icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

krisatko
27. srp 2018

@halasovci007
@sarkoc mě to teda holky moc daleko nepřijde. Jelikož chodím do práce a tak, přijde mi že už moc času nezbývá. 😀

halasovci007
27. srp 2018

@sarkoc taky vzpomínám že mi jedna moje kamarádka řekla, že jsou těhu a koncem září bude její malé let..Tak hlavně ať jsme všechny s prckama zdravé a bude to ok..

halasovci007
27. srp 2018

@krisatko mezítím bude ještě spousta událostí. První mám teda na konci listopadu 30tiny takže začínám tvořit seznam lidí zatím jsem na 38 😀 začnu tvořit i pozvánky a bude to ve stylu kinderparty když nesmím pít, tak snad do té doby budeme 2v1 😀 pak bude Mikuláš (letos teda anděla dělat nebudu asi by to děti mohly odhalit 😀) a pak ještě Vánoce a pak až budou naše ledňátka..

kikika87
27. srp 2018

@krisatko
@halasovci007 Jelikož jsem skoro v půlce a uteklo to jako nic, tak ta druhá půlka bude ještě rychlejší. Do Vánoc to vždycky hrozně utíká a pak už budeme jen čekat kdy se bude chtít mimcu ven....
Já jsem chvílemi tedy dost nervózní, že nestihneme vše co ještě potřebujeme udelat😁

halasovci007
27. srp 2018

@kikika87 taky mám pocit, že to uteče, zabavíme se i pečením cukroví a přípravami na Vánoce. Letos budu jen ležet u pohádek a starat se bude manžel o nás 😀 moc se těším a pak už budeme jen vyčkávat, kdy se malé zachce na svět..Mě Mudr. právě říkal a poznamenal od 23tt mít sbalenou tašku kdyby cokoliv náhodou a nemám z toho seznamu doma ještě nic takže mi to příjde, že to strašně uteklo..Ono přes to léto je to samá akce a samá návštěva alespoň u nás, takže to letělo jako blázen..

sarkoc
27. srp 2018

to jo, taky máme spoustu akcí...jen občas mám prostě pocit, že už bych jí chtěla hrozně držet v náručí (to asi ty hormony :D)...jinak vím, že to uteče...dcerka za týden nástup do školky, na tři dny v týdnu, já se vrátím k práci z domu, zbytek dní se jí chci maximálně věnovat...do toho práce na zahradě + máme konečně projekt na chatu, takže začneme stavět...všechny víkendy v září už máme plné, v říjnu pak dcerka třetí narozky, listopad nějak překlepeme (to plánuju nákupy pro mimčo, kočárek a tak) a prosinec už bude fofr, cukroví, návštěvy...leden už moc nepočítám :D A jestli si druhá pospíší stejně jako Eliška, tak už jí mám před Štědrým dnem doma :D

halasovci007
27. srp 2018

@sarkoc jee my čekáme taky Elišku 😍😍😍 je to krásné jméno.. Přesně mě teda nejmíň od jakživa utíká říjen, je to asi tím, že nemáme skoro žádný oslavy a přece jen v září bývá ještě počasí fajn a od října to bývá horší, takže se člověk nebo teda alespoň já aklimatizuju na zimu. Ale zase myslím, že letos budeme hodně připravovat pro mimčo a taky se chci pustit do takových šíleností jako je přebírání papírů za posledních několik let, třídění fotek atd. takže plány a velké a uvidíme jak to klapne..

halasovci007
27. srp 2018

ještě jsem se chtěla zeptat, kdysi jsem tady narazila na album, kde maminka objednávala různé vzorečky pro miminko, máte některá tip nebo už jste objednávala z nějakých společností? Já teda zatím jen na doporučení kamarádky vzorek plenky Monperi..To album nemůžu dohledat..

sarkoc
27. srp 2018

@halasovci007 s Eliškou jsme měli jasno skoro hned, druhá bude oříšek 🙂

halasovci007
27. srp 2018

@sarkoc mě se líbila Vanesa, Laura, Hana a Eliška manžel vybral Elišku zaprvé se tak nikdo z rodiny a to ani vzdálené nejmenuje, za druhé je to české jméno a za třetí nám sedí k příjmení, takže jsem byla nakonec ráda a vybral ze jmenovaných pro nás to nej 🙂
@sarkoc

sarkoc
27. srp 2018

@halasovci007 u mě teď zatím převažuje Štěpánka, hodí se mi to k příjmení i k Elišce...jako že se řekne máme Elišku a Štěpánku, tak to zní pěkně si myslím...ale spolu jsme to ještě neřešili...hodně se mi líbí i Linda, ale to vím, že se asi moc nelíbí manželovi, a Kamila, o které jsme právě mluvili jako o druhé variantě před Eliškou...ale třeba to bude fakt něco úplně jiného, přijde nám strašně brzo tohle řešit...

priefi
27. srp 2018

@halasovci007 ja u syna balila tasku cca okolo 36tt a to jsem jeste nemela ani vsechno 😆

sarkoc
27. srp 2018

Tak kamarádka už má Natálku...přála bych nám všem, aby to bylo také tak rychlé :D Ve 12 jsme spolu ještě byly na hřišti, v půl třetí psala, že radši jedou do porodnice, ale ještě nic hrozného a ve třičtvrtě na šest psala, že je malá na světě...

halasovci007
27. srp 2018

@sarkoc ju Linda je taky moc krásné jméno i ta Štěpánka se mi líbí. Je takových krásných jmen 🙂

krisatko
27. srp 2018

@halasovci007 S tím mikulášem ani nemluv, já taky dělávám u nás v obci anděla na hromadném rozdávání balíčků u sokolů v sokolovně 🙂

Mě už moc událostí nezbývá, ale každodenní práce kolem domu, koní, psů, v práci a tak mi dává docela pocit, že už fakt toho času není. Naštěstí nemusím nic kupovat, všechno mám, chybí jen ty velké věci - odsávačka (tu budu kupovat až podle toho, jak to u nás bude vypadat s kojením) matrace do postýlky a kočárek. Jinak jsme v podstatě nachystáni a jen to v prosinci jak budu doma všechno vytáhnu, roztřídím, vyperu a naskládám do šuplíků 🙂

@sarkoc Co pracuješ z domu? Já bych taky ráda něco, nejsem žádnej pecivál a už ted vím, že když bude mrně spát, potřebovala bych něčím vyplnit čas. Ale myslím že už jsi to psala, že máš svuj eshop že?

@sarkoc tak to je super rychlost, to chci taky 😀

halasovci007
27. srp 2018

@sarkoc tak ta se teda má, že to měla tak rychlé a hlavně určitě bez komplikací..Tak přejeme hlavně oběma zdravíčko 🙂

halasovci007
27. srp 2018

@priefi já si taky myslela, že budu balit tak v prosinci to mě vyplašil na gyndě, že prej to mám mít nachystané od 23tt :-/

sarkoc
27. srp 2018

Já tašku balila po odtoku plodové vody v 36+5 :D ...já tam jako měla to základní, ale rozhodně ne vše...vůbec mě nenapadlo, že už to přijde, vždyt jsem nahazovala stěny, strhávala dlaždičky atd (rekonstruovali jsme)...takže když praskla voda, naházela jsem tam v rychlosti, co mě napadlo a jeli jsme, zbytek dokupoval/přivezl manžel...taky jela dcerka z porodnice v dupačkách 68, protože prý čísla neřešil, ale přišly mu malé :D A taky jsme to přežili všichni :D

halasovci007
27. srp 2018

@sarkoc tak hlavně, že nekoupil manžel třeba večl 92 😀 to je ještě dobrý.. Teda to sis dala takhle makat v takovým stádiu těhu 🙂 jsi teda fakt dobrá..

sarkoc
27. srp 2018

@halasovci007 měla jsem malé bříško a cítila jsme se skvěle...36+4 jsem si dala docela pěkný sprint na vlak, možná jsem to tím spustila :D

halasovci007
27. srp 2018

@sarkoc aha tak to jo 🙂 ale stejně i tak nahazovat stěny je spíš práce pro chlapa a ještě to dělat v takovém stádiu těhu to teda klobouk dolu 🙂

kikika87
27. srp 2018

@halasovci007 Já jsem tedy měla léto o ničem jak mi bylo pořád zle, ale uteklo to stejně. Až teď začínám mít chuť nekam vypadnout po vyletech a tak. Ale my musíme začít s tou rekonstrukcí takže toho asi moc nenavstivime už. Od 23tt ?😂Vtipalek ten doktor, ale to mít nebudu. Až nastoupim na mateřskou tak to budu řešit. Ze bych letos taky upekla nějaký cukroví po 100 letech ?😄

krisatko
27. srp 2018

@halasovci007
@sarkoc já doufám že taky budu házet hnoje ještě minimálně den před porodem :D

krisatko
27. srp 2018

@kikika87 s tím cukrovím se letos taky chystám, když už budu doma celej prosinec, že jo

sarkoc
27. srp 2018

@krisatko eshop vyloženě ne, ani se to nedá moc nazývat prací, spíše tak pro zábavu...jako asi většina maminek, co dělá něco z domu, mám bazárek s dětským převážně outletovým oblečením z dovozu...ale ted jsem se tomu hodně dlouho nevěnovala, protože v létě jsem chtěla být s Eiškou venku, pořád nějaké cestování, výlety, chalupy u našich atd...takže nebyl pořádně čas k tomu sednout, fotit, vkládat atd...ale je to takový můj relax, sem tam tam najdu i něco, co by se mi líbilo pro malou...a hlavně! Je to hodně i o komunikaci s lidma, která by mi strašně chyběla...sice leckdy jen virtuální po mailu, facebooku apod, ale pak taky pořádám prodejní dny tady v mateřském centru, když nějaká maminka chce mrknout na víc věcí, klidně jí dovezu danou velikost ukázat až domů, dáme kafčo atd....a hlavně kdykoli se s tím dá seknout teoreticky...neprodané věcí odvézt někam do dětského domova/kojenáku atd nebo prodat nějaké jiné mamince, co prodává taky a je hotovo...ale jako práce se to fakt brát nedá, protože výdělek nula nula nic a ještě to člověk zdaní (teda ten co to dělá poctivě, já bych si to na černo neriskla, mám i EET) a času by na to bylo potřeba opravdu spousta, aby to fungovalo...

priefi
27. srp 2018

@sarkoc tak to mela fakt krasne rychle za sebou 😍 gratulace k mimcu 😊

krisatko
27. srp 2018

@sarkoc já si právě pak jak jsme se o tom bavily tehda založila ten s granulemi pro koně, ale moc to teda nejde, věřím, že poptávka po dětském oblečení je větší, ty granule dělá každý druhý dneska :D :-/ navíc už se vidím jak to tahám ze skladu v kojencem v ruce. Taky eet, faktury....

krisatko
27. srp 2018

prodám tak dva až 4 pytle za měsíc, což je "čistý" výdělek nějaké 400,- :D

priefi
27. srp 2018

@halasovci007 uprimne, to jsem jeste neslysela,.ze od 23tt, od 28tt jo, ale tak brzo ne. Je vubec od 23tt mimi schopne zivota uz?

krisatko
27. srp 2018

@priefi není. dominiček byl 22+0 ale v tom olomouci mi tehdy říkali, že kdybych to nestihla do 24+0 a on se po porodu nadechl, už by ho museli napojit na přístroje a "zachraňovat"

Strana