icon

Bunda v autosedačce. Také svlékáte dítěti?

nonfood
22. lis 2019

Dobrý večer, ročnímu dítěti sundávám bundu v autosedačce teď v chladnu. Děláte to i vy?

Strana
z9
rebe
25. lis 2019

@alcar Ne, není to tvrzení proti tvrzení, protože já nic takového netvrdila...

rebe
25. lis 2019

@alcar Ale i kdybys měla pravdu a opravdu většina rodičů dávala děti do autosedaček v bundách, tak je podle mě správné “poučovat”, jak ty říkáš, protože každého zraněného nebo mrtvého dítěte, který mohlo vyváznout, kdyby bylo správně a bezpečně připoutané, je škoda. Škoda i každého dospělého se úrazem břišní dutiny kvůli blbé bundě. A čím víc se o tom bude mluvit a poučovat, tím víc bude těch, kteří to dělat přestanou, protože to nedělali vědomě a chladnokrevně, ale z nevědomosti.

kuttu
25. lis 2019

@madbetka Jenže o to celou dobu jde...jsou mamy,ktere kvuli pul kilometru dítě svlecou a daji v mraze do auta v mikce,sice s dekou,nicmene ta sedacka je sakra studená,pak takove, ktere to na kratke vzdalenosti neresi a pak takove,ktere nechaji dite v bunde 100 kilometrů...me jako spis vytaci,jak jsou tady takove,ktere delají vse nejlip a presne tak ,jak se má a v životě neudelaly nic,co by se nemelo.. pak tu holky psaly o tom ze mají neposedne deti,ktere si sami bundu nesvlecou ani neoblecou,litaji kolem auta a podobne,tak jsou špatné???Neumeji sve deti vychovat??Nebo sivto zorganizovat??

kuttu
25. lis 2019

@rebe Jj,ja jsem strašně nezodpovědná matka,tebe bych chtěla mit doma,tvuj muž ma zrejme iz svatozar

madbetka
25. lis 2019

@kuttu Nevidím tu nikoho, kdo by tvrdil, že dělá vždy všechno správně. Jsme v diskuzi o autosedačkách, tak se bavíme o autosedačkách. Až to bude diskuze o pribiňáku, tak tam klidně napíšu, že vím, že není nic extra, tak dělám domácí, ale moje děti už měly i kupovaný. Až to bude diskuze o tělesných trestech, tak klidně napíšu, že vím, že to není dobrý způsob výchovy a tak ho nepraktikujeme, ale obě dcery už přes zadek dostaly, protože mi ujely nervy. Až to bude diskuze o tom, jestli jsou lepší skleničky nebo domácí a bio strava, tak klidně napíšu, že vařím, ale doma jsem vždy měla skleničku, kdybych nestíhala a úplně klidně jim dětem dám. A najdi jiné téma, ohledně dětí, a pravděpodobně ti napíšu, že v tom občas selžu, protože nejsem dokonalá, ač se pro své děti dokonalá být snažím 🙂
Ale ne v tom, kdy jde o bezpečnost a život mých dětí. Mají protisměrné sedačky, jezdí správně připoutané, bez bundy, bez spousty hraček, ideálně bez jídla. Občas zpocená až na zadku (jsem ve 24tt a potřetí to břicho nějak roste), ale ano, dokážu si to zorganizovat. Jsem v tom nekompromisní, děti to vědí a jsou na to od mala zvyklé. Jestli mají ostatní děti nevychované nebo jsou neschopné matky, to bych se nikdy neodvažovala posoudit. Jen a pouze říkám, že odborníci a crashtesty mluví celkem jasně a já si nechci do konce života vyčítat, že jsem možná mohla udělat víc... Je mi jedno, jak kdo vozí své děti, ale pokud mám možnost napsat: "Hele, jde.to i takhle, věděl/a jsi to?", udělám to, protože jsem tak sama spoustu věcí zjistila a jsem těm lidem vděčná, že si to nenechali pro sebe ❤

rebe
25. lis 2019

@kuttu Ano, vědomě ohrožovat děti je nezodpovědné. Snažíš se zesměšňovat každého, kdo své děti nechce ohrožovat, nebo se to týká jen bund v autosedačkách?

te_reza
25. lis 2019

Celý den tuto diskuzi pročítám. Já jsem z Krkonoš a děti v bundách v autě vidím úplně běžně,spíš nevidím bez bund. A je úplně jedno, jakou spz auto má a věřte, že tady to je širokej záběr. Já holce bundu do auta taky nesundávam. Sama mám taky bundu, jen když jedeme někam dál, vysvlečem se.

kuttu
25. lis 2019

@rebe Je to moje dítě,moje svedomi a muj zivot a to ze se ti ti nelibi,je tvuj problém ne muj...

alcar
25. lis 2019

@rebe Ty nic takoveho netvrdis? 😃 A co je tohle? “Beru ti tvé nepravdivé tvrzení, že to tak dělají matky více dětí běžně a že to snad ani jinak nejde.” Z toho ususzuju, ze snad jedine ty tvrdis TU pravdu?
Tvl. ja se tu z toho uz picnu. Kdyby se tak kazdy staral radsi o sebe a nemel furt potrebu poucovat druhe. 🙄😁

alcar
25. lis 2019

@te_reza teda, ty mas kuraz to tu napsat. Jsi pripravena na to, ze se tu na tebe sletnou jak vosy na med a narknou te, ze jsi nezodpovedna matka? 😁🙈

te_reza
25. lis 2019

@alcar mě to je putna🙈říkám jak to je, je nesmysl, že to dělají všichni, fakt jsem tu snad neviděla děcko v autosedačce bez bundy

bonavoxa
25. lis 2019

Nechápu, o čem všem se dá diskutovat. Asi žiju v jiné ,,většině", kde všichni bundy sundávají. Trochu mi uniká rozdíl dítě v kombinéze nikdy, v bundě ano, podle mě to vyjde nastejno. Auto se dá vytopit předem...nebo dítěti kup nějakou hi tech mikinu, deku, ovčí rouno do sedačky, fusak...nebo termofor s horkou vodou...Opakuji, že já jsem považována za až za moc hysterickou matku, nevytáhnu dítě bez bundy a čepice, rukavic ven, ani, když je to na minutu, ale v autě je v termo body a mikině. A při ruce mám tašku, ve které mám náhradní punčochy, kalhoty, body, mikinu, rukavice a tenčí čepičky, abych ho mohla převléct podle potřeby. Plkání o tom, jaká je kdo matka, mi přijde irelevantní, tyhle žabomyší války jsou mi jedno. Jde mi o děti, aby byly v bezpečí.

vendes
25. lis 2019

Bundu vždy sundavám dítěti i sobě, ještě jsme nezmrzly.

puhelin
25. lis 2019

Muj postup v zime byl takovy, ze jsem do auta dcerku v bunde posadila, nastartovala, zapla topeni a sla oskrabat skla. Pak jsem sla do auta, svlekla bundu a kdyz uz bylo prijemne, svlekla jsem bundu i dcerce, posadila ji do sedacky a jely jsme. Otazka max 5 minut navic. Letos se k nam prida i syn-miminko, tak uvidim, jestli nam tenhle system rozhodi, nebo ne.

zelenaesmolda
25. lis 2019

@madbetka
100% souhlas!

alcar
25. lis 2019

A jestlipak mate v aute (i doma) hasici pristroje a rozsirene lekarnicky?

zelenaesmolda
25. lis 2019

@alcar
my treba hasicak v aute mame,jezdivali jsme do Bulharska,tam je to povinna vybava takze od te doby ho v aute mame 🙂

madbetka
25. lis 2019

@alcar Ne, nemáme tam hasičák. A vůbec mě to po pravdě nenapadlo, díky za informaci, rozhodně to proberu s manželem, jestli by nebylo fajn ho tam mít 🙂 Doma ano, resp.dva metry od bytu.
Vy ho tam máte?

jane46
25. lis 2019

@alcar V aute i doma. Byla to jedna z veci v seznamu vybavicky pro prvni dite...
Nevim sice co je rozsirena lekarnicka, ale to snad nam taky nic nechybi...

alcar
25. lis 2019

@jane46 ja mam v aute navic i nejake velke gazy a obvazy. V te povinne lekarnicce je uplne prdlajs.

vineta
26. lis 2019

Já jsem třeba za tyhle diskuze ráda, protože občas vozíme neteř a popravdě nevím, jestli by mě tohle bez koňské osvěty napadlo. Nechápu teda @alcar, @kuttu a @te_reza , že se tu snad ještě chlubí tím, že to z pohodlnosti nebo z “dělají to tak všichni” jsou schopný ignorovat. Dámy, ignorujte si to, pokud to vaše svědomí unese, ale tohle vaše vzájemné ujišťování se, že v té nedokonalosti nejste samy, a navážení se do těch, co se to snaží dělat správně, to vaše dítě neochrání.

kuttu
26. lis 2019

@vineta My se tim nechlubime,jen rikame ze to proste na kratke useky nechame...taky bych Vas posasila do vymrzleho auta do ledove sedacky...sama jste beztak v bundě...uz běžte fakt do háje a svlecte dítě,treba do plenky,me je to jedno!!!!

vineta
26. lis 2019

@kuttu Jasně, sama si užívám teplo v bundě a bez pásů, ale to nebohý dítě týrám přikurtováním v zimě 🤦🏻‍♀️. Ne, představ si, že pár minut bez bundy přežiju i já, i malá. V bundě nikdy neřídím. A auto se nám vytopí za pár minut. Nevidím v tom problém 🤷🏻‍♀️. Pokud ty jo, fajn, ale nechápu, proč se tu pořád snažíš někoho přesvědčit, že to je na úrovni kupovanýho pribináka.

kuttu
26. lis 2019

@vineta Ted jste rekla,ze jste to nevedela,takze jste neter vozila v bunde...povime si to,azcbude v noci - 15 a přes den -8,jak se Vam tam dítě kvuli orejezdu do obchodu bude davat...nam auto zacne topit tak za 15 minut a to uz jsem davno v obchode

vineta
26. lis 2019

@kuttu Nevozila jsem jí v bundě, nevozila jsem jí předtím vůbec, nebyla potřeba; v době, kdy jsem jí vozit začala, už jsem info odsud měla a jsem za to ráda. Hele, mně je jedno, jak to kdo dělá, jen prostě pokud něco dělám z jakýchkoliv důvodů blbě a nechci to z jakýchkoliv důvodů dělat dobře, tak si snad takovej postoj dovedu sama před sebou obhájit a nepotřebuju tu furt dokola debatovat o tom, že to prostě jinak nejde a dělá to tak spousta lidí... jde, ale máš důvody, proč to neděláš, a přijdou ti pádnější než ty rizika. Ok, tohle je každého boj. Jen mi v kontextu tohohle nepřijde fér ostatní osočovat z nějaký “dokonalosti”. Zastánkyně bezpečnosti ti tu ten tvůj postup nikdy neposvětí, musíš si ho umět obhájit hlavně sama před sebou 🤷🏻‍♀️

te_reza
26. lis 2019

@vineta já se tím nechlubím, říkám holý fakt, že vidím děti s bundou v autosedačkách úplně běžně a že já prostě bundu na 5 minut taky nesundávám.

vineta
26. lis 2019

@te_reza To je fakt, tvůj příspěvek byl ryze věcnej, to mi přijde fér.

ladyhacek
26. lis 2019

@kuttu dám deku, když je opravdu zima stejně startuji dřív a aby se auto vyhřálo - ještě nikdy dětem v autě zima nebyla.

bonavoxa
26. lis 2019

Povinnou lékárničku máme v pořádku, nepovinný hasící přístroj ještě ne. Ale asi ho pořídím, přes mrčení manžela, že je to nepovinné a zbytečnost, díky za upozornění. Stejně ale nechápu, jak to souvisí s bundou v autosedačce. Taky jsem přecitlivělá na chlad, ale zase si říkám, že kdyby přišly nějaké horší časy, stát se může cokoli, jeb..utých lidí je dost, nebudou děti zchoulostivělé. Když si představím, jak předci hrkali kojence na vozech nebo nesili v šátku v jakémkoli počasí. A vyhřívané prkýnko na záchodě máte? Fascinuje mě, jak se dokáže nevinné téma stočit ad absurdum.

bonavoxa
26. lis 2019

Třeba známá vytáhla dítě minulý týden v podvečer z autosedačky v mikině a bez čepice a rukavic, byli jsme na zámku, je to vyvýšené místo, dost foukalo, syn byl v zimní kombinéze a zimním fusaku v kočárku. Vytáhla řvoucího osmiměsíčního na ten vzduch a šla se s námi přivítat a pak ho pomalu oblékla. Nebylo mu nic. Já bych malého nejprve utřela, protože by měl určitě zpocenou hlavu od řevu a nikdo by nesměl otevřít dveře, dokud nebude mít nasazenou čepku. Takže jsem fakt dost úzkostlivá a stejně bundy sundáváme.

Strana
z9