icon

Jak udržet dítě vzhůru během jízdy autem?

11. únor 2025

Máte nějaké tipy, co dělat , aby dítě neusínalo v autě?
Pro mě je to celkem problém. Vždy čekám, až se syn doma vyspí a nají a vyrážíme.. podnikám , takže neustále nějaké balíky a vyřizování.
Jenže on spí doma třeba 1.5 h , nají se, já už jsem připravená, chvilku si pohrajeme a jedeme. Jedu 10 min a už usíná.. snažím se na něj hlasitě mluvit aby nespal…
Jenže já potřebuju zastavit, vystoupit s ním, on usíná, nebo nakoupit … cesta zpátky to samý bez ohledu na to kolik spí doma hodin, prostě jak mávnutím proutku… nastartuju a on už pomalu spí. Hrozně špatně se pak vše plánuje protože to nabourává následný odpo spánek nebo večerku. Synovi je rok

eviicka
11. únor 2025

Nouzově pomáhá nějaké jídlo do ruky, ale mám už syna staršího (z hlediska možného zaskočení a tak). Jinak ještě starší brácha má za úkol občas polechtat🙂. Ale chápu, jak první syn přestal usínat, hodně se mi ulevilo.

ee.liska
11. únor 2025

Mám spací dva ze tří a radu nemám 😁 Prostě některé děti v autě spí hned. Budeš to muset naplánovat bez dítěte nebo se smířit s tím, usíná

biciklissie
12. únor 2025

Neřeším. Když usne, tak hold vzbudím, když je to třeba. Ale já to tak dělám i doma, odpo budím, takže jsem asi zvyklá a otrlá. Jedině, když už je to kousek domů a doma hned má jít spát, tak se snažíme udržet vzhůru. Většinou na něj zkusí mluvit manžel, to ho často naštve a trochu probudí🙂.

babka
12. únor 2025

dcera mi takhle usinala i v MHD. Proste sedla a usnula, nepomohlo nic. Ja pak vlacela spici dite v naruci. Takze radu nemam 🙂

autor
12. únor 2025

Tak díky 🙈😀 je to mazec, většinou nákupy mám tak 15 min autem.. nemám možnost vyjít s kočárkem na nákup nikam. (V kočárku nespí nikdy). Ale než tam dojedem, budím , pak je naštvanej… pak popojedem, zase usne a takto dokola a až je úplne naštvanej.. protivnej ..

mysh_me
12. únor 2025

Ja jsem zadnej zpusob jak je udrzet vzhuru taky nenasla. Mam trochu pochopeni, taky v sute snadno a rada usinam 😀 U nas je to navic uplne nevyzpytatelny, nekdy usnou behem 15min cesty do obchodu a jindy jsou schopni za 1,5h cesty k babicce nezamhourit oka 😅 Jedine co mi trochu pomohlo, pocitat s moznosti ze proste budou v aute spat, takze tomu prizpusobit plan. Planovat cestu autem na dobu spani, radsi jeden delsi prejezd nez vice mensich atd. Ale my nejsme zavisli na aute, vetsinu kazdodennich pochuzek delame kocarkem, takze je to jina situace…

osaka_9
12. únor 2025

A kdybyste to absolvovali tehdy, když má mít normálně spánek? Možná bude spát tak tvrdě, že ho ty přesuny nahoru a dolů neprobudí. A takhle bys zabila dvě mouchy jednou ranou, zařídíš, co je třeba, a on se vyspí.

autor
12. únor 2025

@osaka_9 to jsem taky přemýšlela, ale on mi spí doma třeba hoďku někdy 1,5 h a to prostě v autě nedáme. Jakmile totiž zavřu dveře, nebo chvíli stojím.. tak se probudí po chvíli. Takhle spí těch 20 minut třeba a pak je problém navázat na večerku, protože on potřebuje ty svoje 3h přes den .. 🙈

fifinka2020
12. únor 2025

Mám doma něco podobného, jen má už přes 3 roky 🙂. Zrovna teď na to trošku nadavam, protože mi usne v autě a pak usíná třeba ve 23.30 🙈.
Hele za mě si trošku časem zvykne a odpadne extra tvrdý spánek,tím chci říct, že bude líp snášet buzení a tak...
Když je nouzovka,tak malou třeba probere,když pouštím a vypinam písničky (naštve se 🙂, zkouším na ní mluvit a dávat otázky. Ale když vím, že jedu dyl jak 10 minut,vzdávám to...

felis
12. únor 2025

Heleď, ja usínám... ne teda v aute, ale v autobuse a mám to jako reflex proti pobliti. Když usnu, tak mi není blbe. Tělo to vi, tak usne 😃
Treba to ma syn podobne, ale to Ti teď asi neřekne. A neřešila bych to. Dojedu do cíle, vzbudim a cus. Lepší než aby Ti v aute vyřvával nebo blil jak Alík 🤷🏼‍♀️

jane46
13. únor 2025

@felis Ja taky 😄 Krome vlaku vsude, vypestovala jsem si ho v detstvi, kdy jsem bud zvracela nebo spala a dobry. Zazili i u me v praci, pri pravidelnych spolecnych cestach do Prahy, proste "sefe, jdu spat, vzbudte me v cili" 😆

osaka_9
13. únor 2025

Tak nevím opravdu. Nenapadá mě nic jiného, než to vymyslet. Nemůže ho někdo pohlídat teda? I když ne vždycky, ale aspoň příležitostně.

20190418
13. únor 2025

Jo, to jsou ty režimní děti. My žádný režim neměli, spal když chtěl a byl vzhůru když chtěl. Když mi vytuhl v autě - což bylo skoro vždycky - tak jsem ho buď spíciho přesunula do kočárku nebo do nosítka, případně pokud se ani jedno nehodilo nebo už byl dost vyspaný, tak se holt vzbudil, byl chvilku protivný, ale trochu poňuňání a pokračovalo se v programu. Mně prostě tohle řízení spánku přijde fakt jako forma týrání. Je mu rok proboha? Kde je napsané, že spanek hodinku od půl jedné je ok, ale další za hodinu už ne? Copak dospělým někdo nařizuje kdy maji spát a kdy bdít? Jako že někam vyjedete autem a manžel vas začne po 10min budit s tím, že už jste měli dost a teď prostě spát nebudete?

autor
13. únor 2025

@20190418 máme režim od narození. Naprosto nám to vyhovuje. Jen jsem se ptala na případné rady, co dělat, aby dítko nespalo v autě, nebo minimálně. Chápu ale, že je to prostě lákavé a v autě se dobře spí. Jen pokud mi usne v autě např. ve 14-15 h odpoledne, tak pak musí jít spát cca v 19h . A to je na něj moc brzy. Díky tomu, že má režim, přesně vím já i muž, co v ten den a kdy dělat. Nám to vyhovuje. Od narození mi miminko spinká celou noc. Je zvyklé. Spí 2x přes den (zatím) a pak celou noc. On ale od narození vyžadoval svůj prostor na spinkání, atd.. možná je v tom po mě, já totiž taky podle mamky měla ráda svoje rituály a do teď mě to drží, že mě opravdu uklidňuje, když režim je. Ale to jsme trochu sklouzly někam jinam….

veronicka89
13. únor 2025

Asi ti to nevyhovuje... 😅

Ptz rezim muze vyhovovat tak akorat tem kteri planuji život podle spanku ditete ...( a kdyz usne uz je zle )a jak je vidno ty to nejsi...
Potrebujes aby neusnul...

Mozna mit v aute chladneji ... dat mu nejakou vzdy novou hracku ( po dlouhe dobe) knizku...

martinka0209
15. únor 2025

Mě napadlo,vyrazit na nákup hned ráno po snídani,když bude vyspany,tak by nemusel usnout v autě

autor
15. únor 2025

@martinka0209 on se ráno budí kolem 8h a pak jde v 10 h zase spát. Než ráno vše pofackuju a nakrmím, tak už jde zase spát 😀

kleio
15. únor 2025

Na mojí dvouletou spolehlivě fungují pohádky, i když je hodně unavená. Když jedeme večer od babičky pustim jí díl krtečka a neusne.

antoinet
16. únor 2025

Celá já, když jsem měla první dítě 😀 Na vše režim, odbočka byl problém. Během 4 let se mi ty děti ale narodily 3 a to mě posunulo na jiný level. S více dětmi už pak musíš vše různě kombinovat a každý člen rodiny se přizpůsobuje ostatním, i miminko.
Takže moje rada zní, otužujte se všichni trochu. A jet ráno je taky super nápad, vše si večer nachystej, dítě přebal, strč i v pyžamu do overalu a frčte.
Kočárek bude mít na jaře třeba taky úspěch, jak z něj uvidí krásný svět.

mickey100
16. únor 2025

U nás, když je unavený, funguje zpívání Beby. 😂