icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

kikika87
23. srp 2018

@priefi Blbě, už jsem to odpoledne psala...😞

priefi
23. srp 2018

Holky, jeste jedna vec, ted se mi 2x zdalo, ze cekame chlapecka, takze u nas to taky neplatilo, ze to je naopak 😊 takze ackoli v babskych radach vedla holcicka, trefil se jen prstynek a soda a teoreticky moje podvedomi ve snu 😂 kdyz se mi zdalo, ze cekam chlapecka, tak jsem rikala, tak to je jiste, ze to je holcicka 😂

priefi
23. srp 2018

@kikika87 uz jsem si zpravicku nasla, nejak mi to blbne a nenacita mi to nektere zpravy az po x te aktualizaci. A to jsi mela ciste triple, anebo integraci? Je mi lito, ze ten vysledek je takovy spatny 😔 ale jak uz jsem psala drive, kdyz jsme resily 1.screeningy, pani mela riziko pokazde 1:4 (nebo 1:7, ted si nejsem jista), ze dite bude mit ds a vzdy si mimi nechala a vzdy porodila zdrave dite bez postizeni. Nadeje je stale. Kazdopadne, ted Ti muzou udelat podrobne krevni testy, ktere jsou za 12tis zdarma, proplati Ti je ZP, vysledky jsou do 7 dnu. Co se tyce velkeho utz., oni ho driv jak ve 20tt nemohou udelat, protoze nektere hodnoty by byly zkreslene 😔 ale genetika muze doporucit i drivejsi jiny utz zamereny jen na tu pater

halasovci007
23. srp 2018

@kikika87 moc moc držím pěsti, aby ti to dobře dopadlo. Je to zvláštní, že tě vezmou až za tak dlouhou dobu..I když mě v začátcích když jsem krvácela (měla jsem hematom) řekl Dr. na pohotovosti, že stejně musím na další vyšetření čekat 14 dní takže chápu trochu co teď cítíš. Snažila jsem se myslet pozitivně a vím, že je to těžké..Vždyť ten stres je taky špatný faktor pro tebe i pro miminko. Drž se a posílám <3

halasovci007
23. srp 2018

@priefi mě vyšlo dle prstýnku, že budeme mít 2kluky. Ta paní se vždy u ostatních trefila a u mě pohořela. 😀 Čekáme holčičku 🙂 já jsem si jí tak moc přála snad jsem si to i sama nějak přivolala, aby to byla holka, že se mi to splnilo..Byla bych ráda samozřejmě i za kluka, ale i u nás v rodině a i u manžela v rodině jsou vždy prvorozené holky..Takže ta pravděpodobnost byla asi větší z tohoto hlediska 🙂 jak se věští ze sody? To neznám 🙂

tsasenka
autor
23. srp 2018

@bemo Já cvičím podle modré knížky kalanetika. O videu nevím, začala jsem cvičit ještě, než jsem byla těhu.@ priefi

Holky, včera jsem se vůbec nemohla na koníka na diskuzi dostat, stránky nefungovaly. Měly jste taky stejný problém?

halasovci007
23. srp 2018

@tsasenka jj včera koník nešel a dnes dopo na mobilu mi taky nešel ☹ a odpo na PC jo tak nevím, kde soudruzi z NDR udělali chybu 😀

tsasenka
autor
23. srp 2018

@laura1256 Já myslím, že ta váha je docela OK. Nemusíš mít 4 kilové miminko 🙂

Jinak k tomu očkování. Holky řádí zase zarděnky, nebo příušnice, nebo co. Matky nechtěli očkovat, populační proočkovanost klesla pod jakousi hranici a začalo se to šířit. Já dávám i TBC u nás ve škole rok a půl učil učitel co byl nemocný, měl tuberu a půlka školy musela chodit na přeočkování atd. Takže jsem ráda, že to očkování máme.

priefi
23. srp 2018

@halasovci007 ja si prstynek delala sama 😊 driv mi to delala sestrenka, to vyslo kluk, hplka, kluk, pak pritelkyne od svagra a to vyslo kluk, kluk, holka a ted jsem si teda delala sama a vyslo kluk, kluk, holka. Soda se dela tak, ze vezmes lzici sody a nalejes na ni do sklenicky cca 0,5dcl az 1dcl ranni moci, pokud vysumi a je pena, je to kluk, pokud nic se nestane, cili neni pena, je to holcicka. Muzes dodatecne zkusit, zda to sedne i u Tebe. Dela se to tusim od 12tt nebo 13tt

priefi
23. srp 2018

@tsasenka vcera nejel, dnes taky ne, az odpo

halasovci007
23. srp 2018

@priefi tak to už jsem prošvihla, možná by bylo zajímavé to prostě zkusit jestli se to potvrdí 🙂

tsasenka
autor
23. srp 2018

@priefi No, to jsou skvělé zprávy, že máš zdravé miminko. Musela sis teda vytrpět nervů, ale výsledek stál za to. Takže už nikam nemusíte, ohledně genetiky a tak? Mám fakt radost 🙂
Na kontrolu jdu až 31.8. a na utz až 7.9. Nevím proč, ale chodím stále po 5 týdnech a docela jsem nerv z toho, zda je všechno v pořádku. Bych klidně chodila denně, ať mi ukáže mrňouska a řekne, že je vše ok 🙂

sarinka_nevesta
23. srp 2018

Manzeluv syn, plne ockovany, 14let. Prodelal priusnice... Po tehle "vlastni" zkusenosti me nikdo nedonuti zadne z mych deti ockovat MMR

arielka222
23. srp 2018

@tsasenka já mám na to očkování stejný názor. Matky neockuji a pak se vrací zase nemoci co skoro nebyly. Viz nas velmi dobrý kamarád mel černý kašel a chytl to i jeho neočkovaný syn. Nežádoucí účinky může člověk mít i u paralenu a bohužel se to může stát, že nějaké dítě to nese hůř než jiné, ale porad si myslím ze ten přínos je větší než rizika. Já teda jsem proti ockovani více vakcín najednou a nepovinné jsem taky nedávala. Ale jelikoz my hodně cestujeme tak malému nechám dat navíc žloutenku i meningokoka.
Ale.samozřejmě beru, že to je každého věc a je to na zodpovědnosti rodičů. I když mě pak štve, že kvůli těmto názorům se vrací již zmíněné nemoci atd.

arielka222
23. srp 2018

@sarinka_nevesta mě by zajímalo jak se to pak řeši se školkou? Ona není ta MMR povinná aby je vzali do školky a školy? Sem někde slyšela právě, že je to docela problém.

tsasenka
autor
23. srp 2018

@arielka222 Když ona hrozba jsou nemocné děti, co chytnou ty proti kterým se to očkuje a většinou to chytnou ty neočkované a začne se to šířit. Jedna maminka se chlubila tím, že má neočkované děti ve školce.
Je to každého věc, jestli očkovat chce nebo ne. Ty diskuze nikam nevedou.

halasovci007
23. srp 2018

@arielka222 já teda čekám první dítko, ale diskuzi čtu a chci se zeptat jak to dělají teda maminky, které děti očkovat nechtějí a jejich děti mají jít do školy? Vždyť školní docházka je povinná a to se jako kontrolují ty očkovací průkazy při nástupu do školky nebo školy?

arielka222
23. srp 2018

@halasovci007 to já právě nevím jak to je. Proto sem se ptala @sarinka_nevesta. Mě by to prave taky zajímalo jak to funguje v tech školách.

arielka222
23. srp 2018

@tsasenka jo přesně tak. Každého věc. Ale upřímně jsem taky po každém očku malého podělaná strachy ať mu z toho nic není. 🙂

krisatko
23. srp 2018

@halasovci007 psaly to tu holky, jsou pro neočkovane děti speciální školky a zařízení. Případně soukromé školky.

tsasenka
autor
23. srp 2018

@halasovci007 Do školky je potřeba razítko od doktorky, že je dítě očkované. Ve škole se to neřeší.
@arielka222 Já mám 2 děti a nikdy jsme žádné vedlejší účinky neměly. No, ta starší měla jednou trochu teplotu, jinak nic. Pro mě je očkování větší přínos, než neočkovat. Ale nechci tu rozjíždět diskuzi na téma očkování.

halasovci007
23. srp 2018

@krisatko to jo ale jak zjistí jestli je dítě očkované nebo ne? To chtějí vidět ten průkaz?

halasovci007
23. srp 2018

@krisatko jo už odpověděla @tsasenka děkuji jen mě to zajímalo 🙂

arielka222
23. srp 2018

@tsasenka to je dobře. Malý to naštěstí taky dobře snáší a snad to tak zůstane 🙂

kikika87
23. srp 2018

@halasovci007
@priefi Zítra si obvolam nějaké specializované centra, podoli a ještě jedno a zkusím jestli mi udělají UTZ dříve. Jestli tam něco je, musí to už být vidět.

halasovci007
23. srp 2018

@kikika87 tak dej vědět, budu na tebe myslet 🍀🍀🍀

sarinka_nevesta
23. srp 2018

@halasovci007
@arielka222 do skolky statni a nekterych soukromych neocko dite nevezmou, na posledni povinnou predskolni dochazku i do statni vezmou (neni to trochu uhozeny?? Predskolak neockovany neni takova hrozba jako mladsi dite??) Do skoly samozrejme nastoupit bezne muze, tam uz se to resi pouze na SVP - coz mi taky prijde ujety. Pri bezne skolni dochazce je styk deti ockovanych s neockovanymi mene nebezpecny, nez na SVP??

sarinka_nevesta
23. srp 2018

Ockovani v CR je "bezva byznys" nezlobte se na me, ale nikdo vcetne statu mi prece nemuze naridit, co budu se svym ditetem podstupovat. Nemam uplne neockovanou dceru, ale rada si podle vlastniho uvazeni rozhodnu co je a neni pro moji rodinu prinosne a dulezite.

krisatko
23. srp 2018

@kikika87 taky držím palce .... Uvidíš, vše dobře dopadne

halasovci007
23. srp 2018

@sarinka_nevesta ja sem nedavno shodou okolnosti cetla,ze nase rocniky (ja 1988) byly ockovany s tim,ze to vydrzi na celej zivot a ze nektery lidi i pres ockovani tu nemoc chytily a odbornici se brani,ze ucinnost vakcin neni tak ucinna jak se domnivali a ze se snad bude preockovavat,ale uz nevim jestli dobrovolne nebo povinne.A proc neni tak ucinna?Prave proto,ze je to byznys to je muj nazor.Tim nechci ockovani hanit,ale nejde mi do hlavy jak je to mozne.Treba tetanovka je taky docasna a kazdy to vi.Proc u jibych nemoci tvrdili ze je celozivotni?A dalsi treba me nabizeli uz kdysi ockovani proti papilomavirum a pak se clovek docte,ze je to jen na nektere typy a ze to muze stejne chytit..A v ty dobe to pojistovna neplatila a stalo to x tisic nevim jak je to ted..Je to proste byznys..

Strana