Jakou sedačku doporučujete, když už "vajíčko" dosluhuje?
A vydrží už pak až doby, kdy dítě začne používat podsedák?
Podsedák bych dala na denní ježdění tak osmiletýmu dítěti... Dřív ne...
Jsou sedačky 9-36, co jsem koukala v obchodě, pro ty prťata z vajíčka jsou fakt blbé... To raději koupit starší levnější, aby se mu sedělo pohodlně... Já osobně kupuji značku Romer pro obě děti...
Já mám tedy Romer Safefix plus tt 9-18 kg a na staršího Maxi - Cosi Rodifix a spokojenost, Jen ten Romer není vhodný pokud ho chcete přehazovat z auta do auta. Je těžký a blbě se s ním manipuluje, zato potah se super sundavá a nandavá. Sedačku 9-36kg máme pro děti v druhém autě se kterým jezdí jen kratší trasu. Na běžné cesty bych nekupovala.
@brusinka006 Zopa carera mame taky a jsem spokojená, jen při poutání autopásem jde pás dítěti přes břicho a ne přes boky, což neni úplně ideální, jinak je to super sedačka
Máme sedačku Cybex Pallas 2 fix (9-36kg). Je velmi propracovaná a moc nám vyhovuje. Malá v ní jezdí od svých 15 měsíců. Až nám druhé miminko, které čekáme, vyroste z vajíčka, tak mu ji určitě koupíme taky. Rozhodně mi nepřijde pro nějakou váhovou kategorii ošizená.
za mě taky cybex pallas, malá tak jezdí už asi od 11 měsíců a naprostá pohoda, dá se krásně nastavit, máme taky 9-36 kg
Romer Dualfix 0-18 kg, je ale jen na isofix. Lze dát po směru i prosti směru jízdy je cca do 4 let. Takže dítko může jezdit déle ve směru jako ve vajíčku, což je bezpečnější. Potom budeme přecházet na velkou sedačku. Podsedáky se nedoporučují v crash testech nedopadají dobře...
Zdravím, na facebooku FunBaby ( nevím jestli znáte- je to prodejna v Brně a Ostravě + e-shop) teď zveřejnili, že je nová Römer Advansafix II a Advansafix II SICT. Přijdou mi naprosto super. 9-36 Kg a má i ten 4 bezpečnostní bod - myslím SecureGuard. Žádný jiný sedačky to nemají. Každopádně podsedák mi nepřijde úplně bezpečnej.

Žádnou. Maximálně Romer Advansafix. Váhové rozhraní má svůj význam a sedačky pro kat. 9 - 36 kg většinou mají ošizenou buď kat. 9-8 nebo 15-36. Buď je na malé dítě velká nebo na větší malá. Těch co vyhovují pro obě skupiny moc není