Jaké to je zapojit se do komunitní zahrady Kamenka v Brně?
ahoj, uz delsi dobu premyslim o zapojeni do komunitni zahrady Kamenka v Brne, ale mam obavu jestli to neni spis casove narocne nez prijemne, pracuju na plny uvazek a nevim jestli to budu stihat, zkousela jsem si o tom cist ale chybi mi realne zkusenosti, jak to mate vy co tam chodite, vydrzite u toho dlouhodobe nebo to clovek casem vzda, diky za nazory
Komunitní zahrady nejsou o tom si něco vypěstovat, záhonky jsou maličké, ale o pěstování vztahů. Pokud máš málo času, nemá to význam.
https://www.facebook.com/p/Zahrada-pod-Kamenkou...
Za mě určitě i s málo času se dá komunitní zahradu využívat. Pracuji na plný úvazek a na zahradu jdu tak 2-3 týdne zalít. Ano máme nějaké brigády, ale také je možné si zaplatit dražší členství a brigády nemusel dělat. U nás na zahradě je skvělá parta lidí, pomáháme si zalévat a podobně. Máme zahradní akce, kterých se můžeme zúčastnit. Za mě spokojenost. Vlastně je mi líto, že jsem se nezapojila dřív.

Měli jsme možnost účastnit se trošku podobného projektu (časem zanikl právě kvůli naší časové vytíženosti). Zahradu jsme měli cca 10 minut pěšky od domu, v momentě, kdy jsem začala chodit do práce, jsem se tam už nedostávala. To stejné kamarádka. Takže klidně zkus, my to obě po 2 letech vzdaly. Teď mám zahradu u domu a je to jiné, můžu vyběhnout klidně jen na čtvrt hodiny, pomůcky mám u domu, nikam se nepřesouvám, vidím, jestli už něco raší, jestli je potřeba vyplet.