Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@priefi já se třeba porodu teď taky víc bojim. Ne kvůli bolesti, mě to tak hrozné nepřišlo a měla sem epidural. Ale víc se bojim ze mam doma malé dítě a kdo ví co se může stát. Ale to si zase nesmím připoustet. Já se teď už dokonce uz těšim ať už to mám za sebou a muzu hubnout a nunat miminko. Pro mě bylo vložené příšerne šestinedělí než samotný porod.
@halasovci007 Ta zkrácená pracovní doba by bylo super. Když půjdu do práce, budu mít 3 leťáčka a ještě 5 letou ve školce. No, jsou to chudáci, když se mnou musí odcházet v 6 z domu, abysme stihli školu a já práci. Kdybych měla zkrácený úvazek, bylo by to fakt super.
@priefi Já jsem čekala na vyšetření utz a v čekárně pouštěli porod. No, fakt jsem se na to nemohla dívat, protože mě hned zachvátila panika, jak mi celá ta hrůza proběhla před očima. Radši jsem vytáhla mobil a šla serfovat na net. Taky mám z toho strach ☹
@halasovci007 @malecek ted jsem si uvedomila, ze jsem vam napsala peknou kravovinu. Nevim proc, ale a md jsem pocitala od ledna, ale na tu budete nastupovat 6 az 8 tydnu pred terminem porodu. Takze prumery se Vam budou pocitat 12 m pred nastupem na md, bez mesice, ve kterem nastupujete na md, cili pokud nastoupite v prosinci, prumer bude od 12/17do 11/18, pokud v listopadu, tak 11/17do 10/18, co se tyce dpn, tak mesice, kdy na nich jste by se zapocitavat do prumeru nemely, ale jeste toto info si potrebuji overit.
@krisatko do porodnice to, co ma porodnice na svem seznamu, ale zcela urco kosmetiku a intimni mydlo, 2 osusky (aby se ani prsa nezanitila), papirove kuchynske uterky, at to neni jak na jatkach a je cista osuska, porodnicke vlozky bez lepitek (napr. Samu), sitovane kalhotky velikost uni (napriklad chicco), koj.podprsenku, vlozky do podprsenky, hroznovy cukr, susenky, malou kolu, neperlivou mineralku, neco malehonk snedku pro partnera, gumove klapky, novorozenecke plenky (staci par ks, zbytek donaska z domu podle potreby), vlhcene ubrousky sensitive, neco ke cteni, prip.koj.nicni kosili, ale obvykle davaji erarni
@arielka222 taky mam tyto strachy a navic jsem na prasky z toho, ze necely tyden nebudi mit pri sobe syna, doufam, ze na navstevy ho pusti, jinak asi zesilim 😅 taky mam strach, co se muze stat, ale pevne verim, ze ja i mimi budeme v poradku a nic se nestane. O sestinedeli ani nemluv, doufam,.ze to teda budu ted zvladat lepe a s nadhledem a doufam,.ze kojeni zase nebude prvnich 6 tydnu, jakoby me ziletkama rezali... uff.. ja rodila bez epiduralu a mam v planu zase tak, mozna proto se tak bojim i te bolesti 😅 uvazuji nas entodoxem 😊
@malecek presne 😉 uplne Te chapu 😥
@tsasenka ja se uz na porody koukat nebudu, jinak v den porodu nekam utecu 😂😂😂😂
@priefi já do o epi teď už nechci jít a jelikož rodim 16 měsíců po sobe tak doufám ze to bude rychle 🙂 no do Motola mi malého na šestinedělí nepustí právě, tak doufám ze bude volný nadstandard ptz jinak to nedám ho 3 dny nevidět. A o kojení mi ani nemluv to bylo peklo, teď si pro jistotu vezmu odsávačku mlika už rovnou do porodnice a budu připravená na to co může nastat 😂
@malecek tak jsem se na to zeptala jedne pani, co je tady na koniku a na mzdy je fakt machr, takze pokud jsi nastoupila 31.5. na dpn, tak dny z kvetna by se Ti mely pocitat taky, krom toho 31.5. 😉 kdyby to bylo nahodou jeste trochu jinak, pisnu (jeste jsem se doptavala na urcite upresneni)
@priefi paráda, takže to je prima zpráva, děkuji za veškeré info..Já jsem v tomto ohledu neznalá a na netu se člověk dozví někdy i pěkné bludy..Jsem ráda, když někdo poradí, děkuji 🙂
Dobře ráno holky. Tak jsem se minulý týden snažila dovolat do ordinace na zaregistrování miminka a nikdo mi to nebral. Tak jsem sem poslala měl a dnes v noci mi přišla odpověď, že už mají téměř plno a mám zavolat dnes dopoledne. Tak jsem zvědavá, jestli něco vyřídím....
@arielka222 ja budu mit rozestup 2,5 roku, tak snad si telo poradi lip nez u 1.porodu 😊 chteli jsme mensi rozestup, ale vse se neda naplanovat 😊
@halasovci007 nemas vubec zac 😊
@krisatko neboj, temer plno znamena, ze Te vezmou, ale delaji kolem toho opletacky 😉
@halasovci007 jinak mensi upresneni, v mesici, ve kterem jsi nastoupila na dpn, se do prumeru pocitaji dny, kdy jsi pracovala a nebyla na dpn
@priefi my zase chtěli větší rozestup a tohle bylo fakt neplánované, ale tak stalo se 😂
@priefi tak vzala.... Bylo to vtipné. Prý už mají na leden i únor hodně miminek a "normální" maminky s miminkama už neberou, ALE že se jmenuju tak jak se jmenuju (skrz manžela) a že má v péči i jeho sestru a měla bráchu, že strašně moc měla ráda jejich maminku, na kterou ráda vzpomíná a je to hrozná srdcovka (umřela když bylo manželově sestře 3 roky) tak nás prý vezme. Ale je to prý tajné 😅
@priefi ja jsem nastoupila 1.1.2018 a posledni den v praci byl 31.7.2018 a od 1.8. Jsem na neschopence,takze pokud to dobre chapu pocita se 1.1.-31.7.2018.
@krisatko tak to je teda mazec s tou MUDr. 😂 ja tam sla rovnou osobne a rikam ja bych chtela registrovat k vam,jelikoz jsem sama k panu dojtorovi chodila a sestricka hned jak se jmenuju a vzpomela si na me-chodili jsme k nim vsichni 3 sourozenci a Dr. je starsi,ale je to kapacita,proto sem sla osobne,myslela jsem si,ze si sestricka bude pamatovat 😂😂
@halasovci007 presne tak, pokud jeste nastoupis zpet do prace nez nastoupis na md, budou se do prumeru pocitat i tyto dny, ale predpokladam, ze na dpn budes do doby, nez pujdes na md, ze?
@krisatko bez komentare 😅 jinak manzelovy maminky je mi moc lito 😔
@priefi děkuji 🙂 no je to život, rakovina prsu, ani jsem ji nestihla poznat, měla jsem dva roky zpoždění... Myslím, že paní doktorka bude hodně na měkko, až ji dám z porodnice vědět, že malá bude po tchýni, kterou jsem ani nepoznala 🙂 říkala dokonce, že určitě je řada, že se na vnouče tam nahoře těší a drží nám pěsti...
@halasovci007 no já to ani netušila, že má malou švagrovou v péči a tak.... Takže docela nahodička
Ahoj holky, ted jsem tu delsi dobu nebyla, tak nestíhám docitat. 😕 Zaujala mě vaše diskuse na tena materska. Jsem zjistila, ze tedy asi narok.mit nebudu. =-( Nastoupila jsem v kvetnu na Hpp na dobu urcitou s tím, že mi smlouva bude končit 30.rijna. na nemocenské jsem od cca 4.cervence (?) pred tim, jsem pracovala jen brigadne, než jsem nasla soucasne zaměstnání. Byla jsem kratce po rodičovské dovolené, tudíž nemam ucast na pojištění 270dni. Ale zase na rodicaku jsem podnikala, ale byla to vedlejsi vydelavna činnost a doplacela jsem neco malo pouze na pojisteni pri daňovém přiznání. Myslíte, že by se to do toho mohlo pocitat?
@semmi 270 dni behem 2 let, pokud jsi platila behem rd i SP, kdyz jsi podnikala, tak jsi v nejspis i timto splnovala. Kazdopadne, co jsem tak sledovala diskuze, tak z toho, co jsem pochopila, tak mozna doba dpn se Ti taky asi pocita do tech 270 dnu 😉 a brigadne znamena co? Protoze dpc nad 2500 = odvadis SP, DPP na 10 tis = odvadis SP. Over si na cssz kolik dnu uz mas splneno a zda se i dpn behem aktivni smlouvy pocita, treba Ti to jen tak tak vyjde, ale vyjde. Za zeptani nic nedas 😊
@priefi moc dekuji. Určitě se pujdu informovat. No delala jsem u nas u baraku v restauraci. Pres menicka, takže to byl mensi vydelek. A pak chtel, abych tam pracovala na stálo s tim, ze by mi napsal dpč, aby za me nemusel nic odvádět, tak jsem se s nim rozloučila. Tyto svinarny nepodporuji a navíc potřebuji pracovat na duchod. K čemu by mi byli penize bokem na černo. Někteří zaměstnavatelé jsou opravdu parchanti. 🙏

@krisatko za mě do porodnice jednoznačně jednorázové síťované kalhotky, vlhčené toaletní papír, vložky, dubový gel na poranění, purelan na bradavky, homeopatika na kojeni, ručníky, toaletní potřeby a hřeben, papuce a zupan. Jinak myslím ze nic víc jsem nepotrebavala. Teď si na šestinedělí budu balit navíc odsávačku mléka.
Jinak na porodním sále jsem využila jen mobil jinak nic. Ale v Motole jsem většinu věcí dostala včetně vložek a košilek na převlečení každý den i výbavu pro miminko 🙂