Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@priefi u prvního docela dost zkoumal tu konstrukci, která teda mimochodem byla fakt suprová... být ten kočárek lépe řešený, tak si nechám ten starý podvozek a koupím jen korbu a sporták, který jsou už celkem jetý...a proto se právě obávám, protože ty s otočnými kolečky se mu líbit nebudou, uvidí v tom moc možností, co se může podělat :D Ty bez otočných koleček jsou určitě lepší z hlediska výdržnosti toho podvozku a kostrukce, to mi potvrdila i ta paní v tom obchodě...jenže prostě nechci chodit další dva roky shrbená...takže za mě bych šla do otočných koleček u pro mě pohodlně vysokého kočáru, s tím bych jezdila tady po městečku, to by určitě stačilo, je totiž právě i celkem lehký atd...a na zahradu, tam kde jezdíme v okolí po terénu, na chalupu...nebo kdybyme jeli na nějakou dovčiu, kde vím, že bude terén, brali bysme si ten po první dcerce, ten má za sebou fakt hodně a věřím mu 100% 🙂
@krisatko Ještě mě napadá Takko Acoustic...to je bombastický kočár, jen je prý dost těžký (z toho důvodu se ho po půl roce švagrová zbavuje, ale to budou podobné kočáry všechny), jinak je fakt krásný a spíš retro, je taky dost vysoký a dole má kovový koš ;) https://www.vip-baby.cz/www-vip-baby-cz/eshop/1...
Jako nemít v záloze ještě celkem slušný kočár se čtyřmi stejně velkými koly, tak hledám na 90% taky jen mezi takovými, protože je to určitě pak v terénu výhoda...já třeba vůbec nechápu takové ty moderny, co vypadají jak otočná židle :D Stojí to 30 tisíc jen kvlki tomu, jak je "krásný", ale funkčnost teda dle mě nula nula nic, nechtěla bych to ani zadarmo...proto víceméně ani nekoukám jinam než po polácích, přijde mi, že se snad jiné velké a stabilní kočárky ani nedělají...ještě tak ta Inglesina, ale ta má zase malý ten sporták...no a nebo třeba super kočárky jsou Gesslein, ten jsem chtěla před první, ale je nízký no :/
@priefi nevím jak obecně takko, ale konkrétně tenhle takko acoustic bych řekla, že je fakt hooodně velký a i vysoký (občas v něm neteř vozím, tak vím), zrovna Roanu je typově řekla bych hodně podobný...takový trochu retro vzhledově...klidně bych do něj šla, ale 17 kg už je fakt hodně...ale maminky, co ho mají, tak na něj taky většinou nedají dopustit...právě, že je prostorný a zvládne všude projet, konstrukce, že je super atd...švagrová by si na něj taky nemohla stěžovat, ale má asi 160 cm a je drobounká a na ní je to fakt nálož, s dítětem přes dvacet kilo
Holky my máme po dceři Takko ecco a ten je teda prostorný.
https://kocarky.heureka.cz/tako-baby-heaven-exc...
@sarkoc A Tako Acoustic má švagrová, je s ním spokojená, ale mně přijde oproti Roanu "tvrdý", málo odpružený kočárek. Ale je to asi jen o pocitu. Sporťák nepoužívá vůbec, koupili Chico spoťák (snad to píšu dobře).
Ale jsou to hezké starosti vybírat kočárek 🙂 Já mám teda jeden pro všechny děti. Ale vybírala bych klidně hned nový 🙂
Jinak holky, já mám tuhle Maritu (jen v jiné barvě a s novou taškou na kočárek)
https://www.maxim-kocarky.cz/kocarek-roan-marit...
a jsem maximálně spokojená. Jen už to asi po těch 9 letech, co ho mám, není úplně ten nejmodernější, ale můžu říct, že zatím maximálně odolný a do terénu super.
My máme kočár po švagrové ( a po našem prvním) Chipolino Gema - no jako do města super, hlavně je lehoučky a velmi skladný do auta a má veliký košík, ale ty přední kolečka jsou vražedné, tak jsme do terénu kupovala pak odpružený sporťák z druhé druhy za 500Kč ... nicméně jsme stejně víc nosili takže než do kočáru budu investovat do nových šátečků - to je moje úchylka 😀
@tsasenka : tenhle kočár má druhá švagrová, jen teda v jiné barvě - ale říkala že by si ho dneska už nevybrala, proč přesně jsem se nicméně neptala
@ange_de_la_morte vada na krase roanu emma a marita je ten, ze maji tezkou konstrukci, takze celkova vaha kocarku je 15kg
@priefi : no to je docela dost když to má člověk někam tahat ... musím se švagriny přeptat co že to přesně vadí ji
@tsasenka tyhle jsou jeste novejsi a pokud holky pujdou do polska do roanu, tak si budou moci vybrat tyto krasavce
http://roan.pl/#marita.html
@tsasenka my jsme uz kocarek zabavili 😅 ale manzel nechtel ani at to taham, dr.mi dala hranici 5kg, pri vozeni to je pohoda, tech 15kg nejde vubec znat, ale tahani kostry 2 patra, to bylo docela dost narocne 😂
@krisatko pri vozeni to nejde vubec znat, akorat, ze to je tezsi na zvedani treba do auta nebo do schodu, ale jinak je super @ange_de_la_morte
@priefi Já vozit musím, vodím starší dceru do školy. Tak tu mladší dám do kočárku a je to. Jinak chtěla nosit a tak a to už absolutně nedávám. Takže jí jen pomůžu nasednout a je to 🙂
Pak si nachystám korbu a jak se vrátíme z porodnice, jen vyměním místo sporťáku 🙂 A malá bude ťapat. Ví, že kočárek bude potřebovat miminko a v lednu nemám v plánu žádné velké chození, počítám, že bude zima
@tsasenka : tak vždycky můžeš pak dokoupit ten skate ke kočárku - u nás ve vesnici to tak má jedna paní , má děti hodně blízko k sobě, ten starší sice chodí ale moc neujde tak vždycky pak stojí na skatu
@tsasenka syn tape od 23m, chodi hezky, zvlada 2km, cviceni s detmi a 2 km zase zpet 😊 on rad tape, ale v tech 23m jsme museli pesky, protoze nam malovali chotbu a nemohla jsem mit kostru dole, ale musela byt v byte a to uz jsem vedela, ze muzu tahat max 5kg, tak jsme tapali a mu se to zalibilo. Ale chapu, ze potrebujes, aby to bylo po ranu rychle. Syn ted zvlada ve 27m 2 km za 30 min 😊 je to sikula 😊 ale v zime ho tahat pesky nechci, takze jedine autem nebo busem a jen kratke prochazky s kocarkem 😊
@tsasenka tak koukám, že hooodně podobný kočárek mám přesně ten první po dcerce...podvozek stejný typ a ten vršek taky hodně podobný styl...
https://mishutka52.tiu.ru/p146071155-jedo-jedo-... (nějaký takový podobný, nevím přesně zda je to ten typ,moc si toho nepřečtu, jen jsem rozklikla obrázek :D)
Uvažovala jsem i o tom si ho nechat, ale přece jen už vypadá dost jetě, přežil fakt hodně a stejně bych kupovala nějaký z druhé ruky na zahradu, abysme tam pořád nevozili ten nový (nemáme u domu, dojíždíme na pozemek), tak mi přišlo takový zvláštní mít starý a shánět druhý starý...stejně by pár tisíc stál, tak to už se mi zdá, že se vyplatí spíše koupit ten nový 🙂
@bemo my jdeme na velký utz zítra a teprve se dozvíme, jestli bude mít náš první bratříčka nebo sestřičku. Nám je to jedno, ale už se moc těším, až to konečně budeme vědět. 🙂
A jinak, pět dětí, to je na metál. Já si taky před prvním říkala, že chci aspoň čtyři. No a teď v tom těhotenským stavu mám pocit, že to druhý je poslední.😂

@priefi tak ono asi čím těžší bude tím stabilnější bude kočár na cestě, ne?