Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@krisatko jsem na tom s bříškem tak nějak podobně jako ty...někteří lidé stále netuší, že jsem těhotná :D ...sice před těhu jsem byla úplně plochá, ale když sited nevezmu upnuté tričko, ale něco olného, tak je to skoro nemožné poznat 🙂
S pediatričkou spoléhám na to, že sourozence automaticky bere...už mi to říkala u toho druhého, co jsme čekali. Jdu tam s Eliškou cca za měsíc na kontrolu ve třech letech, tak se poptám.
Mě se vůbec nelíbí ani tento styl kočárků, kožešinky už vůbec ne, ale nikomu to neberu 🙂 Jsem taky antimódní, ať žijí retro kola :D
Ahoj holky,
dnes mám od středy konečně trochu volnější den, tak vám musím napsat, jak jsme dopadli na screeningu. Byli jsme tam ve středu, krev z tripplu v pořádku, utz a pak tedy i ten integrovaný test taky OK. No a navzdory všem sodam, čínským kalendarum, prstynkum a jiným zaručeným určovačům pohlaví čekáme třetího klucika 🙂
@lindikova my máme Cybex Priam Manhatan Grey a jsme naprosto spokojená. Pro mě lepší kocar není. Lehký, skladny, projede písek i sníh 🙂 fakt super 🙂
@lindikova a jinak kožešinou máme taky kolem boudičky na zimu. Ale sundala jsme ji pryč, mimi bylo celé od chlupů zapelichane a mel to i v puse tak letěla 😁 ale design super a hodně lidí mi to chválili ze to je pecka. Akorát nepraktický 😂😂
@1nelinka Tak vše v pořádku, prcek má 380g. Ale teda bylo to strašně odbyte. Jestli jsme tam byli 10min a to sem ještě byla mezitím poslana na wc tak je to hodně. Fotku ani nemám, jedinou co ta doktorka uložila byla totálně rozmazana a nebylo na ni nic vidět. Kdybych nebyla už v té Profemě kde to bylo top a mám krásné fotky, tak bych byla strašně zklamaná. Jako velký UTZ a ona ani není schopna nám udělat fotku ? O te špatne hodnote se ani nezminila. Prostě jak bych to shrnula, tak to bylo hrc prc čau😬 Pak jsme byli ještě na genetice, tam se nám geneticka tedy opravdu věnovala a veškeré ty hodnoty vysvětlila.
Tak snad se ti bude věnovat více, my byli pri pátku asi poslední klienti, tak už spechala domů no.
Mě pořád přijde na všechno strašně brzo...jméno, nákupy, papíry atd...přijdu si jak pitomec, že zítra cestou ke známým se chci stavit v prodejně s kočárkama, kde by měli mít ten Darga Lift...tak je pravda, že jet tam pak kvůli tomu zbytečně znovu x desítek km, když pojedeme ted okolo, je asi zbytečné, ale prostě mi to přijde strašně divný už teď :D
@priefi Podle doktorky jo, v rychlosti to zkoukla a bylo. Njn, tak já ho fakt detailně viděla před těmi dvěmi týdny, tak to až tak neřeším. Urcite jsou tam zapalenejsi doktoři, ale tak řekla co bylo potřeba a hotovo. Velikostne odpovídá 20+6, takže o den víc než jsem a ta hmotnost 380g je taky ok. Na to jakej mám už pupek by mohl být větší 😁 nějak mi teď dost vyrostl
@kikika87 moc ti to sluší, já si myslím že máš bříško akorát. Já čekám že se mě každou chvíli začnou ptát kdy už to bude a že to bude už za pár, ale já měla vždy velký pupek a prý obrovskou placentu, vždycky mi ji ukazovali a já zírala.
@laola jeee, tak moc gratuluji k chlapečkovi a co reakce dětí a manžel?
@priefi No, manžel je smířený, že si mě za rok 2019 neodečte, nevím jaká je částka, kterou můžu mít, ale asi to přesáhnu. Výměr z OSSZ mi přijde až na konci roku
@malecek Mně se ty kožešinky moc líbí 🙂
Holky, to Pepco, není tak hrozné. Já tam normálně oblékám holky. Nestojí to moc a když mi druhý den dojde dcera se zničeným tričkem z výtvarky, tak mi to oni tak nevadí. A po starší holce trička nosí ještě ségřina holka. Zatím se mi nic nerozpadlo.
@tsasenka Já mám teda asi smůlu nebo nevim, ale mě se třeba v Pepcu líbí něco přes výlohu, tak pro to jdu a sáhnu na to a přijde mi to jako takový gumový nebo jak to říct...jakože vzhledově pěkný, ale materiál děs...nebo mám smůlu a zaujme mě vždycky nějaký blbý kousek. Jednou jsem tam Elišce koupila bodíčko a nakonec ho neměla ani jednou na sobě a teď o prázdninách jsme na příměstském táboře malovaly na tričko, tak to jsem jí tam koupila bílé obyč tričko...já když už chci takhle něco levnějšího, tak radši KIK, to mi přijde sice dražší než Pepco, ale trochu lepší...a nebo z druhé ruky shánět HaM, Lindex...úplně jiný materiál a kolikrát ani není poznat, že je to nošené. A nebo ráda vyhlížím inzertáty typu, pouze vyprané nebo nestihlo se unosit nebo tak...dá se tak koupit třeba za polovinu a fakt je to evidentně nenošené 🙂
@malecek Tepláky z Pepca za 300? :O To je mazec, to už je dost...myslela jsem, že takové ceny oblečení se tam ani nevyskytují :D Ale já tam chodím max pro svíčky nebo kolíčky na prádlo, dózy na svačinu atd...Lidl má suprový věci a hlavně držíé tvar po praní většina atd....Já třeba nemusím moc ani FaF, to naopak mi přijde, že je po prvním praní jak hadr, bodíčka dvakrát tak široká atd (nebo neumím prát :D), HaM a Lindex jsou super věci, tam posílám babičky, když se ptají, co mají dovézt :D A nebo pak ty bazárky, to je taky super zdroj. CaA má někdy pěkné věci...
@sarkoc s tempem s jakym s manzenzelem jsme schopni domluvit se nad jmenem, budeme radi, kdyz ho budeme mit pred cestou do porodnice (nebo na porodnim sale 😅). Prijde nam nemozne vybrat jmeno, co se bude libit obema 😊 Manzel prekvapil, kdyz mi rekl, ze Amalka se mu nakonec libila a hodne
@kikika87 tak to je fajn, ze mimi je v poradku, ty krevni testy by nemeli delat, jen stresuji pak diky tomu... a posilaji pak k dalsim a dalsim dr., maminky vystresovane, tatinci taky a pak vsichni jsou stastni, ze je vse v poradku, kdyz je vse v poradku, ale ty nervy kolem toho 😔 Jinak ja mam podobne, o trosku vetsi brisko, ale taky jsem uz 23+3. Jinak moc Ti to slusi 😉 to bude kluk 😄
A je teda pravda, že já spíš než na krásu a značku koukám na funkčnost, takže dost kupujeme i třeba Little Things, Little Angel, Moiru nebo objednávám softsheelový soupravy třeba na Šijeme srdcem a u jiných českých firem...rozhodně bych si tam nemohla dovolit koupit všechno a nové, aele ted na podzim má třeba dvě soupravy nové a dvě z druhé ruky do školky...ona třeba nosí převážně tento styl oblečení, naopak džíny či klasické kalhoty měla na sobě asi dvakrát tenhle rok, takže po tom už ani nekoukám, vím, že radši legíny nebo to funkční no, ostatní jen leží ve skříni a neunosí to
@priefi tak my máme v záloze Štěpánku, co se líbí oběma, jak jsme zjistili během dvou minut rozhovoru, kdy jsem na něj hejkla přes celý obývák, že mi to jako zní v hlavě a co na to říká...on že je to krásný jméno a taky ho napadlo...tím jsme to uzavřeli...a pokud už se k tomu nedostaneme, tak to tak asi dopadne :D Jak se znám, tak čím více bych o tom přemýšlela, tím víc jmen by se mi líbilo, a pak by mě svým způsobem mrzelo, že se jmenuje jinak...nevím, jak to popsat :D
@tsasenka jestli to jeste nezvedli, tak max 68 tis.,/rok, zalezi, jaky jsi mela prumer v praci (mohl se Ti zvysit, pokud jsi mela diky dovci po predchozi md lepsi mzdu, resp.udelalo Ti to lepsi prumer, pokud prumer z dovci byl stejny nebo horsi, musi Ti dat automaticky to lepsi) a pak zalezi na poctu dnu dovolene a mzde, kterou za ni dostanes. Pokud bych vynechala dovcu, tak bych se prave mohla vlezt do tech 68tis., ale to zjistim az na konci listopadu, resp.v prosinci az mi prijde prvni ppm na ucet.
@sarkoc pepco je jak co, zasadne beru jen 100%bavlnu, umelotiny na syna nechci davat (ma problematickou kuzi) a nektere veci jsou stale krasne, jako nove a nektere po 1.vyprani nic moc. Asi to je vazne o stesti. Treba dostal jedno tricko z pepca 4. vyprani vypadalo porad jako nove a pri 5.zacal slizat obrazek.
@journals tak si mě tak nahlodala s tím pediatrem,že jsem se tam vypravila hned dneska a jsme přijatí huráá.Ale jen z protekce,že jsme k němu chodili i já a moji sourozenci a sestřička mě poznala,proto srm šla osobně😁😇 a samozřejmě Pepco jsrm navštívila,ale s manželem,takže mám jen par drobností 😂😇
@priefi
@sarkoc tak to já zas mojemu říkala. Že bychom měli mít v záloze i klučičí, kdyby náhodou to byl odborník a dobře celou dobu schovával vybavicku. Otevřela jsem seznam jmen podle svátků . První přijatelné jméno tam bylo Patrik a o pár dní později Matěj. Takže muž řekl že Patrik je dobrej a bylo. Tak už máme i záložní klučičí, kdyby naaaaahodou
@krisatko tak u nás by byl asi Štěpán :D To jsme ostatně měli u Elišky, kdyby byla kluk...možná proto mi zní ted v hlavě ta Štěpánka...Štěpán se mi líbí strašně moc a kdoví, jestli budeme mít ještě další dítě a kdoví, jestli to bude kluk, takže nemá cenu to schovávat pro případ "kdyby jednou"...to by pak byl asi Dominik...my máme hodně krátké příjmení, takže to dlouhé jméno k tomu zní dobře 🙂
@priefi my jsme jméno na dceru psali při odjezdu do porodnice a stihli jsme jen holčičí, na klučičím jsme se nějak nedohodli a nakonec nebylo ani potřeba 🙂
@sarkoc já hodně nakupuji v F&F a teda něco dobrý a jak píšeš ty, ty body jsou po pár vypráních dost vytahane. Mám hrozně ráda značku AUTEX baby, mají tedy dražší věci, ale i ty kousky co mám od té první dcery, tak nosily všechny 4 děti a určitě vynosí i toto páté, protože to oblečení je fakt pěkné a drží.
Na starší děti kupuji Betty mode, to je taky pořád pěkné a barva vůbec nebledne.
@1nelinka Pohlaví by nám řekla, ale my nechteli. Takže se na něj ani nepodivala. Jj, musela jsem mít. Ale možná proto, že jsem měla ten integrovaný test blbě. I když vlastně ne, chtějí ho určitě. No jako já jsem tedy recenze před tím nehledala, ale tohle mi stačilo, abych si udělala vlastní názor.

@lindikova jj cybex je super, já akorát nechci priam ale ten menší balios s , priam mají všechny kamarádky tak se nechci opičit, teren my nevyhledáváme 🙂