icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

zetta01
7. zář 2018

@kikika87 no já mám jednu noční košilku vyloženě na styl košile, je růžová károvaná a celá na propínání a spala jsem v ní 1x snad, takže jednu vyřešenou mám a 2 nějakou seženu, taky za to nechci dávat mailanj, už tak toho člověk platí víc než dost. Jinak ano, teploměr chceme pořizovat digitální mám vyhlídlý jeden, který se dá měřit i teplota vody či teplota lahvičky 🙂

janinak85
7. zář 2018

Tak už po včerejším utz víme, že čekáme druhého chlapečka.😍 Fotku nemáme, protože se pořád schovával.A Le to důležité ndschoval.😊

A už máte vybrané jména ?

zetta01
7. zář 2018

@sarkoc já jsem třeba strašně moc pověrčivá a proto jsme se doma rozhodli, že koupíme jen autosedačku, kočárek vybereme jaký se nám líbí a objednáme ho, až se malý narodí. Jak píšeš dodání mají obvykle do 14-21dní a jelikož čekám porod prosinec/leden nemyslím si, že bych s malým hned chtěla razit na nějaké procházky, takže to budeme řešit, až úplně na konec. Jinak ano četla jsem na stránkách porodnice kde budu rodit seznam a byl tam jelení lůj, voda, hroznový cukr na energii, že jinak se jíst nesmí. Mě tam pobavila docela poslední věc prý zajistit jídlo a pití pro doprovod 😀 jsem si úplně představila, jak v kontrakcích smažím ještě mojemu řízky, aby nebyl chudák hladný, než to všechno odedřu, aby náhodou nějak netrádal 😀

janinak85
7. zář 2018

@bemo já právě obdivují všechny co zvládnou více dětí. Taky jsem původně chtěla hodně, ale teď už si nejsem tak jistá. Třeba to taky za nás vyřeší osud.☺

zetta01
7. zář 2018

@halasovci007 tak to jako taky se těším, že nebudu muset do práce, pač jsem chodila i mezi svátky, ale já nejsem ten typ co by se nechal obskakovat, já potřebuji mít věci udělané dle svého 🙂 ale tak letos budeme jen 4 max 5 lidí, tak to není taková hrůza. Salát dělá mamka já jen obalím řízky 🙂 Jinak naštěstí u nás má stromeček v režiji manžel, on ho celý sám zdobí i odstrojuje, takže to mám naštěstí vyřešené 🙂

zetta01
7. zář 2018

@priefi no já jsem si to právě zjišťovala v porodnici kam na kurt půjdu a říkali, že doporučují ten kurz, od 32 tt´. A to mi pěkně vyšlo, že už budu na mateřské, jelikož teď jsem naneschopence

cerlada
7. zář 2018

@zetta01 Hele, jako určitě mu nemusíš smažit řízky, ale ať si něco vezme. Klidně bagetu. Nikdy nevíš, jak to bude dlouhé. Můj manžel málem sebou po těch 20 hodinách na sále říznul hlady. A jediný co měl k "jídlu" byla čokoláda, kterou vzal původně mě na doplnění energie, taaaaakže...A pak jel teda domu hladovej a cestou se stavil u mojí mamky, kde se najedl a udělalo se mu hrozně špatně jak dlouho nejedl a pak se najedl. Takže pak se dával do kupy zase kvůli tomu. Taky to není úplně sranda no, ale třeba budeš mít štěstí na nějakej 8 hodinovej.

zetta01
7. zář 2018

@janinak85 Tak my čekáme taky chlapečka, ale prvního. A jmenovat se bude Kryštof 🙂 a největší překvapení pro mě bylo teď v týdnu, když mi mamka oznámila jestli vím, kdy bude mít svátek, tak jsem na ni koukala, že kdy, že asi tehdy co bude jeho jméno v kalendáři 🙂 tak ona že ať si to najdu a když jsem to nalistovala, tak jsem zjistila, že malý bude slavit svátek přesně v den manželových narozenin 🙂 úplně jsem na to hleděla jaká je to náhoda a přesvědčilo mě to, že jsme vybrali to pravé jméno 🙂

zetta01
7. zář 2018

@cerlada jako samozřejmě to chápu, že je to taky důležité, ale prostě když jsem to četla, tak mě to pobavilo. U nás v nemocnici jsou naštěstí při nějhorším i ty velké automaty s jídlem a různýma dobrotama, tak v nouzi by se to taky hodilo

cerlada
7. zář 2018

@halasovci007 Jé, mě v seznamu pobavila kojenecká podprsenka místo kojící. Hned jsem četla kojenecká a domyslela si voda 😀

cerlada
7. zář 2018

@zetta01 Tak to máte teda ale super nemocnici. Tady není nic...Možná tak kafe z automatu 😀

cerlada
7. zář 2018

Když tu čtu o těch košilích, můžu se zeptat, kde budete kupovat kojící příp. noční rozpínací košile? Já jsem si na první porod brala jen pyžama s rozepínacím vrškem-šla jsem do nemocnice s tim, že císař to 100% nebude. A jak jsem dopadla. Takže to nechci pokoušet a radši si ji koupím, než abych pak měla zase přes jizvu lemy...

kikika87
7. zář 2018

@zetta01 Jo tak to bych taky chtěla, mrknu co to vůbec stojí. Já jsem se dneska taky přihlásila na predporodni kurzy a začnu na začátku listopadu. To budu ve 29.týdnu. Jinak bych musela jít už od 26.9. A to mi zase přijde brzy. Ani bych to z práce nestíhala, i tak budu ještě chodit do práce. Ale to už neřeším. A my ty kurzy máme vč cvičení a bazénu.

sarkoc
7. zář 2018

taky by me nenapadlo vozit mu jídlo, v porodnici byl dole bufet a automaty na každé chodbě...

ange_de_la_morte
7. zář 2018

@zetta01 : já svačinu pro manžela pro příště určitě beru - chudák ráno jak jsem ho budila byl tak vynervený že jíst zapomněl a pak byl celý den hlady ( že trpím já neznamená že musí trpět i on 😀) .. když mi pak po porodu donesli kefírové mlíko a 2 rohlíky, já si jen dvakrát kousla a přenechala jsem to manželovi - ten to do sebe nacpal asi za půl minuty ... je sice pravda že v nemocnicích je bufet ale když rodíte v noci tak otevřeno není, a ani ve dne si tam manžel nechtěl jít - prý jsem se tvářila že jestli zkusí odejít tak ho přivážu k posteli za nohu 😀 ... řízky zrovna chystat fakt nebudu ale nějaké sušenky se do tašky určitě vejdou 🙂

zavodnice
7. zář 2018

Teď jsem byla na screeningu v Gennetu, neplatila jsem nic. Placenta vpředu, takže fotku poradně nemam. Výsledky OK, akorat je to prý holka. Jsem úplně v šoku, všechny babske rady na odhad pohlaví selhaly. No, budu se s tím muset smířit.

kikika87
7. zář 2018

@zavodnice Já tam jdu přesně za týden. Koho si měla ? Gratuluji k holcicce😉

lindikova
7. zář 2018

@zavodnice super zpráva! Holčička bude určitě senzační baba a parťačka!!! A holčičí hadříky na sobě nemají roboty, auta ani dinosaury :D

lindikova
7. zář 2018

Holky, dotaz, bolí vás ještě sem tam břicho jako na ms? Mě to občas chytne, hlavně večer. Určitě míň než v 1 tm, ale stejně...

halasovci007
7. zář 2018

@kikika87 mam to stejne.Mam jich hroznou spotrebu nesnasim suche rty 😊😉

halasovci007
7. zář 2018

@zetta01 minule v Malych laskach tlaskal nastavajici tatinek pizzu primo u rodicky.Ale tam jsou vubec zvlastni lide obcas.

zetta01
7. zář 2018

@kikika87 já jsem to právě měla taky tak, že bych musela začít chodit začátkem října a přišlo mi to brzo a hlavně jsem to nechtěla komplikovat s neschopenkou, pač v tu dobu nemám vycházky, ale tak asi by mi razítko dali, ale sestra říkala a bylo tam i psané, že to doporučují od 32tt a to já zrovna na tom začátku listopadu budu. Já to mám bez cvičení a plavání, pouze jen teorii a asi tam bude jen ukázka nějakých cviků. Mě ted začal tak strašně bolet záda, že kolikrát nevydržím ani sedět, ani ležet, můžu jen stát ☹

halasovci007
7. zář 2018

@zetta01 u nas se staram o vse v podstate ja.Jsme vzdy 3manzel,ja a tatka.Od smazeni,strojeni stromku po uklid kuchyne.V jednom kole a oni u pohadek.Letos budou smazit a uklizet chlapi 😂 stromek si ozdobim a stul nacincam,vence vyrobim to je pro me radost ale uklid kuchyne a stat u obalovani a smazeni si necham jedniu klid e ujit 😊 (i kdyz mi to mozna neda ptz mam taky rada vse dke sveho zname chlapi a jejich "uklid" kuchyne)..

zavodnice
7. zář 2018

@lindikova Nesnáším holcici hadry, růžovou, culicky a panenky. Vyrostla jsem na autech, zviratkach, letadylkach, fotbalu. Jsem z toho v tuhle chvíli dost zoufalá. No, podbrisek mě bolí prave pořad, nevím jestli to je ta placenta vpředu nebo mocak.
@kikika87 Měla jsem doktorku Kilianovou, stejně jako prvně. Vtipný je, že ani nevím, kolik měří nebo váží, ve zprávě to nemam, jen ty dílčí rozměry jako obvod hlavy, stehenní kost, pažní kost atp.

zetta01
7. zář 2018

@zavodnice úplně s tebou soucítím a naprosto tě chápu, jelikož já jsem to takhle měla s holčičkou. Strašně jsem si ji přála, všechny babské rady ukazovaly na holku, mamka ta byla úplně posedlá tím, že to bude holka, pač prstýnek nelže, nedala si to vymluvit. No a je z toho kluk, jako v šoku jsem byla řádném,nečekala jsem to. Jsme hned z ultrazvuku šli do obchodu u kterého jsme parkovali tam koupili mamce bombošku k svátku docela drahou lindor a já jsem si doma hledala a ona nikde a pak jsem si vzpomněla, že jsem ji na parkovišti dala na střechu auta 😀 a jak jsem byla v šoku, tak jsem ji tam nechala. Tak se někdo pěkně pomněl 🙂 trávila jsem to 2 dny, ale teď můžu říct, že jsem strašně šťastná a kdybych mohla vrátit čas a vybrat si jinak, neměnila bych a na naše prince se strašně moc těším, fakt bych tomu nikdy nevěřila. Mé slova vždy byly nechci kluka, co já bych s klukem dělala 🙂

kikika87
7. zář 2018

@zetta01 Tady píšou od 22tt do 32tt. Je to šest lekcí po týdnu a trvá 2 hodiny. Hodina teorie a hodina cvičení a to si myslím, že mi neublíží. Třeba mi sami doporučí ať začnu už teď na konci září, uvidíme.
Akorát teda plavky do kterých se vejdu fakt nemam😂 a jinak Já jdu na tehotenske cvičení poprvé v úterý tak ti pak reknu. Mě je nepříjemné to sezení na zadku v práci celý den. Potřebuju se rozhýbat.
T

halasovci007
7. zář 2018

@zetta01 tak to je teda fakt bahoda mame to uplbe stejne.Vola mi mamka zda vim kdy ma Eliska svatek a na ze ne a ona hned ze na manzekovi narozeniny a taky jsem to brala jako znameni dobreho vyberu jmena.To je nahoda co?A kdybych nahodou porodila driv dam si ji ke 30tinam i kdyz radeji at se tam pekne v teplicku "dopece" a kdyby dyl mela by ji mamka k narozeninam ale myslim ze vix nez 10dni se neprebasi ze jo

zetta01
7. zář 2018

@halasovci007 tak já si myslím, že za to dostanou pěkné peníze a asi normální člověk by se tam nepřihlásil. Přeci jen tohle je hodně osobní a soukromá záležitost a né u toho mít celý štáb. Já koukám, až na opakování, pač odpadám večer brzo. Ale jako stačil mi ten min. díl, jak prý že můžou mimčo zkusit otočit a chlap hned rozhodl, že jasný že ať ho otočí rozhodl za ženskou, jako já jsem jen koukala.

kikika87
7. zář 2018

@zetta01 Ale ty jsi o 3 týdny napřed než Já, klidně by jsi mohla jít dříve. Kolik je to lekci?

halasovci007
7. zář 2018

@cerlada hele to je seznam od doktora 😂 tak nevim kde soudruzi z ndr udelali chybu 😂😂 vodu tam snad maji to uz bych musela mit kufr jedine 😂 uz tak potahnu toaletak a vodu pro sebe atd 😂😋

Strana