icon

Jakou sedačku doporučujete, když už "vajíčko" dosluhuje?

svetlanap
22. říj 2015

A vydrží už pak až doby, kdy dítě začne používat podsedák?

evab.
22. říj 2015

Žádnou. Maximálně Romer Advansafix. Váhové rozhraní má svůj význam a sedačky pro kat. 9 - 36 kg většinou mají ošizenou buď kat. 9-8 nebo 15-36. Buď je na malé dítě velká nebo na větší malá. Těch co vyhovují pro obě skupiny moc není

anetka1701
22. říj 2015

Podsedák bych dala na denní ježdění tak osmiletýmu dítěti... Dřív ne...

Jsou sedačky 9-36, co jsem koukala v obchodě, pro ty prťata z vajíčka jsou fakt blbé... To raději koupit starší levnější, aby se mu sedělo pohodlně... Já osobně kupuji značku Romer pro obě děti...

brusinka006
22. říj 2015

Zopa 9-36 a jsme s ni maximalne spokojeni

mercedesse
22. říj 2015

Já mám tedy Romer Safefix plus tt 9-18 kg a na staršího Maxi - Cosi Rodifix a spokojenost, Jen ten Romer není vhodný pokud ho chcete přehazovat z auta do auta. Je těžký a blbě se s ním manipuluje, zato potah se super sundavá a nandavá. Sedačku 9-36kg máme pro děti v druhém autě se kterým jezdí jen kratší trasu. Na běžné cesty bych nekupovala.

ivasad.
22. říj 2015

@svetlanap když vajíčko dosluhuje, je nejlepší pokračovat kategorií 9-18. Nejbezpečnější jsou Römer, maxi cosi, cybex. Možná i jiné, ale tyto byly u nás v užším výběru. Jsou cca do čtyř let.

evab.
22. říj 2015

@brusinka006 Zopa carera mame taky a jsem spokojená, jen při poutání autopásem jde pás dítěti přes břicho a ne přes boky, což neni úplně ideální, jinak je to super sedačka

jhhd
22. říj 2015

Máme sedačku Cybex Pallas 2 fix (9-36kg). Je velmi propracovaná a moc nám vyhovuje. Malá v ní jezdí od svých 15 měsíců. Až nám druhé miminko, které čekáme, vyroste z vajíčka, tak mu ji určitě koupíme taky. Rozhodně mi nepřijde pro nějakou váhovou kategorii ošizená.

m21elis
23. říj 2015

za mě taky cybex pallas, malá tak jezdí už asi od 11 měsíců a naprostá pohoda, dá se krásně nastavit, máme taky 9-36 kg

reinne
23. říj 2015

Romer Dualfix 0-18 kg, je ale jen na isofix. Lze dát po směru i prosti směru jízdy je cca do 4 let. Takže dítko může jezdit déle ve směru jako ve vajíčku, což je bezpečnější. Potom budeme přecházet na velkou sedačku. Podsedáky se nedoporučují v crash testech nedopadají dobře...

anndysek33
23. říj 2015

Zdravím, na facebooku FunBaby ( nevím jestli znáte- je to prodejna v Brně a Ostravě + e-shop) teď zveřejnili, že je nová Römer Advansafix II a Advansafix II SICT. Přijdou mi naprosto super. 9-36 Kg a má i ten 4 bezpečnostní bod - myslím SecureGuard. Žádný jiný sedačky to nemají. Každopádně podsedák mi nepřijde úplně bezpečnej.