Odlitky ručiček a nožiček u miminka. Kdo dělá v Brně?

marketak79
24. kvě 2020

Milé maminky, neznáte prosím někoho, kdo dělá odlitky ručiček/nožiček u miminka? Sadu na domácí odlitky jsem zkoušela a nepovedlo se mi to. U prvního dítěte jsem byla ve foto studiu na Solniční, kde tuto službu nabízeli, ale bohužel paní, která odlitky dělala, tam už nepracuje, tak bych potřebovala kontakt na někoho, kdo by mi s tím pomohl 🙂 Předem díky za tipy.

miba10
24. kvě 2020

@marketak79 ta hmota samotná na odlitky jde koupit extra a nestojí moc. Sádru koupíš na každém rohu. U dcery se mi to povedlo na poprvé a syna jsem to dělala 3x.
Jinak se omlouvám neporadím

merope
24. kvě 2020

@miba10 Tak vezmu-li, jak jsem dělala jenom otisky nožiček a ručiček (barvou), tak opravdu u některých dětí může být lepší mít někoho, kdo má zkušenost 🙂

miba10
24. kvě 2020

@merope však říkám, že já to u syna dělala 3x

merope
24. kvě 2020

@miba10 No, já asi 5x dělala ty otisky barvou. A poslední kolem roku jsem snad ani nedodělala 🙂.

rebe
24. kvě 2020

To, co potřebuješ, se jmenuje alginát. Hledej v eshopech pro zubaře. Půlkilový pytlík stojí kolem tří stovek a odliješ z toho ruce i nohy celé rodiny, když budeš každému dělat obě, je toho fakt hromada. Sádra pak už stojí pár kaček 🙂 Pro otisk končetin musíš dávat víc vody, než je v návodu, to vyladíš na prvních dvou pokusech, pak odléváš do alejujá!

miba10
25. kvě 2020

@merope jo, čím je prcek starší ti je to horší. Dceři jsem je dělala během prvních 3 týdnů, u syna kolem půl roku. Dřív prostě nebyl čas kuli vyřizování papíru kuli koupi baráku a pak zase stěhování 🙄

marketak79
autor
26. kvě 2020

@rebe Díky za názor. Vím, že tato možnost existuje a vyjde levněji než předpřipravené sady, ale vím, že to není jen tak a dělat to na x pokusů se mi nechce, proto se snažím sehnat kontakt na někoho, kdo to dělá profesionálně a mně ušetří čas a nervy 🙂

rebe
26. kvě 2020

@marketak79 Ale ono to opravdu není složité. Ta hmota je do poslední chvíle pružná, není potřeba, aby se dítě nehýbalo nebo já nevím jaká specialita. Stačí trefit hustotu a není problém mít perfektní otisk na poprvé. Poradím ještě míchat do teplé vody, aby dítě nemělo šok ze studené. Jinak bude prckovi podle mě v náručí rodiče líp než v rukou cizích lidí.

kajush95
24. lis 2022

Není lepší si tu sadu na odlitky koupit? 🙂

darija06
29. lis 2022

@kajush95 Taky jsem si ji koupila a odlitek sama udělala 🙂. Není to nic těžkého a moc hezké sady mají na stránkách vzpomínkový odlitek 🙂 sada obsahuje všechno co je potřeba a když pojedete podle návodu, tak to nemůžete pokazit ;)