Bunda v autosedačce. Také svlékáte dítěti?
Dobrý večer, ročnímu dítěti sundávám bundu v autosedačce teď v chladnu. Děláte to i vy?
@alcar já toto tedy musím maličko rozporovat. V mém blízkém okolí máme všechny 2 a více děti, v bundě nejezdí nikdo. Ono je to maličko o prioritách a o nastavení člověka, než o počtu dětí. Ač souhlasím v tom, že s jedním dítětem je řada věcí pohoda a dá se, pak už to občas spíš na chobotnici...
@blondynka400 jako ze si sedla do auta a kontrolovala jestli sterace stiraji,svetla svítí,blinkry blikaji??To jako vazne???
@kuttu Zkus si prosím o tom něco nastudovat, aby sis mohla udělat objektivní názor. Moje děti jsou jako chobotnice a od narození nesnášejí oblékání, řvaly už v porodnici, ale prostě to nějak zvládneme. Časem získáte cvik, hrany se obrousí. Většina matek mě nějak netankuje, moje dítě a já jako jeho máma, to je úplně jiná rovina. Mám ráda klid a všechno bych řešila cestou co nejmenšího odporu, ale mateřství mě naučilo nějaké ráznosti v zájmu dítěte...a i tomu, že zodpovědnost za mě NIKDO neponese, ani manžel, ani ostatní matky 🙂
@blondynka400 no ja to tu proste priznavam. Vozim v bundach. Ja bych to s dvojcaty proste nedavala. Uz tak mi litaji kolem auta a mam jen dve ruce. Priorita...co nejdriv je nahazet do auta, pripoutat a jet. 😃 Mozna na ty pultikovky v tomhle spoleham, ze to nevadi jako u tech pasu.
@kuttu stačí přijet k jinému autu a vidíš, zda ti auto svítí a nebo bliká ne? 😀 Proboha proč z toho dělat kovbojku. A ano i jednou za čas jsem si obešla auto zezadu, zda je ok a svítí. Stěrače hlásit nemusím, nejsme ve Vrchní prchni 😀
@blondynka400 kurnik, no auto uz jsem dlouho neobchazela. 🙈😁 Mela bych to zitra zkontrolovat. Ale s tema steracema jsem ted zazila docela srandovni vec. Za jizdy jsem si chtela ostriknout predni sklo a tryska u ridice nefungovala. Rikam si...ze by mi dosel saponat...ale ta vedlejsi strikala. Jak jsem zastavila, jdu zkoumat, v cem je zakopany pes a hle...chlap mi primo na te trysce nechal lezet zahradnicke nuzky. 🤦♀️😁 Uplne me omylo, kdyz jsem si predstavila, ze by mi v te rychlosti do toho predniho skla vletely. Takze ne jen blinkry a sterace, ale taky predmety volne lozene na kapote. 😃
@jane46 Bydlis ve velkém městě,ze??Tipuju Prahu,Hradec...tak ja to mam tak,pravidelně,kdyzcjedu k lekari s malou,parkuju az někde buh vi kde,vsude stoji milion aut,tahnu jo v ruce,sama nechodi,lekarka ma ordinacicv patře,bez vytahu,tudiz musim kocar nechat nekde bez dozoru,takze ho s sebou neberu...moznost nakup domů ke dveřím nemam,tak ano,jedu 2 x v týdnu nakoupit,a kdyz potrebuj do DM nebo jiné drogerie musím přejet autem...taky jezdim rano v pul 9 plavat s malou a pak obvykle jedu nakoupit,takze ji jako fakt bez bundy nevezu...
@kuttu
zkusilas nositko?nebo nejake lehoucke golfky ve stylu yoyo,ktere hodis pres rameno?
jinak DMko vozi az domu a pri nakupu nad 1290 je to i zdarma 🙂
@skarol tak ono to člověk vidí dnes a denně..kolik lidí na červený nevytáhne smartfoun? telefonování za volantem nesnášim, ale co je to oproti tomu, když tam někdo kecá na messengeru....njn, lidi jsou prasata, bohužel. já bych za to brala řidičáky.
@alcar Taky mám tři děti. Starší nastoupí do auta, zavřu za nimi dveře a jdu dát do vajíčka nejmladší. Než ji připoutám, starší si sundají batůžky a bundy, sednou si do sedaček, já zavřu dveře u malé a jdu je připoutat. Pak svléknu sebe, nastoupím a jedeme. Když dojedeme, vysoupím, obléknu se, odpoutám starší, než odpoutám a obléknu maličkou, vyndám z kufru kočár a usadím ji, starší jsou oblečení, pustím je z auta a jdeme. NIc neřešitelného 🙂
@zelenaesmolda Prosím tě, nezmiňovala si, že žiješ v UK? Jestli se nepletu, tak pak vy tam ty zimní bundy tolik neřešíte, přece jenom, když máte -3 stupně a k tomu nasněží, tak to máte svátek, nevyjede nikdo nebo všichni stojí v kolonách 🙂. Jako v Praze je to taky poslední roky ale my jezdíme víc jinam než po Praze.
@rebe A kolik mají starší děti? U nás to tedy nedává ve čtyřech letech. Jako bylo by to fajn ale sami nevylezou, vajíčko musím dávat jako první doprostřed a u toho hlídat zbytek, pak svlékat, poutat postupně a obcházet auto z druhé strany. Fakt nevím, jak jinak to dělat když s nimi cestuji sama.
@barchen
tam je ta zima naopak horsi nez v CR,sice je na teplomeru tepleji ale portoze je vlhko a vlezlo tak pocitove je vetsi zima.
Jinak mas pravdu,ze tam nasnezi pul centimetru a nejezdi ani mhd a zaviraji se skoly 😀
@zelenaesmolda Žila jsem tam taky ale nepřišlo mi to tak. Jako hnusně je, to je pravda ale spíš tím že furt prší a fouká, tak člověk nosí nepromokavé věci (člověk jakožto Evropan z pevniny) a třeba vlněné kabáty jsem tam nosit nemohla, bo bych je zničila. Lokálním Britkám je to jedno, nosí všechno a děti bundy nenosí.
@rebe To právě ne, já mám malinké děti, sedačky tam budeme mít dlouho a podsedák dám té nejstarší až když nebude fakt jiná možnost. Dvě větší sedačky mají isofixy a vajce tím pádem bez isofixu a musí uprostřed. Dopředu je dávat nechci a pak to poutání dozadu je taková složitá procedura. Jak budeme řešit situaci po vajíčku, to zatím fakt netuším. Ale v sedačkách je chci držet co nejdéle.
@barchen Já nemyslela dopředu na cestu, ale než připoutáš vajíčko, aby neběhali po venku. Mám děti v autosedačkách všechny tři, a prostě pořád nechápu, proč je takový rozdíl sundat bundu, prostě si ji sundají a připoutám je až pak nebo ji sundám já a připoutám je až pak. Sundání tří bund netrvá déle než dvě minuty, i s oblékáním pět minut, i kdybych to měla udělat třikrát, pětkrát, šmarjápano, co ke to proti poraněnému dítěti...
@barchen
tak Britky nosi v zime na hlave cepice ale na nohach maji zabky,v lete UGGsy.
me je tam vetsi zima nez u nas ale me je zima porad 😀
@rebe Není problém sundat, my povětšinou svlečeme ale nejstarší už párkrát jela krátkou trasu v tenoučké péřové bundičce. Prostě organizačně to nebylo v mých silách zvládnout udělat to jinak. Člověk ocení jakýkoliv tip na ulehčení. Posadit tu nejstarší dopředu je dobrý nápad akorát vzhledem k její povaze ji budu přesouvat do sedačky za účasti brutálního řevu.
@barchen Je to únavné a občas bych se na to taky nejraději vy... Ale přijde mi, že když děti vědí, že do autosedačky bez bundy, protože to tak je prostě vždycky, tak je to s nimi mnohem jednodušší, spolupracují, svlékají se sami, chystají si pásy přes ramena... Protože čím dřív budou připoutaní, tím dřív vyjedeme a tím dřív bude teplo.
@alcar Podobné alibistické kecy poslouchali i moji rodiče, když nám táta v osmdesátých letech navařil pásy na zadní sedadla. A taky urban legend o tom, jak připoutaným pásy rozpáraly břicho, kdežto nepřipoutaní proletěli předním sklep a měli jen pár oděrek. Lidi se nepoutali, protože to bylo nepohodlné a poutat děti? Vztekaly by se, že nemohou poskakovat po sedadle, a stejně sedí vzadu, tak co... Dneska se takové názory zdají hloupé. Stejně jako ten tvůj. Můžeš mě zesměšňovat, můžeš se vymlouvat, můžeš mě obviňovat z kdečeho, nic to nemění na tom, že se chováš nezodpovědně. Dělat chybu, protože si jí nejsi vědoma - chápu. Ale vědomě ohrožovat děti, protože je to jednodušší? Nepochopím nikdy...
@rebe nejak nechapu smysl tech prvnich vet. Co to ma spolecneho s tematem nebo s tim, co jsem psala? Hele, az budes mit dvojcata, tak si povime, ju? Myslim, ze ja bych mohla byt klidne ta, co te muze poucovat. 😉 Hele, delej si to jak chces, nevim, proc te tak strasne vytaci, jak to delam ja.😃

@kuttu
my taky jezidme vesmes kratke trasy po meste a auto je vymrzle ale mala proste v bunde neni,ta chvilka nez se auto vyhreje ji neublizi 🙂