icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

halasovci007
1. zář 2018

U nas se da pujcit za nejakou kacku z porodnice..Takze mit ho budeme urcite akorat nevim jestli bude pujceny nebo jestli ho koupime.

zetta01
1. zář 2018

Za nás rozhodně ano, kor po zkušenosti z minulého roku. Bratranec měl u prvního dítěte no a pak když se jim narodilo druhé, tak ji ve 2 měs.prodali a malý jim ve 3 měsících umřel, zadusil se jim v postýlce :-/ nevím pokud kdyby ji měli, by to dopadlo jinak, ale už jen pro ten pocit my pořídíme. My jsme také proto, že dítě bude hlavně v postýlce 🙂

journals
1. zář 2018

@halasovci007 Vím, ale mě to přijde nesmyslné. Co vím, tak ta cena je cca 800-1000 Kč za půl roku a my určitě budeme chtít i druhé, takže to nedává smysl, abych ušetřila 200, 300... ale aktuální ceny v mé porodnici jsem nezjišťovala. Hádám, že to bude podobné, možná i vyšší.

journals
1. zář 2018

@zetta01 No to je strašný 😔

kikika87
1. zář 2018

@journals Presne tak. Ale kamarádky všechny měly a říkaly, že si byly jistější a neměly falešné poplachy. Třeba koupím z druhé ruky, ale koupím.

zetta01
1. zář 2018

@journals právě že je a říkám těžko říct, jestli by to dopadlo nějak jinak kdyby ho měl, ale už je to to kdyby a mě osobně by ty výčitky z toho zabily :-/ takže za nás určitě pořídíme přesně, jak píše kikika87 buď z druhé ruky a nebo u nás myslím půjčují na půl roku v porodnici za 500kč, tak si říkám, že tam to mají alespoň neustále pod nějakou kontrolou a když to půjčují musí odpovídat za 100% funkčnost.

journals
1. zář 2018

@zetta01 Takhle nějak taky uvažujem. Lepíš mít další krám, než si pak něco vyčítat... ☹ na jednu stranu vím, že bych takhle mohla přistupovat ke všemu, na druhou stranu... další 2tis. výdaj nás už asi v tom součtu všeho fakt nezabije :-/

malecek
1. zář 2018

Já už monitor dechu mám podařilo se mi od jedné maminy od nás z města koupit za 500 s dvěma podložkama. Nejdříve jsem nechtěla ale pro jistotu

malecek
1. zář 2018

Já mám tedy buben už kvalitní, prcek má teď cca 435g a nepribrala jsem zatím nic, ale výchozí váha 74 kg takže si tahá ode mě 👍

sarkoc
1. zář 2018

Tak ono nejde o ten výdaj...pokud vás ta věc uklidní a dodá vám jistotu, tak bych do toho šla...ja to tak nevidím, proto ho neporizuju...dva tisíce pak dáte každého ctvrt roku třeba za boty u chodicich, takže ta částka fakt není šílená a když uz, šla bych určitě do noveho...

malecek
1. zář 2018

@sarkoc starší se dá nechat zkalibrovat

sarkoc
1. zář 2018

@malecek aha, to jsem nezkoumala ☺ale já už kvůli záruce a tak

malecek
1. zář 2018

@sarkoc Jablotron je prý snad nesmrtelný, mám známou a ta už si s kamarádkama posouvá monitor snad 10 let , zkalibrovat nechávali snad dvakrát. 😊 Za syna to nebylo tak teď jsem pořídila, já měla kdysi místo monitoru naší Žofku, ta hned vyváděla jak se malý hnul.

sarkoc
1. zář 2018

@malecek Ono to člověku hlavně nedá a s tím mrnouskem je pořád. .

krisatko
1. zář 2018

My monitor taky máme, po mojem mladším bráškovi. Určitě budem aspon ze začátku používat

journals
1. zář 2018

@sarkoc Nejde o výdaj jako takový, spíš o to, jestli je potřeba další krám do bytu, nebo ne 😀 ten byt není nafukovací a nerada pořizuju věci, co tu pak akorát zbytečně leží. Ale jestli budu díky němu klidnější, tak asi spíš objednám.

sarkoc
1. zář 2018

@journals Jj, chápu, ja mám teď tridici a vyhazovaci období, abysme tu měli více místa pro dalšího člena (i když js to tak jednou za rok a půl dělám pravidelne), takže krámy taky vyhazuju ☺

priefi
1. zář 2018

@laola tak to bude v pohode, ja ji mela i v cestach a vytahla se 😉
@journals za me urcite, mela jsem v blizkem okoli pripad, ze zdrave donosene mimi melo sids a nemeli monitor. Meli vice stesti nez rozumu. Mimi uplne fialove, u pusinky penu, matka se na miste psychicky totalne zhroutila, otec zachoval chladnou hlavu a diky 155 a jejich radam mimi zachranil. Matka byla hospitalizovana na psychiatrii, aby ji dali dohromady. My mame doma po synovi babysense II a spokojenost. Diky nemu jsem mela klidne spani. Bez nej bych asi nezamourila oko. Navic ZP ted uz na to prispivaji 😉

priefi
1. zář 2018

@sarkoc 2000 za ctvrt roku za boty pro ditko? To by chom zbankrotovali 😅 kazdy si tohle dovolit nemuze a fajn botky lze poridit i levneji 😉

priefi
1. zář 2018

@malecek a kde to kalibruji? A po jake dobe je to treba?

journals
1. zář 2018

@priefi Díky. Pojišťovana přispívá? To jde dobrý tip, jdu pátrat. Díky!

journals
1. zář 2018

@priefi Hm, tak VZP jsem nenašla že by proplácela... ta neproplácí skoro nikdy nic :-/

sarkoc
1. zář 2018

@priefi mno, to jsem ještě při zemi :/ Teď jsem dávala za podzimní boty s membránou do školky 1400+bačkůrky 500+holiny 400+naštěstí druhé boty na podzim jí vydržely ještě z jara, jinak by to bylo cca 1500 dalších...a to jsou mnohem dražší značky, spíš se držíme při zemi...to samé sandálky, když koupí člověk Keeny nebo tak, je to hned cca 1000 až 1200 a alespon dcerka má vždy dvoje boty na sezónu...no a o zimě radši nemluvě...do lesní školky chci fakt teplé, takže to mám vyhlídnuté za 2300 (ale loni měla dražší) a k tomu 900 sněhule od Reimy...nevím no, oblečení jí klidně dám z druhé ruky, ale u bot koukám fakt na kvalitu, stejně jako u nás...My teda nosíme celá rodina barefoot nebo kompromisní obuv, ale ono i když koupíš třeba klasiku Superfity, Primigi atd, tak je to plus minus to samé...v tomhle se opravdu hodně děsím až budou dvě, protože když si to vynásobím těma dvěma, tak každou chvíli poputuje rodičák jen na boty :( Jako taky nejsme z rodin, co si můžou vyskakovat, ale hlavně u bot, funkčního oblečení a jídla na tu kvalitu prostě koukám...na druhou stranu třeba dost ušetříme na hračkách, těch má oproti jiným dětem si myslím spíše méně...ale my jsme "pořád" v mateřském centru, takže tam si vyhraje a doma pak ani nemá tendence si hrát, spíše mi pomáhá atd 🙂

vissper
1. zář 2018

@journals Ahoj, chtěla bych prodat monitor dechu, pomalu ruším postýlku. Malé už je 14 měsíců. Má 2 desky. My ji využívali jako druzí majitelé. Je kalibrovaná Jablotronem. Kdybys chtěla, vyfotím, jak desky, tak krabici i ten papír o kalibraci. Funguje, doteď jsem ji používala v postýlce. Nejlepší zkouška pak je zapnout a nechat zapínat. Mela by popáté do 20 vteřin. Chtěla bych 800,- + tedy poštovné, cizí dnes činí asi 199,-

veselaopicka
1. zář 2018

@malecek
Je tak to mate snad vetsi. Kdy mate termin?

krisatko
1. zář 2018

Holky chci se zeptat těch, co už jim mrne délka v břichu bugr a "zavazí", taky vás po delší době když jdete na malou bolí úplně všechno v břiše? 😁

sarkoc
1. zář 2018

@krisatko Jo, přesně...když to musím někde déle držet než se dostanu na malou, tak je to pak síla...bolest klidně na hodinu

halasovci007
1. zář 2018

Tak jsem psala přímo na svoji pojišťovnu jak je to s těma plombama v těhotenství a odepsala mi následující :

od 1.1.2018 je ve vyhlášce stanoven kód pro ošetření těhotných. Materiál je definován vyhláškou - ta umožňuje zhotovit bílou výplň ze skloinomerního cementu, nebo v indikovaných případech almagám ale dózovaný (tedy továrně přesně oddávkovaný).

Materiál a indikaci Vám nabídne Váš ošetřující lékař. Fotokompozitní výplň není hrazena z veřejného zdravotního pojištění, tzn., že ji pojišťovny nehradí.

S přáním hezkého dne

Moc moudrá z toho teda nejsem mno ..

priefi
1. zář 2018

@journals rbp to ma myslim v kategorii u novorozencu nebo tehotne a kojici. Vzp nevim, jak to presne ma

priefi
1. zář 2018

@krisatko jj, a kolikrat mam pocit,.ze toho vycuram hodne a vysledek jen malinko a za chvili se mi chce zase 😅 Uz se tesim na 3.trimestr, kdy se mi bude extremne chtit na malou a vyjdou ze me 3 kapky 😅 a nejraci bych na wc sedela furt a poustela dalsi 3 kapky, dokud se mimi nehne a podari se lepe. Po porodu to byla neskutecna uleva se vycurat 😂😂😂

Strana