka
25. lis 2019

A krom toho všeho jsem mimochodem vděčná, že nějaká maminka kdysi tu měla potřebu poučovat, protože jsem se tak tuhle informaci dozvěděla a už jen hledala způsob, jak to praktikovat 🙂

alcar
25. lis 2019

@madbetka oponovat muzes, to ti nikdo nezakazuje. Ale ja nemam potrebu na to reagovat a neco menit nebo se ridit nevyzadanymi radami druhych. Ja nevim, ale uz to tu pisu snad podesate. 😃

kuttu
25. lis 2019

@zelenaesmolda To je v pořádku,spis jde o to ze se mámy priznaji,ze to na krátké vzdálenosti nedelaji a vy se na ne sesypete,jako by ti deti vrazdily,tyraly a ja nevim co jeste...ja bych dite v kombineze taky do sedacky nedala,ale pri predstave ze davam 14 měsíční dceru rano v pul 7 do ledoveho auta v mikine abych ji dovezla ke tchyni,ktera bydli 5 minut od baraku,nebo ze jedu nakoupit,tak ano bundu male nesvlecu,nedelam to ani ja sama...a to ze vy to delate pokazde,kdyz dítě posadite do auta byť na 5 minut a svlecete ho tak je to v pořádku...

rebe
25. lis 2019

@alcar Napsala jsi, že to stejně
Jako ty dělá většina matek, které mají dvě a více dětí. Na to jsem reagovala, že mám více dětí, a přesto zo tak nedělám. Ano, snažím se být skvělá žena a skvělá máma, stejně jako většina žen a matek, co znám. Ale jako cestu k té skvělosti nevidím to, že nedělám vědomě věci, které mé blízké ohrožují, to mi přijde spíš normální. Dělej si to, jak myslíš, to to nikdo nebere. Beru ti tvé nepravdivé tvrzení, že to tak dělají matky více dětí běžně a že to snad ani jinak nejde. Jde, je to snadné, ne vždycky přiljemné, ale snadné jo. Ono totiž nejde o nás a naše ego...

kuttu
25. lis 2019

@rebe Az budu zase někde na parkovišti vyndavat dceru z auta tak schválně kolik maminek tam bude dítě svlekat nebo oblekat do bundy...

madbetka
25. lis 2019

@kuttu "Holky jako s tou bundou to chapu,ze by tam nemela byt,ale ja teda nevim,ale v aute teda jako fakt teplo není,nez zacne topit,tak uz vystupuju kdyz jedeme do mesta,nebo vy v autě máte 20 stupňů??"
Tvůj první příspěvek..Jeden by i pochopil, že se o tom bavit chceš, nebo tě snad zajímá, jak to tedy dělají jiní, když je tam ne jeden, ale dva otazníky. A najednou tu o to nikdo nestojí, my jsme samy začaly poučovat a psát, jak to teda děláme... A přitom jsi to byla ty, kdo s diskuzí o tom, jestli dítěti je nebo není zima, začal...

alcar
25. lis 2019

@rebe ja te jen poopravim. Ty nejsi vetsina. A nikde jsem nenapsala slovo “bezne” a ze to “jinak nejde”. Takze tve “pravdive” (nicim nepodlozene...pravda, stejne jako to me 😃) tvrzeni sis ted vycucala prstu.

rebe
25. lis 2019

@alcar Většina je složená z jednotlivých rodičů, nebo snad ne? Můžeš přiložit i odkaz na relevantní statistiku na podložení té tvé pravdy 😉

rebe
25. lis 2019

@kuttu Jasně, dej vědět. Já mám asi jen štěstí na ty zodpovědné.

alcar
25. lis 2019

@rebe a ty muzes prilozit nejaky odkaz na relevantni statistiku, ze to tak vetsina matek dela? To je fakt tvrzeni proti tvrzeni. Diksuze o ho.ne fakt. 😃

alcar
25. lis 2019

Statistiky na tohle fakt neexistuji, ale ja si vazne porad myslim, ze vetsina rodicu dava deti domautosedacek v bundach a stejne tak si myslim, ze vetsina rodicu pouta do sedacek s pasy deti naprosto spatne.

Strana
z9