Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@halasovci007 podle té odpovědi ti vůbec almagan nesmí nabízet a neměl by po tobě ani chtít nic platit, měla by být i ta bílá plomba hrazena pojišťovnou
@semmi kdyz se ji nepravidelne, tak se taky hodne pribira, vsak mcdonalds delal pruzkum, 10 lidi melo snidani, obed, veceri a zjistovalo se, zda priberou, 9 pribralo a 1 docela hodne zhubnul a duvod? Zacal jist pravidelne 😅
@halasovci007 ja uz jsem se taky naucila nepistet pri kazdem pavoukovi, pokud me doslova nevyleka 😂 mysi, jesterky atd., v pohode, dokonce i pri krysach jsem byla v klidu (nebo potkanach, uz ani nevim, co to bylo, ale byli jsme vsichni prekvapeni, ze to zilo se slepicemi jednu dobu, nez se nam to podarilo vypudit, nemela jsem dobry pocit ze zmije, to jsem polkla a uzovky a jinych hadu bych se asi lekla na prvni pohled. Zaby a jesterky ok 😊 Ale pavouci? Total arachnofobie...
Holky chtěla jsem nakousnout téma porodní asistentka. Dostala jsem od doktorky letáček kde píše že nabizi (prý hrazeno pojišťovnou) návštěvu doma po porodu a kontrolu matky i dítěte. Já jsem strašně haklovej člověk na osobní prostor a soukromí, tak jsem se chtěla poptat, jestli nevíte zda je povinné se s ní domluvit nebo můžu já dojíždět na kontrolu k Mudr?
@bemo
@laola Holky miminko je úplně v pořádku! Proslo velkou inventurou a vše jak má být. Takže nám spadl obrovský kámen ze srdce. Má už 250g. Takže za 14dni na dalším screeningu snad můžu být úplně klidná. Díky, že jste si na mě vzpomneli😍 jak je na dovče?😉
@priefi Já jsem taky starej dobrej arachnofobik, naštěstí musím zaklepat, že nám jich do baráku zas tolik neleze. Asi vedi😂
@halasovci007 Plomby bys teď platit neměla. Já jsem taky objednana za 14dni k zubaři. Přece jen trochu mě zlobí teď děsně. Dokonce už třetí den i smrkam krev, ale prý jsou to klasické tehotenske znaky. Tak snad mám všechny zuby dobrý. Taky mi nic nedělal x let.
@krisatko tak to ja si zajdu na pojistovnu a pani doktorce to teda reknu kdyz nevedela,ze nesmi dat amalgan tak zrejme nevi ani toto..
@priefi jsme na tom stejne ja teda zmiji u nas nevidela i kdyz si myslim ze tam jsou mame pozemek ve strani a hore louku takze tam zije kdejaka havet 😂😂 ale pavouci fuj fuj 😣🤔
@kikika87 taky mi ted trochu krvaci dasne mno..Pry to po tehu odezni nejspis.Koupila jsem drahy pasty a pouzivam ten elmex gelee co mi radila uz pred tehu jednou za tyden vic ted asi udelat nemuzu..Ale s tou plombou me zarazila teda..
@laola No tak víš co, jejich dítě to není. A řeknou ti, prokazatelný to stejně bude až v tom 20tt s víc je nezajímá. Spíš je fajn, že dneska jsou i jiné možnosti viz ta Profema. Dokonce mi tam říkala doktorka, že to jejich vyšetření je důkladnější než v gennetu a zkoumají více hodnot. Zprávu mi pošlou do týdne na email.
Tak máme po kontrole u dr. dneska přesně 22+1 a 100% potvrzen chlapeček, krásně se nám ukázal, takže mé pochyby jestli se nemohla dr. na velkém UTZ jsou pryč a jsem opravdu klidná. Jinak i já mám přesně nahoře 5kg s tím, že teda mě od začátku vůbec nebylo zle, takže jsem nic dole nedala. Má výchozí váha byla 61kg docela jsem se vážení bála, nemám totiž představu o tom kolik by se správně mělo přibírat. Ohledně té PA to prý není špatná věc, švagrová co teď bude po 2 rodit, říkala že u prvního mimča ji byla navštívit doma a už se s ní domlouvala i teď. Poradila ohledně mimča, ale hlavně přišla kvůli ní, zkontrolovat zda-li se vše dobře hojí, dobře se čistí a nemá nějaký zánět a po šití jí vytáhla i stehy 🙂 takže já se určitě na tuhle možnost poptám, jelikož já jsem zase ten typ, co nerad navštěvuje doktory a myslím si, že s malým mimčem budu i ráda, když nebudu muset nikde cestovat.
@kikika87 to je úplně suprová zpráva, že je všechno v pořádku 🙂
Tak my na kontrole asi taky všechno pořád v pořádku, doktorka mi napsala žádanku na ten druhý screening, tak jsem zvědavá, jestli ho budu platit nebo ne teda. Protože i když jsem měla žádanku z důvodu té genetické vady v předchozím tehu na ten první screen, stejně po mě sestry v prenatalu tech 1500 chtěly. Tak uvidíme. Jinak se zase příšerně hemžila, ani chvilku neležela v klidu, takže horko těžko něco kontrolovat, byla jsem tam půl hodiny nakonec prý vše ok no, a pořád tvrdí holčičku.
@krisatko neni to povinne, dokonce pokud nechces, neprijde se podivat ani detska dr.na Tve mimi, ale Ty muzes za ni, melo by to byt prvni tyden po propusteni z nemocnice. Jinak mi treba PA ani nikdo nenabidnul, se synem jsme museli k zastupu, protoze nase mudra byla na dovci a pak, jak se vratila, tak taky rovnou do ordinace
taky mám placentu vpředu a dole, dr. říkala, že se musí zkontrolovat v tom 30tt, ale že na 90% se vytáhne a včera mi to stejné řekla má gyndařka. Jinak teda já doktora zatím vybírám, mám 2 mezi kterýma se rozhoduji a budu se na ně muset poptat. Máme tu sice dr. ale k ní nemám důvěru. A měl by být dr. domluvený ještě před porodem

@krisatko nevim zkusim s3 poptat na pojistovne o zpetne proplaceni a za to nic nedam a kazda kacka ted dobra pro mimi