Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Ano, ockovani je urcite pokrok. Nektere nemoci by bylo ale lepsi prodelat v detstvi nez v dobe kdy ockovani ztrati svou ucinnost... Treba jako nezne devataci na ZS mivaj epidemii priusnic 🙄
@sarinka_nevesta ty priusnice jsou nebezpecny pro kluky kvuli plodnosti ne? 😨
@sarinka_nevesta Ja třeba hodně uvazova nad ockovanim proti meningokovi. Sbírám info a zatím jsem tedy spíše zklamaná. Dle dostupných informací se zvýšil výskyt onemocnění u očekávaných jedinců! Ted v týdnu to házela nejaka pani na FB. Platí si nekde nějaké předplatné a tak melae přístup k temto statistikam.
@halasovci007 jj, a hlavně pro ty co je jako malí neměli právě, protože to napadá nejvíc ty reprodukční "systémy". Brácha od manžela je měl v cca 27 letech, naštěstí to odnesl jen nějakým zánětem ledvin nebo tak neco. Rozmnožovacímu ústrojí se to vyhlo.
@krisatko tak to bych teda urcite neriskovala nenechavat proti tomu ockovat..To bych se bala..Ale kdo vi jestli to ockovani vydrzi do dospelosti ze jo..
@halasovci007
@krisatko Mám za sebou příšernou noc. Jdu už dneska do práce. Věřím, že je naprosto v pořádku, ale stejně na to musím pořád myslet. Dám vědět, díky holky.
@halasovci007 presne tak... A to v puberte a dospelosti... A pro zensky tehotny kvuli plodu... Vakcina je "funkcni" par let a prichazej na to, ze prave do dospelosti nevydrzi... Jeste se tsk dlozho neockuje, aby byly nejaky relevantni vyzkumy.
@semmi ono ockovani celkove muze trochu snizit imunitu organismu, nemoce mutuji atd...
Dobré ráno holky 🙂 Dneska příjemné ochlazení, ale ne nijak razantní, jak říkali. Ráno vstanu z postele a udělá se mi hrozně zle. No co to je? 20 tt, ještě, že už mám půlku za sebou a začínám si chystat výbavičku a pomalu už i věci do porodky 😀 Prostě mám ráda, když je všechno zavčasu připravené 😀
@tsasenka syn treba nema mmr, ale hlavne proto, ze ma silnou alergii na bilek (kontraindikace) a navic ma mastocitozu (dalsi kontraindikace), takze odklad na neurcito. A popravde mam z toho ockovani hruzu celkove, pred tim jsem nad tim tak neuvauvazovala, ale ted uz mu to mam fakt strach naockovat, az to mozna povoli. A u druhatka doufam, ze bude zdrave, ale i tak mam uz z toho mmr totalni vitr a budu chtit odlozit, dokud to pujde
@halasovci007 nn,to je mozne od 13tt, ale pak uz kdykoli, takze muzes i ted
@tsasenka nervy to byly teda, bolelo me hrozne bricho a pak uz mi bylo dobre. Jsem rada, ze mimi je v poradku 😊 ted by uz kontroly mely byt co 4 tydny
@sarinka_nevesta to je strasny..Takze jinymi slovy kdyz necham ockovat dle tabulky lekaru v dobe kdy to nejvic potrebuje uz nejspis chranena nebude..Tak to je teda mazec..Ze s tim nikdo nic nedela?Co SÚKL nebo ministerstvo zdravotnictvi.To je teda bordel v tomhle state!
@tsasenka ja prave uvazuji ze zacnu schanet vybavu do porodbice abych byla pripravena kdyby nahodou.Co mas nachystano?Na netu toho je spousta,ale co mam fakt koupit 😊😎
@halasovci007 jednoduše řečeno, protože jsou v tom obrovské peníze...a cílem farmaceutických firem nejsou zdraví lidé, ale lidé, kteří potřebují celoživotně léky/zdr.pomůcky atd...ono to není dle tabulky lékařů, ale dle tabulky tak, aby se tam toho nacpalo co nejvíc...lékařům bych to až tak nezazlívala, ti musí jít s proudem nebo si s nimi někdo hodně rychle poradí (nemyslím, že je někde v podchodu zastřelí, ale budou mít dost problémů)...
@halasovci007 Já si teď v neděli dovezu krabice s oblečením pro mimi (máme to ségrama společně), přeberu a nachystám si nejmenší věci + to, co jsem si pro mimi koupila. Nějaké věci mi zbyly po druhém porodu (přebalovací podložky, vložky do podprsenky atd, kojící podprsenky ...), tak si to začnu pomalu chystat. Jak říkáš, abych byla připravená, kdyby náhodou. Moc nerada bych, aby mi to chystal manžel, kdybych musela do nemocnice. No a autosedačku, mám vypranou. Prostě už se na to chystání moc těším 🙂
@kikika87 to je mi strašně líto. Ale snad to bude v pořádku. Ty tripple testy jsou opravdu velmi nepřesné a částo, mě teda ze čtyř případů tři dopadly vždy špatně, ale pak se na utz nic nenašlo, tak se to dal neřešilo. Je mi jasné že je ti hrozně, budu na tebe myslet a věřím že to bude dobré.
Jinak pokud jde o očkování, tak já dávám vše povinné, ale později, máme naštěstí dětskou dr která to chápe a sama s tím souhlasí. Navíc v takovém množství dětí co doma mám se musí dlouho čekat až jsou úplně všichni a úplně zdraví, takže když bych nechtěla, tak řeknu že sourozenec má rýmu a mám klid. Ale naštěstí to není třeba, mám inteligentní dr 😀
@tsasenka ja se taky tesim i kdyz cekam prvniho prcka a nevim co a jak..Je to nova etapa a neco pro me neobjeveneho..O to vic me to fascinuje akorat me stve,ze kazdy na netu pise ze tahle znacka plibek je nej a jiny zase ze tahle (nebo cehokoliv jineho) a ja nevim co a jak a budu muset testovat a nemuzu udelat zasobu predem 😦
@sarkoc to je fakt chteji lidi nemocny,aby meli kseft..Je to strasny ale je to tak..
@bemo Ve středu jdu do profemy a udělají mi geneticky UTZ, nevydržím čekat 3 týdny. Stojí to 1600, to není nic strašného oproti tomu co teď prožívám 😑 doktorka rikala, že se vůbec nemám bát. A že tyhle špatně výsledky často vychází když jsi krvacela. A já jsem cca 10dni předtím byla u doktorky a dělala mi odběry z čípku a tři dny jsem pak slabe krvacela. Tak třeba to bylo zavineno tim. Děkuji za povzbuzeni♥️
@kikika87 budu na tebe myslet a věřím že vše dopadne dobře a utz ukáže, že je miminko v pořádku. Mě vždycky dr uklidňoval tím že se přiklání k výsledkum z NT, ty jsou mnohem přesnější. Potom mi ani u dvou dětí ty špatné výsledky z tripplů neřekl a jen si miminko sám víc prohlédl na utz a já měla klid a až po porodu se dozvěděla že tam zase něco vyšlo blbě. U čtvrtého dítěte jsem je i odmítla, teď u pátého mi vyšel blbě i NT a udělali zase tripple a poprvé mi vyšel negativní. Včera mi známá, co už má vyšší věk říkala jak špatně ji vyšly testy, především kvůli věku a že si jen příplatila taky nějaký utz na genetice a tam se nic nenašlo, tak.proste věřili že to bude dobré a mají dva zdravé kluky.
@bemo Mě doktorka taky uklidňovala. Říkala, že s největší pravděpodobností tam vůbec nic nebude. Myslím, že dva genetické UTZ budou dostačující. Moje doktorka se taky dívala a nic špatně ji na mimcu nepřipadalo. Jen ona tam prostě nemá tak detailní UTZ. Jako měli by už ty tripple testy zrušit, protože to je něco strašného.
@arielka222 do skoly omezeni neni, pouze do skolky, pokud nejsou kontraindikace. Jenze to stejne neovlivnis, co jsem tak slysela, tak nekds dr.je pry ochotna, ze ockovani probehlo a v realu neprobehlo. Ale to uz nikdo nedopatra, protoze nektere deti, i kdyz jsou ocko, tak vakcina na ne nefunguje a tyto deti by automaticky padly do skupiny tech, co jsou naockovane, ale mely smulu.
@semmi kdyz jsem byla mala a mamka nad ockovanim meningokoka uvazovala,.zeptala se sveho znameho dr., co si o tom mysli a ten ji rekl, ze by to svym detem ani nahodou nenechal pichnout, ze je to jen byznys a spis jsou u toho ocko negativa nez pozitiva. Ale to bylo skoro pred 30 lety
@krisatko od zname manzel je mel na prelomu puberty a dospelosti a ted marne se snazi o mimi
@tsasenka u nas ochlazeni bohuzel neni, jen hnusne dusno a od rana je mi na zvraceni 😔 taky zacinam mit myslenky na veci do porodnice a co se tyce vybavy, tak se bude porizovat jen to, co se znicilo, jinak vse mame, kdyz to je chlapecek 😅
@halasovci007 tak mmr ma nove schema, teda mam pocit, ze ted se ockuje dalsi davka pozdeji, aby to vydrzelo, ale jista si nejsem. Nas se to momentalne netyka, mmr ma syn odlozeno na neurcito kvuli kontraindikacim
@halasovci007 co se tyce plin, urco nedelej zasobu, kazda plena ma v sobe neco jineho a mimcu to muze vadit a co pak budes delat s tunou plen, ktere nevyuzijes? Doporucuji obzkouset a na zaklade toho pak vybrat
@kikika87 budu drzet pesti, at je vse v poradku, od triplu se ustupuje, delaji se ted spis jen kdyz 1.scr.dopadl blbe a to ve forme integrace s tim 1.scr. A jak Ti vlastne dopadnul 1.scr., ze delali triply? Mimi urco bude v poradku

Ja také nejsem úplně očkovací maminka, ALE... ještě než jsen vubec měla deti, byla jsem si jista, že až je jednou mit budu, nechám jim naockovat vse, co jde. V te době zrovna frčely reklamy na očkování, co může dítě chytit, když nebude včas naockovane atd. Tenkrát me to dost vyděsilo. Az když jsem otehotnela, zalogovala se sem, dostalo se mi par zpráv a odkazů a ja začala přemýšlet... navic sem pak videla souvislosti. Treba synovec. Je mu sedm a ma naockovane vse, co si dokážete představit. Od hexy, pneumokoky, klistovku atd. To dítě, kromě tohto, že už od pohledu vypadá jako "živý mrtvy" průhledná kůže, nechutenství, zpomalene reakce, chudokrevny... ma plno alergii, astma a několikrát zkolaboval bez zjevné příčiny. Nevím, zda v tom očkování hrálo nejakou roli, ale fakt je, že mu tedy ani na zdraví nic nepridalo. Od tchána kamarádka ma vnučku s poruchou automatického spektra. Na neurologii prokázáno, že se to zpustilo až po dávce MMR. Do té doby byla zdravá. Diky bohu, mam rozumnou doktorku. Neockuje pokud dite není uplne zdravé, jak je nad 25stupňů, take vám dítě nenaockuje, pokid chcete odklad, nema s tim.problém. Nepremlouva, nemusim nic podepisovat, da se s ni pobavit o homeo, ani ve vývoji nejede striktně podle tabulek. Dcera je ockovana Hexacimou schéma 2+1. Prvni davka po půl roce veku... Do skolky mi do papíru napsala, ze je dcera plne ockovana a rekla mi, ze at prijdu na ocko jak malou prijmou, pokud nebude zrovna nemocná, ze to necha na mém uvážení. Tajze dcera sla na svou první MMR ve trech letech přesně. Diky bohu bez NÙ. 🙏