icon

Jak předcházet zvracení v autě u malých dětí?

21. dub 2025

Ahoj, máte zkušenost jak bojovat se zvracením v autě. Přijde mi, že jak se oteplilo, zvrací při každé cestě. Snažím se aby nejedla před cestou,ale hlavně aby co nejrychleji usnula, ale ne vždy se dá. V létě nás čeká 8 hodin v autě, tak už se děsim teď. Ocením babské rady, bylinky, léky a postupně vyzkouším. Zatím jsem se snažila jen míň obléct, udržovat v autě chladněji, ale bez výsledku. Díky

j.a.n.i
21. dub 2025

Nepomohlo nic, az Kinedryl...

jaja01k
21. dub 2025

U nás taky pomohl jen kinedryl.

haa
21. dub 2025

Také jsme skončili u Kinedrylu.

xxxmarket
21. dub 2025

U nás se blije i přes Kinedryl. Je po něm pouze spavy,takze ještě horší,protože ho to bere,když je co tak zvrací,ale je u toho prostě jak sjety (syn má devět). Nám trochu pomáhají homeopatika cocculine a když se jede dál, tak musí sedět prostě vepředu 🤦nejsem z toho nadšená,ale vzadu se to nedá. Když byl maličký,tak mu trochu pomáhaly zázvorové lízátka,pomalá jízda a větrat a větrat. Ale i tak,každá jízda,která byla delší než hodina byla peklo 🙈 upřímně...když jsme nemuseli nutne jet,tak se prostě nejelo. Výlety jsme vybírali ve vzdálenosti hodinu od domova,v podstatě jsme kvůli tomu překopali životní styl. Držím pěsti ať to přejde..je to děs 😕my si troufly na cestu k mori teprve loni a stejně to bylo šílené. Jeli jsme na noc,aby spal a prd. Vzbudil se ve tři ráno a dalších pět hodin mu bylo zle. Po cestě domů to stejne..blil už od Mikulova...bylo to vyčerpávající..a to samozřejmě dodržujeme,aby nebyl moc najezeny,aby nejedl před jízdou nic těžkého,mastného atd atd...Takže my už autem k moři nejedeme 😃

orangutan123
21. dub 2025

U prvního (3roky) zabral až Kinedryl a druhý mi teď začíná zvracet 🤦🤦🤦

petulkadodo
22. dub 2025

U nás přesně v tomto věku bylo to samé. Pomohlo otočit po směru a na delší cesty Kinedryl.

kiitaa
22. dub 2025

Taky jedine Kinedryl. Netlumi ho, jen mu neni blbe.

pinkninja
22. dub 2025

Nikdy bych tomu nevěřila, ale pomáhají homeopatika 🤦🏻‍♀️ a tablet ve výši očí. Pred cestou nejíst tekuté věci (jogurt apod.)

autor
22. dub 2025

Díky za odpovědi, kinedryl píšou až od 2 let, a popravdě úplně se mi nelíbí, no. Ach jo, doufala jsem v nějaké zázračné rady, jako nakapeš pár kapek eukalyptový silice do auta, dítěti dáš do ruky pampelišku a před jízdou vypít sklenici vody, která má přesně 7stupnu

bonavoxa
22. dub 2025

Nám zvracely všechny tři děti. Naposledy teď ta nejmladší v pátek, i přes Kinedryl. Co deset minut jsme museli zastavovat. Už jsem myslela, že nedojedeme a půjdeme někde na hotel.
Co se mi tak pozorováním osvědčilo, tak nečekat tu hodinu a jet co nejdříve po Kinedrilu. Nejezdit na spaní...prostě v autě neusne tak v pohodě a je to stres. Klidně pouštím pohádky, ať má hlavu nahoře a nekouká dolů. Jezdíme až po setmění. Je chladněji. Jinak neoblékám moc, ale v ten pátek měla jen body a volné kalhoty..a stejně byla opocená.

krupinek1703
22. dub 2025

Nám zvrací v autě 2 děti ze 3. Babské rady nepomáhají. Na starší (7let)zabírá Kinedryl. Zvrací při jízdě od roku a půl. Pro nejmenší (3roky) nám v lékárně doporučili Cocculine a lízátka na nevolnosti. Zatím jsme zkusili jen jednou. Malá si po půl hodině stěžovala, že už je jí špatně. Pak tedy naštěstí usnula a cestu dlouhou cca 70 km prospala. U ní pravděpodobně nezabírají. Příště zkusíme Kinedryl. Jen netuším, jak ho do ní dostanu. 🤷‍♀️

korin
22. dub 2025

U nás zabírá jen kinedryl, předtím žádné mléčné výrobky, jinak nefunguje.

gruyerre
22. dub 2025

Kinedryl, ale zkoušej opatrně. To dávkování, co je v příbalovém letáku, by mě asi uvedlo do kómatu na půl roku, dávám si s mými 75 kg čtvrku a jsem celý den ospalá 😀
Ale já jsem v tomhle asi docela rarita, na každého to působí jinak. Dětem od dvou let dávám taky čtvrtku. Jestli je tvoje dítě mladší, zkusila bych nejdřív osminku až šestinu a uvidíš, jestli zabere.

antoinet
22. dub 2025

Já na nevolnost v autě trpím celý život, co zabírá mně:
- dobře vidět na cestu, fixovat zrak ven, ne na nic uvnitř (když řídím, obtíže nemám)
- sedět vpředu
- plynulá jízda bez prudké akcelerace, pomalé vjíždění do zatáček, ideální je dálnice
- zaplněný žaludek, největší psycho je být nalačno

jane46
22. dub 2025

@antoinet Naprosto souhlasim, hlavne s tim jidlem.
Plus teda na delsi cesty taky beru Kinedryl. A casto vetrat. Jo a zastavky u me stav jen zhorsuji... Nesmim v aute nic delat, ani se otacet na lidi vzadu treba. Nej je to prospat... Dcera taky trpi a jak s tim jeste neumi pracovat, musi mit Kinedryl vzdycky. Radsi volime vlak na vylety.
A Kinedryl brala jakmile mohla aspon ctvrtku, taky jsem se mu branila a oddalovala to... Blbost.

drep
22. dub 2025

Na mě ani na mého bratra nefungoval ani ten kinedryl. Brácha z toho vyrostl, já ne a když neřídím a ještě hůř jedu vzadu (tomu se fakt vyhýbám, protože hrozně trpím), tak je mi blbě doteď. Co funguje: nebýt nalačno a nebýt po mastném jídle (nejhůř osobně snáším zmrzku), rozptylovat pozornost, ideálně zavřené oči a poslouchání hudby. A když už neřídím (což na blbé cestě raději vždycky řídím), tak jet s někým, kdo nejede brzda-plyn a neřeže zatáčky (takže manželovo řízení dávám, ale s tátou mám problém i cestou do vedlejší vesnice)

orangutan123
23. dub 2025

@krupinek1703 Dáváte malé nějaké probiotika, vitamíny v sirupu nebo něco takového? Synovi sem to začala drtit, přidala do imunoglukanu a hned zapít. On to sice poznal, ale jak to bylo v tom sirupu tak tolik neremcal. Postupně sem začala míchat jenom s trochu vody a furt sem mu říkala, že je to ten léček ať mu není špatně v autě ,😂 teď už polkne sám tu čtvrtku a rychle zapije

rencinka87
23. dub 2025
@anonym_autor

Díky za odpovědi, kinedryl píšou až od 2 let, a popravdě úplně se mi nelíbí, no. Ach jo, doufala jsem v nějaké zázračné rady, jako nakapeš pár kapek eukalyptový silice do auta, dítěti dáš do ruky pampelišku a před jízdou vypít sklenici vody, která má přesně 7stupnu

Presne jak pise @antoinet - blila jsem cely detstvi, kazdou jizdu, z velke casti to bylo tatovym stylem jizdy - jezdi dodneska jak ve formuli 1 - prudky dobrzdovani na cervenou, do zatacek, pak zase akcelerace - takze co nejplynulejsi jizda, pokud to jde, tak co nejvic cesty po dalnici, zadny serpentiny a okresky, dal absolutne zadny koukani na pohadky (telefon,tablet), jakykoli knihy, prohlizeni cehokoli uvnitr auta - je potreba koukat ven do dalky.
Pokud muze dite sedet vepredu, to pomaha nejvic, ale ja jsem srab a pokud predni sedadlo nema isofixy, ale sedacka by byla jen na pasu, bala bych se toho. Posmerna jizda, to je jasny. V protismeru je mi blbe i po peti minutach v mhd.
Byt najedeny, tak akorat, ani ne precpany zaludek, ale prazdnej je taky blbej. Vetrat, hodne kysliku. Castejsi pauzy, nechat probehnout, aby se to vnitrni ucho vzpamatovalo 😁
A idealni co nejvic cesty prospat.
S kinedrylem mam osobne dobrou zkusenost, ale vim, ze je az od 2 let..

elesse
23. dub 2025

Otocit po smeru, chladno, nedavat pred cestoz nic mlecneho. Ale na dlouhe cesty nebo do hor proste kinedryl. Ale ja to mam cely zivot uplne stejne

tetehe
23. dub 2025

Jedině Kinedryl, jak u mě, když jsem byla malá, tak u syna, jo a ještě jíst..někdo tu psal, že nedávat jíst před cestou, no mě i synovi se dělá špatně hlavně z hladu nebo prostě, když najedení nejsme (ideálně teda nějaké ,,sušší" věci, sušenky, pečivo)

krupinek1703
24. dub 2025
@orangutan123

@krupinek1703 Dáváte malé nějaké probiotika, vitamíny v sirupu nebo něco takového? Synovi sem to začala drtit, přidala do imunoglukanu a hned zapít. On to sice poznal, ale jak to bylo v tom sirupu tak tolik neremcal. Postupně sem začala míchat jenom s trochu vody a furt sem mu říkala, že je to ten léček ať mu není špatně v autě ,😂 teď už polkne sám tu čtvrtku a rychle zapije

@orangutan123
Díky za tip. Určitě vyzkoušíme. 😊

j.a.n.i
24. dub 2025

A jinak ještě muj poznatek na sobě, možná víc než styl jízdy to ovlivňuje auto jako takové, v některých se mi dela špatně vic nez v jinych, obecne hur snasim diesely, ale i mezi nimi vnimam rozdily, nevim cim presne je to dane, konstukci, odhlucnenim, vibracemi, ale je to tak.

anezzik
24. dub 2025

Taky nám pomáhá jedině kynedril, dávám mu lehké jídla jako jenom rohlík s máslem, žádné sladké a taky neslazené nápoje, jenom vodu.