icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

priefi
1. zář 2018

@halasovci007 jestli to chapu spravne, tak urcita vypln je hrazena ZP a jina neni hrazena ani v tehu. Oni tech vyplni maji vic druhu 😉

qashqai_2014
Odpověď byla odstraněná
priefi
1. zář 2018

@qashqai_2014 gratuluji k holcicce 😊

journals
1. zář 2018

@vissper Děkuju za nabídku, ale mě se v této věci nechce jít do bazarového a určitě ne po dvou majitelích. Každopádně díky, určitě ho někomu rychle udáš 🙂

krisatko
1. zář 2018

@priefi
@sarkoc tak jsem ráda že nejsem sama, pardon... 😂 Ale to je fakt děs... A nejhorší je, když třeba o půl 4 ráno začne kopat do močáku, říkám si, že se pretocim na druhej bok a ještě chvilku pospim, ale to je bez šance. Musím jít protože ta naše malá fotbalistka si to vyloženě užívá.

vissper
1. zář 2018

@journals Děkuji. Je to Jablotron, tak snad ano. Užívala jsem jen jednu desku

halasovci007
1. zář 2018

Sos koho palí žáha a má na to nějaký osvědčený recept?Dnes novinka a fakt nepříjemná nikdy jsem na to netrpěla 😥 mám pocit,že mi uhoří krk..

priefi
1. zář 2018

@halasovci007 pokud to je vyjimecne, pouzij sodu s vodou, pripadne gaviscon. Pokud to je caste, neni dobre casto pouzivat sodu (u gavisconu hlavni slozka). Ja u syna 3.trimestr na to sikene trpela a v lednicce mela ledovou vincentku a dala si 2 az 3 loky, na chvili to ulevilo a ja mohla spat.

halasovci007
1. zář 2018

@priefi děkuji za tip.Zatim mě to trápí jen první den ale zato teda pěkně 😣🤔 a Gaviscon teda můžou těhu?Manžel ho užívá občas tak bych ho zkusila hned.

priefi
1. zář 2018

@halasovci007 jj, je to tam i napsano v pribalovaku 😉 kupovala jsem ho, kdybych mela problemy ve 3.trim, ale uz je spotreboval manzel 😊

misakri
1. zář 2018

@halasovci007 já byla včera u zubaře,dělal mi 2 plomby,jsem u VZP a dostala jsem bílé a byly plně hrazené pojišťovnou 😉

malecek
1. zář 2018

@veselaopicka termín 8 leden
@priefi buď přímo Jablotron nebo některé dětské obchody to zařizují

priefi
2. zář 2018

@malecek my mame taky 8.1.terminek 😊 ale dle 1.screeningu 6.1.

zuzekk
2. zář 2018

@priefi tak plinu, to by ti mohlo vyhovovat🙂

priefi
2. zář 2018

@zuzekk trosku nechapu zpravicku, jak byla myslena 😊

zouzel01
2. zář 2018

Ahoj holky, tak se k Vám přidávám s termínem 21. ledna. Chtěla jsem se zeptat, jak řešíte zimní výbavičku do kočárku? Budete pořizovat fusak i nějaký hodně teplý, zimní overal? Nebo jen jedno z toho a pod to mimčo navlečete? Čekáme s manželem první, takže v tom trochu tápu 🙂

bemo
2. zář 2018

Ahoj holky, tak se hlásím po týdnu z ČR. Dovolená v Itálii byla skvělá. Jen cesta byla pro mě náročnější.
Jinak, i když jsem začala dnes 22tt tak stále zvracím. No, asi už jsem tu jediná.

@zouzel01 vítám tě mezi námi. Já už doma mám dvě zimní děti a oba měli v kočárku jak fusak, tak i zimní kombinézu. Na sobě měli už jen body s dlouhým rukávem a punčošky nebo dupačky.

zuzekk
2. zář 2018

@priefi když potřebuješ každou chvilku, pár kapek... to je škoda cesty na wc 🙂

priefi
2. zář 2018

@bemo ja zvracit taky, neboj 😂😂😂
@zouzel01 vitame Te 😊 je lepsi mit oboji 😉
@zuzekk jo taaak 😅 no ted nastesti to tak neni, jen obcas, to bylo prvnim synovi a uz jsem z toho byla na nervy, doufam, ze ted to takove nebude 😉 ale rozhodne 1000x radeji si dojdu na wc, nez mit pleny 😅 to vubec 😅

zouzel01
2. zář 2018

@bemo @priefi Děkuji holky.... a já si říkala, že při této variantě se to dítě musí uvařit. Od včerejška sedím nad tím, co všechno budeme potřebovat a jsem úplně ztracená. Momentálně mám pocit, že nemáme šanci to všechno v pohodě zvládnout. Už bych nejradši začala pomalu nakupovat, aby všechno nebylo na poslední chvíli. Ale zase si říkám, že je asi ještě brzy...

priefi
2. zář 2018

@zouzel01 vsak nemusis davat ditko do obojiho, ale vyuzijes oboji i zvlast a pokud budou tuhe mrazy a budes muset jit s miminkem ven, budes rada, ze to budes mit

zouzel01
2. zář 2018

Holky kolik jste zatím přibrali? Já jsem 19+4 tt a mám nahoře 5 kg🤒 zdá se mi to nějak dost... když se dívám do kdejakých tabulek, tak norma je v tomto období kolem 2 - 3 kg. Vím že s tím nic neudělám ale nějaké uklidnění by se mi hodilo 😀 Jím docela dost, to jo... ale nepřecpávám se nijak. Před otěhotněním jsem rychle a nechtěně zhubla skoro 18 kg, tak mám obavu, že moje porodní váha bude kolem 25 kg 😖

priefi
2. zář 2018

@zouzel01 ja budu koncit 22tt a nahore 11kg, vychozi vaha 58kg

zavodnice
2. zář 2018

Přibrala jsem zatím asi 1,5 kila, začátek 20.tydne. Bohužel jsem měla založeno na sádlo už predtim 😀. Sem tam stále zvracim a je mi celkově blbě od žaludku, částo prujmy, prostě žůžo. A abych toho neměla málo, všechno je jednou poprvé, tak první bouracku jsem zažila dneska, když paní za mnou nezabrzdila. Naštěstí žádné zranění, já trochu v šoku, tak papíry obstaral manžel, skoda na mem autě jen dvě ďubky a skrabance, paní to měla rozflakany pěkně.

zouzel01
2. zář 2018

@zavodnice Mmmmmm, ty si to chudino vyloženě užíváš 😀 Já teda naštěstí nezvracím, ale že by to bylo takové to "nejkrásnější období ženy" jak všichni říkají, se zatím říct nedá. To když přede mnou někdo řekne, tak bych ho nejradši poslala někam do hájíčka... x-krát pohotovost, krvácení, injekce, nevolnosti (bez zvracení), extrémní únava, hematomy, obličej a záda ještě horší než puberťák... jak píšeš... prostě žůžo 😀
S tou bouračkou mě to mrzí.... ale důležité, že se nic nestalo!

priefi
2. zář 2018

@zavodnice jeste ze tak a ze jsi Ty i mimi v poradku

tsasenka
autor
2. zář 2018

Ahoj holky, vůbec vás nestíhám. V pátek jsem byla půl dne v Brně, stále je to chlapeček, ale na potvrzení si mám počkat do Prenatalu. Takže nás Mikulášek stále napíná. Tak snad v pátek večer už to vyjde 🙂 Jinak, včera se ženil švagr, tak jsme svatbovali. Mianka to zvládla docela dobře, až jsem se divila. Takže nakonec fakt super. Jen manžela jsem si tam moc neužila, protože měl na starosti zábavu, tak jsme se jen míjeli. A já jsem venku běhala s naší dvouleťačkou. Pršelo jim štěstí, tak snad jim to vydrží 🙂

1nelinka
2. zář 2018

@zouzel01 myslim ze hodne zalezi jaka je vychozi vaha..kdo ma nejake ty zasobicky tak klidne muze rodit na sve vaze nebo i minus nejake to kg..ja dnes zacinam 20tt vychozi vaha 47 kg a aktualne 49,50kg jak kdy 🙂

1nelinka
2. zář 2018

@zouzel01 ja mam dcerku narozenou 3.2 a vyuzily jsme kombinezu a zimni zavinovacku od emitexu(da se dat i do autosedacky..)pod kombinezkou mela jen pizamkovy overal..nikdy jsem ji zbytecne nenavlikala..fusak jsem kupovala az pak na dalsi zinu do sportaku..v korbicce jsou hodne chraneni tam to neprofoukne..

zavodnice
2. zář 2018

@priefi Jo Jo, chvíli jsem cítila jen krční páteř a otřes. Všichni jsme v pořádku včetně manžela i psa 🙂. Bylo to v rychlosti max 35 km/h. Byt to nějaký arogantní debil, nechám si zavolat sanitku, ale paní mi bylo dost líto. Byla zrovna na cestě do nemocnice za manželem, který je 2 měsíce v komatu, takže co je oproti tomu skrabanec na nárazníku.
@zouzel01 S tím nejkrásnějším obdobím ať už jdou do haje 😃. Ale jsou dny, kdy to není tak zlý, občas mám i vyloženě chuť na jídlo.

Strana