Jak překonat strach z řízení po nehodě?
Ahoj, před měsícem jsem měla menší nehodu se svým autem a od té doby mám strach z řízení. Auto už je opravené, ale já se necítím jistě hlavně v provozu. Zkoušela jsem jezdit kratší trasy, ale pořád to není ono. Máte někdo radu, jak jste se do toho dostaly zpět? Díky.
Já mám za sebou dvě nehody. Poměrně banální, jen plechy a nedobrždění toho auta za mnou. Trvalo mi chvíli, než si to zase sedlo. Občas se mi na mysl dostane, když se "něco" děje kolem, co by kdyby. Dej si s tím na čas, pokud nepotřebuješ dojíždět a mít auto po ruce. Každý se s tím vyrovnává jinak a trvá mu to různě dlouho. Zkus nepřemýšlet o tom, že by se to mohlo stát znovu. Pustit si oblíbenou hudbu, ... najít si něco pozitivního.
Zkusit jezdit s někým jako oporou.
Mám za sebou 3 menší nehody, po 2 z nich jsme musela sednout do auta a normálně odjet, po 1 řídil muž. Ale i po té jsem během pár dní musela řídit. Bylo mi u toho strašně zle, ale po čase si to sedlo. Kdybych čekala, až ten strach přejde, tak nejspíš do auta už nikdy nesednu.
@anonym_autor Mě pomohlo řídit hned a snažit se to "vytěsnit", hodně mi pomáhalo, když jsem nejezdila sama, určitou dobu to byl takový větší pocit jistoty

@anonym_autor Nezažila jsem to, ale myslím si, že se může jednat o posttraumatickou stresovou poruchu a jako k takové k tomu přistupovat. Dej si čas , prostor a nespěchej. Nauč se říkat si, že o nic nejde a když dostaneš strach, tak třeba pojmenovat 5 věcí kolem sebe , soustředit se na něco jiného, ne na strach. To zvládneš. A pokud řídit nepotřebuješ,tak to prostě nedělej. Jde žít i bez auta a možná o něco levněji 😁