Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@sarkoc jak píšeš no. Některé biomatky a neočkovačky to fakt přehání. Já osobně jsem pro očkování, přesně jak píšeš, mám strach ze všech těch chorob, které se u nás očkováním vymýtily ale teď se znova objevují především díky té slavné Merkel migraci. Ale pro neockujici to přináší spoustu trabli se sháněním školek atd, kde očkování snad i vyžadují ne? Jsou třeba školky pro neočkovane děti?
@krisatko nebála bych se, neobjevují...my bychom třeba něco očkovali, ale kdyby bylo víc možností volby a ne, že do toho nacpou tetan, který je nepřenosný a ohánějí se kolektivní imunitou..atd atd atd...vadí mi prostě to, že si vymýšlí za účelem toho, aby strašili...pak se samozřejmě nedivím, že člověk, který třeba nestudoval v oboru, tudíž ví primárně to, co čte/slyší v médiích, má strach...u mě taky pochyby spustilo až studium ještě v době, kdy jsem ani dítě neměla...do školky normální nemůžou, ale jsou různé kluby, dětská sdružení atd, která fungují jako školka a do některých mohou i neočkovaní...jen to hold něco stojí. Dcerka třeba do soukromé školky ted nastupuje, i když budu doma, tak by nemusela, ale ona miluje kolektiv prostě 🙂
Jinak já úplně nevím, co označení biomatka vlastně znamená, ale asi jí určitým způsobečm jsem...nicméně se cítím poměrně normálně a myslím, že by to na ulici nikdo ani nepoznal :D Kdo je vlastně biomatka? :D
My jsme dnes byli na velkem utz se zadankou, nic jsme neplatili, krom 50kc za fotecku. Byl tam ten dr., co jsem si vyzadala, takze super 😉 Miminko je naprosto v poradku, jak jsem psala vys vazi 349g a je to chlapecek (jen tak mimochodem k babskym radam: hcg = holka, muj pocit = holka, cinsky kalendar = holka, soda = kluk, prstynek na vlasu = kluk). Zjistila jsem, ze manzelovi se zacalo libit jmeno Amalie, ze uz s nim i pocital, tak muzeme teda dumat nad klucicim jmenem 😅 Jsem zvedava, co vyplodime, prozatim to vypada na toho Kevina, ale mam pocit, ze to je pouze pracovni verze. Tak snad do tretice se nam holcicka povede 😅 Jsem stastna, ze mimco je zdrave a to, ze to je chlapecek, ma taky svoje vyhody 😊 Lito mi to urcite neni 😊
Jé, tak gratuluji, hlavně, že jsou miminka zdravá ...já už se na to zlatíčko tak těším, hned bych těch 19 týdnů přeskočila :D
@sarkoc Jeee, já se pod tvůj příspěvek naprosto podepisuji. Já jsem sice z veterinárního oboru, ale základ je stejnej. A jen bych chtěla říct, že člověk pro očko bude pro něj jen do doby, dokud nenastanou nějaké vedlejší účinky. Další věcí, co mi vadí je, že nemáme možnost monovakcín, vadí mi očkovací program obecně-proč ta žloutenka? Dále načasování. Proč očkovat v 9 týdnech? To je šílenost. Mohla bych pokračovat. A o MMR ani nemluvě. Já se zas rozčílim. A o přebírání zodpovědnosti od státu ani nemluvit. Grrrr...Já jsem matka, je to moje dítě, tak rozhoduju já, žádná posraná instituce!
@cerlada já jsem tedy nestudovala medicínu, ale Výzkum a vývoj léčiv na VŠCHT...nicméně když si člověk dá dvě a dvě dohromady z oborů farmakologie, farmakochemie, imunologie...ví trochu o tom, jak to chodí ve farmaceutických firmách atd, tak to úplně stačí...jasně, že ve škole nikdo neřekl, že vakcíny jsou špatný, chtělo o trochu myslet a pospojovat souvislosti 🙂 Já vůbec nechápu, co se tu okolo očko/neočko obecně rozpoutalo...v Rakousku je očko dobrovolný, proočkovanost stejná jako tady plus minus, nemoci se tam též neobjevují...nerozumím prostě tomu, proč to nejde i zde...a tak také nebudete očkovat? 🙂 Kdyžtak mám sepsanou clkem pěknou zprávu doktorce do karty (také jsem se inspirovala jinde), tak bych poslala 🙂 Nikdy se nás sice nikdo (hygiena, doktoři atd) na nic neptal, ale je otázka kdy to přijde, je to jak hon na čarodějnice :D
@sarkoc Já taky nemám medinu, jen střední veterinu a vysokou obor zootechnik. Já jsem dávala Pediacel. A asi kolem roku. Takže nechvátám. Starší 2,5 letý je bez MMR, ten to má ještě jako kontraindikaci k atopickému ekzému. A jeho reakce na ten Pediacel byly šílený-horečky, 3 dny proplakal. Děs. A když mi švagrová, která má u dětí všechna dobrovolná očkování (od Rotavirů, přes Prevenar, TBC, encefalitidu)+povinná a vše do 2 let věku u dítěte s extrémně nízkou hmotností a tenhle člověk, kdy má děti bez reakce mi bude kázat, co mám a nemám. Tak to bych šílela.
Já jsem třeba pro ale jak jsem psala spíš skrz ten všeobecný strach a pak prave problém s umístěním dítěte do školky atd. Ale řekla bych, že by se klidně mohlo očkovat později a ne hned na tak malého tvorečka navalit všechny ty nemoci. Vždyť i příkrmy se kvůli alergickým reakcím podávají postupně a ne hned tři druhy zeleniny najednou aby se zjistilo, případně na co byla ta reakce. Nevím no. Asi by si s tím meli lámat hlavu kompetentní osoby a nejet ve stejných kolejích jako před desítkami let, vše jde do předu. Převedeno na koně, kdysi nikdo neřešil, jestli koní sedlo sedí nebo ne. Bylo jedno na 10 koní ve stáji a jen se měnily podložky. Dnes ztratíme tisíce než najdeme to správně padnoucí sedlo a ve většině případů to končí sedlem na míru v hodnotě třeba 30tis. Což je, aspoň u mě, víc než mě stál samotný kůň.
Holky já jsem úplně psychicky v čudu. Byla jsem teď na kontrole a dopadli mi špatně výsledky těch tripple testu. Mám riziko NTD 1:80. To znamená rozstep páteře. 1. screening jsem měla v pořádku. Musím na kontrolní screening do gennetu, ale až za tři týdny. Do té doby se asi zblázním. Ach jo😢😢
Doktorka se taky dívala, nemá tak detailní UTZ a říkala podle toho co viděla, že ji nepřijde, že by tam něco bylo špatně. A že to nemusí nic znamenat, že ty tripply vychází často špatně. Ale stejně, mám hrozný strach!
V tuhle chvíli by přeci měla doktorka napsat žádanku někam, kde mají v okolí nejvýkonnější ultrazvuk a řešit to, co nejdříve :/
to tedy také nechápu, ten stres nikomu neprospěje a že se budeš stresovat, to je jasné :/
Znám rodinu, která teď čeká páté dítě, protože chlap prostě chce chlapečka...ještě teda nevědí, co to bude, ale maminka fakt hodně doufá, že už ten kluk, ptž chlap se nechal slyšet, že prostě bude mít kluka, i kdyby měla rodit každý rok...no jako myslel to vážně a tohle už já nepobírám (manžel by to pěkně schytal za podobné řeči), ale moc jí toho kluka přeju :D
@kikika87 já jsem právě zatím taky dost opatrná.. Na tu sadu do postýlku si brousím zuby už od května 😀 a stále vyčkávám..Je to raketa, ten set co jsem si vybrala 2200 je tam teda 12 dílů včetně antialergenní peřinky a polštářku a když se podíváš v krámě, že jen toto stojí 750Kč jsem viděla, tak ono těch 12 dílů je relativně v dobrý ceně ještě, ale uvidím jestli nakonec koupím..Každopádně mě kamarádka vyděsila, že mají novorozenou holčičku a ta má vel 46 já myslela, že jsou oblečky od 50..

My jsme třeba neočkující, vzhledem k tomu, co jsem studovala...prostě bych do dítěte ty svinstva píchnout nenechala, ale to je nepodstatný ted...tu diskuzi jsem včera otevřela a ta paní je teda hodně mimo...může trvat na tom, že bude pořád se svým dítětem (nebo partner) a prostě žádat at mu to nepíchnout, ale rozpoutávat tohle na diskuzích a obvinovat očkující maminky, to je fakt ujeté...já třeba chápu očkující, že mají strach...ale ocenila bych nějaké pochopení i z druhé strany (ne, neočkovaní fakt nikoho neohrožují)...hold jsou ale neočkující fanatičky, díky kterým jsou všichni neočkující považováni za magory...vzhledem k některým podobným diskuzím, a že jich je, se upřímně ani nedivím :/