Bunda v autosedačce. Také svlékáte dítěti?
Dobrý večer, ročnímu dítěti sundávám bundu v autosedačce teď v chladnu. Děláte to i vy?
@rebe
ja bych chtela videt toho co proleti pres predni sklo a ma jenom par oderek.to tehle urban legend fakt nekdo veri? 😀
@zelenaesmolda Dneska už snad ne. I když tomu, že “jedu jen tři kilometry, řídím opatrně, nemůže se nic stát” zjevně spousta lidí věří pořád...
@rebe
i v tehle diskuzi tomu veri treba kuttu
@alcar Víš co, ono nejde o to, jak to děláš nebo ne, to je tvoje věc 🙂
Ale o ty vtipné argumenty ve stylu: "Kdybyste měly víc dětí a malých dětí, tak to taky neděláte, protože to je prostě strašně náročné. Sice nebezpečné, ale jinak to prostě nejde...". A takových tu zaznělo víc.
Pokud jsi ty, nebo kdokoli jiný, přesvědčená, že to bezpečnost tvých dětí neohrožuje a tak to tak děláš, tak je to přece úplně v pohodě a nic nám nevysvětluj 🙂
@alcar
ja bych to poopravila-tvoje rozhodnuti,zivot tvych deti 🙂
@zelenaesmolda Ja ale nic takoveho nerekla,celou dobu jenom rikam to,ze je mi proste proti srsti davat male mimino do ledové sedacky jen v mikine,abych hi za 3 minuty zase nekde vyndavala o oblékla..ja sama si do auta v mikine nesedamykdyz je tam 0 stupňů a méně...pockam,azcse auto ohreje a pak dite a sebe svleknu...je to moje věc,moje dítě a vám supermatkam,jak se prezentujeje,to muze byt jedno.. taky neresim,cim sve deti krmite,jak je oblékate a vychovavate
@kuttu
tady nejde o to jeslti je nebo neni nekdo supermatka prece a nechapu proc to takhle otacis,ze kdo pouta dite do sedacky tak,jak to ma byt je supermatka...
A krom toho všeho jsem mimochodem vděčná, že nějaká maminka kdysi tu měla potřebu poučovat, protože jsem se tak tuhle informaci dozvěděla a už jen hledala způsob, jak to praktikovat 🙂
@zelenaesmolda To je v pořádku,spis jde o to ze se mámy priznaji,ze to na krátké vzdálenosti nedelaji a vy se na ne sesypete,jako by ti deti vrazdily,tyraly a ja nevim co jeste...ja bych dite v kombineze taky do sedacky nedala,ale pri predstave ze davam 14 měsíční dceru rano v pul 7 do ledoveho auta v mikine abych ji dovezla ke tchyni,ktera bydli 5 minut od baraku,nebo ze jedu nakoupit,tak ano bundu male nesvlecu,nedelam to ani ja sama...a to ze vy to delate pokazde,kdyz dítě posadite do auta byť na 5 minut a svlecete ho tak je to v pořádku...
@alcar Napsala jsi, že to stejně
Jako ty dělá většina matek, které mají dvě a více dětí. Na to jsem reagovala, že mám více dětí, a přesto zo tak nedělám. Ano, snažím se být skvělá žena a skvělá máma, stejně jako většina žen a matek, co znám. Ale jako cestu k té skvělosti nevidím to, že nedělám vědomě věci, které mé blízké ohrožují, to mi přijde spíš normální. Dělej si to, jak myslíš, to to nikdo nebere. Beru ti tvé nepravdivé tvrzení, že to tak dělají matky více dětí běžně a že to snad ani jinak nejde. Jde, je to snadné, ne vždycky přiljemné, ale snadné jo. Ono totiž nejde o nás a naše ego...
@kuttu "Holky jako s tou bundou to chapu,ze by tam nemela byt,ale ja teda nevim,ale v aute teda jako fakt teplo není,nez zacne topit,tak uz vystupuju kdyz jedeme do mesta,nebo vy v autě máte 20 stupňů??"
Tvůj první příspěvek..Jeden by i pochopil, že se o tom bavit chceš, nebo tě snad zajímá, jak to tedy dělají jiní, když je tam ne jeden, ale dva otazníky. A najednou tu o to nikdo nestojí, my jsme samy začaly poučovat a psát, jak to teda děláme... A přitom jsi to byla ty, kdo s diskuzí o tom, jestli dítěti je nebo není zima, začal...
Statistiky na tohle fakt neexistuji, ale ja si vazne porad myslim, ze vetsina rodicu dava deti domautosedacek v bundach a stejne tak si myslim, ze vetsina rodicu pouta do sedacek s pasy deti naprosto spatne.