icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

halasovci007
12. zář 2018

@malecek tak to je prima.Uz jsem ji psala,ze kocarky beru.Akorat musim pockat az budou zdravi,malej po trech dnech ve skolce prisel s horeckama,tak abych neco nechytila..

krisatko
12. zář 2018

@tsasenka aháá tak tyhle nemám no, mám ty co se kutálejí 😀

bemo
12. zář 2018

@tsasenka teda manžel s námi šel na procházku za ty čtyři děti tak možná 10x. Nemá rád procházky a já zase chodím moc ráda. Chodíme ven v každém počasí a to on taky nechápe. Ale naše děti jsou tady z okolí snad nejzdravější a já věřím že to je právě tím.
Takže i na náročné terény jsem sama a že už jsme toho projeli 😀 Manducu jsem měla na dvě děti půjčenou a nosila je tam do toho max 10 měsíce, pak už to bylo pro mě náročné na záda.

tsasenka
autor
12. zář 2018

@krisatko NO, ty kutálející jsou blbé. Může se to protrhnout a mimi to spapká. To duté vlákno v kuličkách je asi lepší 🙂
@bemo Tak si vzít psa a zapřáhnout, když se kočár zadrhne 😀

kikika87
12. zář 2018

@tsasenka To je dobrej nápad s tím psem😁 akorat s tím našim blaznivym napůl huskym už bych neviděla psa a ani kočár, škoda 😂😂

priefi
12. zář 2018

@kikika87 😂😂😂

halasovci007
12. zář 2018

@kikika87 😂😂😂 to si mě pobavila ačkoliv si vzpomínám,že jsme jednou zapřáhli toho našeho staršího pesana před sáňky a vzali pamlsky,které miluje,stoupli si každej na jednu stranu kusu louky pod kopcem a volali ho jeden druhý a vozil sestřence prcka jak o život..To býval ještě v zimě sníh a malej si to užíval strašně moc.

ester34
12. zář 2018

Ahoj holky, slíbila jsem, že napíšu o tom kurzu hypnoporodu (od Jemné zrození), byla jsem v neděli a konečně se k tomu dostávám 🙂 Kurz byl opravdu skvělý, celý den mi velmi rychle utekl, byl to takový úžasný den jen pro mě, v krásných prostorách, výborný oběd, pohodička...Mimo informací o hypnoporodu jsme se dozvěděli i různé důležité informace obecně k porodu, dostali jsme i typy jak použít aromaterapii,...opravdu praktické rady, jak poznat, že jet do porodnice, jak poznat, že je porod v půlce, že se blíží tlačení, co by nás nemělo překvapit...Hezký klidný porod jsme si i pustily na videu, na tom si vše popsaly, ukázaly si praktické rady, jak může pomoci tatínek...S dcerou jsem byla na kurzu v klasické porodnici, takže mám porovnání, tento mi dal určitě víc...nedal mi tolik medicínských znalostí, ale spíš opravdu praktické typy, co já můžu udělat pro hladší průběh. Kdybych byla prvorodička, tak volím jejich dvoudenní kurz, kde se porod a průběh řeší daleko více a věřím, že by to bylo určitě přínosnější...Učily jsme se dva typy dýchání - na otevírání a na tlačení. Dostaly jsme hodně nahrávek, které si máme denně pouštět a trénovat naprostou relaxaci, dýchání a autohypnozu. K tomu nějaké tištěné informace, afirmace, kartičky, mandaly na vybarvení...Je to alternativa a není to pro každého, uvidím, jaký bude porod, ale mám z toho opravdu dobrý pocit a peněz rozhodně nelituji (navíc na kurz přispívá pojišťovna). Navíc trochu trpím na záda a hned první den jsem si to u těch meditací tak nádherně uvolnila...určitě, kdo váháte, tak jděte do toho 🙂

zavodnice
Autor odpověď smazal
tsasenka
autor
12. zář 2018

@ester34 A k tomu hypnoporodu musí být školený i personál v porodnici, kde chceš rodit?

krisatko
12. zář 2018

Holky kde kupujete kojící podprsenky?

sarinka_nevesta
12. zář 2018

@ester34 perfektni, diky za info 😉 knizku mam skoro prectenou, nejaky audia jsou i nayoutubu. Na podzim je kurz i u nas a uz jsem prihlasena, moc se tesim ☺️

bemo
12. zář 2018

@krisatko já si už několikrát koupila značku Carriwell a za mě nejpohodlnější podprsenka.

kikika87
12. zář 2018

@ester34 Hm, v Praze je kurz volný na začátku prosince a jsem taky hodně nahlodana, že půjdu spíš na tento víkendový s manželem než na kurzy od porodnice...

ester34
12. zář 2018

@tsasenka To určitě ne...

tsasenka
autor
13. zář 2018

@krisatko Já kupuji na www.astratex.cz a jsem spokojená

sarkoc
13. zář 2018

@krisatko Já kupovala u první dcery vždy v nějaké prodejně s prádlem a nijak nadšená jsem nebyla...včera jsem koupila dvě v Lidlu s tím, že když vydrží měsíc, tak za tu cenu dobrý...před chvilkou jsem si jí zkoušela a jednak teda skvěle padne a jednak vypadá fakt kvalitně...takže ty drahé, co schovávám ve skříni , nejspíš poputují do koše a nakoupím ještě tyhle 🙂 Jinak za sebe doporučuji hlavně bez kostic...sice to asi nevypadá tak pěkně, ale pohodlí nade vše..mě říkala laktační poradkyně, že zánět, co se mi udělal mám hlavně nejspíš z moc pevné podprsenky...

krisatko
13. zář 2018

@sarkoc já nosím bez kostic i normálně, dělá mi to zle, vivat sportovní podprdy 😀

journals
13. zář 2018

Holky a to už kupujete kojící podprsenky teď? není to zbytečné takhle dopředu? Já to taky pořád řeším. Prsa mám snad už 3x větší než před otěhotněním a abych řekla pravdu, dost mě to otravuje. Nejsem na to zvyklá, překážejí mi, jsou těžká :-/ ale dobrou podprsenku jsem zatím nevychytala. Potřebovala bych zase větší velikost (už potřetí) ale nevím kde. Zatím mi nejvíc vyhovuje sportovní od Nike...

krisatko
13. zář 2018

@journals já bych chtěla právě teď v nějaké akci... co když pak nebudou že....

tsasenka
autor
13. zář 2018

@journals Mně zbyly od druhého porodu. Já mám teda ráda s kosticemi a trochu vyztužené. Takže je teď nosím v těhotenství. Do svých starých se s těma prsama prostě nevlezu. Další si koupím těsně před porodem, nebo až to.

sarkoc
13. zář 2018

@journals Já spíš, že sme byli v Lidlu na nákupu a měli je na prodejně, což se moc často nestává, že mají i na výběr...jinak samozřejmě brzo je a takový ty velký nákupy vidím na listopad/začátek prosince

journals
13. zář 2018

@krisatko A to odhadneš velikost? já kupuju podprsenku teď tak na měsíc, aspoň každý měsíc a půl a vůbec nemám představu kam až to půjde. Jestli je to konečné, nebo bude hůř 😀
@tsasenka no tak jasný, jestli máš po prvním dítěti, tak je to jiné. Mě jen přijde zbytečné (ale nevím, zkušenost nemám?) kupovat je teď, protože prsa se můžou zvětšit, hlavně ty háčky na podprsenkách asi taky nejsou úplně super nejpevnější...?

krisatko
13. zář 2018

@journals mě teda moc nerostou......

bemo
13. zář 2018

Já mám taky po předchozích kojení, všechny jsou ty Carriwell a jednu mám vyztuženou, když chci ty prsa udržel trochu víc na uzdě 😀
Jinak si pamatuji jak jsem si u první dcery prohlížela prsa a nevěřila jsem že to je všechno moje, byla jsem z té velikosti v šoku a manžel taky, jen se nesměl ani dotknout jak byly věčně plné 🙂

journals
13. zář 2018

@krisatko Tak to ti závidím! Já je mám už snad 3x větší 😵

sarkoc
13. zář 2018

A holky už se vám dělá mlíko? Mě jo, ale myslím, že je to asi tím, že jsem do konce května kojila Elišku, tak se to obnovilo nějak rychle :D

bemo
13. zář 2018

@sarkoc mě taky, ale kojit jsem přestala před měsícem, takže to je asi ještě Amálčino mlíčko 🙂

krisatko
13. zář 2018

@sarkoc jak to poznám? :D

malecek
13. zář 2018

@halasovci007 taky jsme jednou naši Kessku (bulíka) zapřáhli za boby a ona se ho snažila zbavit, tak ho tahala tak dlouho dokola až se jí podařilo ho vyklopit, měla z toho strašnou srandu 🙂

Strana