Jakou autosedačku vybrat? Jsem z toho zmatená 😞
Ahojky maminky....
Prosím vás, dokážete mi poradit, jak vybrat autosedačku pro malého??? Mám dojem, že je u nás hodně pro i proti pro jednotlivé modely, protože malý je kus chlapa 🙂...
- má 7 měsíců
- nesedí (nevím, kdy začne) a jestli to je zásadní při výběru
- má něco kolem 9kg a přes 70cm
Typů i značek je hodně a já furt koukám a koukám a mám hlavu jako meloun ☹
Byla bych ráda, aby ji měl na delší dobu a aby nestála majlant...viděla jsem ceny kolem 5 - 12 tisíc ☹
DĚKUJU
Tam má ještě místo...
@heduska82 jde mi spíš o hlavu....
@hankatrdlinka To mě taky...každý dítě roste jinak rychle, ale prostor tam ještě má, nepanikařila bych. 😉
Má tam ještě místo, nožičky můžou čouhat, hlava je v pohodě
@hankatrdlinka Začni řešit, až hlava dosáhne okraje, dřív ne. Zbytečně se unáhlíš. 😉
Jinak ta chico vypadá pěkně, ale asi nemá žádný atest a skoro řádný boky po stranách, my měli vajíčko no name polský, ale pak jsme rozhodli i nvestovat do bezpečnosti, protože bych si to vyčítala zpětně máme romer 9- 18 a je super
No podle testů (D test, ADAC), které jsem projížděla loni, jak jsem vybírala větší sedačku dceři, vycházely o něco bezpečněji autosedačky s pultíkem. My máme tuto a super https://www.mall.cz/autosedacky-9-18kg/kiddy-ki...
Za ní se v bezpečnosti umístila tahle http://www.detskyraj.cz/autosedacky-a-doplnky/c...
@hankatrdlinka to je tabulka testovaných autosedaček. V té tabulce do 4 let (to je ta druhá) je to Chicco eletta 8 od konce. Nejlepší jsou ty co mají zelené plus. Tahle má oranžové minus. Z toho vyvozuji, že asi moc neprošla. Takže podle tabulky vybírej ze sedaček, které mají zelené plus (ty nahoře v jednotlivých kategoriích)
@ayenkas vypadají hezky, já doufám, že až budeme nakupovat, přispěje rodina, protože ta cena je vysoká ☹, ale začínám se pomalu smiřovat, že se budeme pohybovat kolem 4-5 tisíc....ale když to bude mít na několik let, tak je to takové uklidňující 🙂
Holky, máte trpělivost a já jsem moc vděčná......děkuju
Chicco eleta v dTestu moc dobře nedopadla. Za to co stojí by se dala určitě sehnat lepší
@hankatrdlinka já nepíšu nic o sedačce za 10000, to se ani nedivím, že se ti do ní nechce 😉 Ty 9-18kg stojí právě okolo těch 5-6000 (Cybex Junofix, jedna z nejlepších v testech, se dá pořídit i pod 5000), výborná Britax 0-18kg (někdo tu konkrétně na ni dával odkaz) nestojí ani 6. A jak už padlo, dítě může do jakékoli sedačky když se vejde do váhového limitu, plus jen dokud nesedí samo, tak musí být v protisměrné, tj. buď 0-13kg nebo (když z ní vyroste a stále nesedí), v 0-18kg.
@elana @hankatrdlinka my ten Cybex Juno-fix koupili dokonce pod 4000. Kupovali jsme jí 2014, byl to model z roku 2013, akorát jsme nemohli moc vybírat barvu, měli jí jen ve 2 provedení. Ale bylo to o 1000 levnější než ten nový model. Takže když člověk hledá, tak se dá za ty 4000 tisíce koupit opravdu kvalitní sedačka.
holky, díky moc...už mám aspoň trochu jasno...zatím má místo ve vajíčku a než mu bude hlavička vyčuhovat, tak snad bude něco vybráno, třeba už bude sedět 😉, ale jinak to bude nějaká 0-18kg....
chtěla jsem kouknout na ten dtest, ale chce to měsíční platby za přístup a do toho fakt nejdu, ale kdyby tu někdo ten přístup měl, tak bych neodmítla třeba vyfocenou stránku, kde jsou seřazené ty autosedačky...
Každopádně všem DĚKUJU MOC
@hankatrdlinka jak budes potrebovat novou, klidne napis - jakou kategorii a jestli isofix/bez a kouknu na dtest 😉
@blanka.k páááni, to by bylo super a to pořadí zůstává stejné, nebo se to nějak mění, třeba jednou za měsíc atd???
@hankatrdlinka tak .1x do roka sedacky testuji, takze ted co jsem psala jned nejakv tech uvodnich prispevcich byly nej ,co zatim zverejnili, ale je mozne ze treba zverejni nejaky dalsi test behem jara....
@hankatrdlinka lepší než D-test jsou ADAC testy, měly by být opravdu nezávislé. Tady jsou: http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersich... a je to zdarma.
@elana Děkuju moc za pomoc, ale to je mi k ničemu, když je to německy ☹....
@elana zkusím přes google, až teď mě to napadlo 😀...děkuju
@hankatrdlinka jenže ty ADAC testy asi českynenajdeš. Já taky německy neumím. Ale tohle se dá pochopit i bez toho. Zelené jsou dobré, oranžové špatné. 🙂 Do D-testu já nemám přístup.
@mysonek já jsem si pomohla s googlem, slova jsem hodila do překladače.....ale co jsem si našla sedačky do 18kg, tak to jsou ceny šílené.....doufám, že malý začne co nejdřív sedět...pokud ne, tak se bude jezdit MHD 😀
@hankatrdlinka němčinu nepotřebuješ, jsou tam piktogramy, plus, mínus...to pochopíš, jen na to chviličku koukej a uvidíš že se i bez jazyka tím dá prokousat. Ale to už jsi asi zjistila taky. Tak ať dobře vybereš.
@elana děkuju, copak o to, vbrat se dá, ale nemám doma boháče a ani tiskárnu, ta varianta 0-18 je nejdražší, tak jak jsem psala výš, snad bude brzo sedět 🙂, hlava z vajíčka zatím nevykukuje, tak máme ještě chvilku čas 🙂
@hankatrdlinka no to jsem psala na začátku, že jsou 0 až 18 drahé. Ale já myslím, že máte ještě čas. A kolem roku už snad sedět bude. Dost dětí jezdí ve vajíčku do roka.
@mysonek to já věřím, ale některé dítka jsou drobné a ten náš patří mezi ty, kteří jsou velcí už při porodu 😀
Ale snad to ještě nějakou dobu vydrží...děkuju moc 🙂

Holky, co myslíte??? Už nebudu otravovat, slibuju 😀