Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@journals no ještě pár věcí chybí, ale tak všechno nějak postupně dokoupím, teď mě přepadla taková nechuť na nic, jsem furt jakási unavená. Jinak já jsem to přehnala asi s oblečkama, vždy jsem něco viděla a neudržela se a to jsem byla poučená ať se nepřeháním, že malý ani většinu neunosí. Četla jsem, že vel. 62 je tak na 3-6měs.tak jsem si říkala, jak mám na min. půl roku vystaráno a min. týden u mě byla sestřenka se svým 2.měs.chlapečkem který mám 5,5kg a vel. 68 takže jsem hleděla, tak uvidíme no. JInak my autosedačku si nechali poradit přímo v prodejně, řekli jsme, že ji chceme hlavně, aby byla co nejvíc na bezpečnost a byla nám doporučena tahle ta https://www.kocarkyvav.cz/autosedacky-0-13-kg/c.... V Ikei jsem na postýlku taky koukala, ale moc se mi tam nelíbily, takže jsem nakonec obj.přes net postýlku i s komodou 🙂 2 postýlku jsme chtěli vzít po mě od našich nahoru do ložnice, ale jak jsme kupovali sedačku, tak tam měli nádhernou postýlku se třpytivou žirafou v bílo-hnědé barvě nádhernou, ale tak my už měli a tak jsem se furt uklidňovala,že máme doma hezčí. No a v SO jel manžel na burzu a jako dárek mi dovezl tu postýlku co se mi tak líbila, strašně mě tím překvapil a vlastně je to první věc co malému sám koupil za sebe 🙂 takže postýlka zůstane u našich pro malého když tam dojedeme 🙂
@zetta01 my budeme mít tuhle polohovací
https://www.kocarkyvav.cz/autosedacky-0-13-kg/c... bude nám sedět i na podvozek
@malecek ta je taky pěkná, ale na mě už docela těžké, už ta co máme my je docela tíha a když si do ní domyslím to mimčo, tak nevím no. Já jsem sedačku nepotřebovala na podvozek, ale kočárek budeme kupovat taky ve v&v a tam prý na většinu kočárků tahle sedačka pasuje, takže toho využijeme a taky budeme mít i na podvozek
@malecek s tou kosmetikou jsem taky marná, jak píšeš je toho moc a prostě co pasuje jednomu mimču nemusí druhému. Já se rozhoduji mezi Hipp a Weledou, ta je sice jednou tak drahá, ale zase je to bio přírodní kosmetika a hlavně co jsem četla, tak s tím nikdo neměl problémy u mimča, že by se třeba osypalo a nebo tak. Ale rozhodlá ještě nejsem no
@malecek ja to u syna taky resila, pak mel problematickou kuzi, do toho ekzem (diky alergiim) a nakonec chvili se koupal v linole, nebo olivovem oleji, pak i v cenrem caji , pak jsme meli neco francouzkeho, mozna to byla ta bioderma, zkusili jsme ovesne koupele a nakonec jsme skoncili s cistou vodou a ta byla nejlepsi. Obcas procistit zadecek, ale jinak fakt cista voda... no ehm... meli jsme pul rok, kdy jsme koupali jen v manayupe a to asi bylo to nej pri tech nejhorsich problemech... takze ja v tom mam jasno: cista voda
@zetta01 já doporučuji Weledu pro kojence, fakt nemá konkurenci i když je drahá. Hipp nám taky sedl a krásne voni. U mě vede ale Welleda ptz je prirodni. Na zadecek používám Bepanten a Sudocrem a ty nám sedly. Po Rybilce se oprudil. A první pul rok jsem místo vlhcenych ubrousků používala mycí emulzi Medvídek a perlan a za mě naprostá pecka. Pořídím i teď pro mimi, to je za mě nejlepší co na prdelku 🙂
@arielka222 moc děkuji za radu, na tu Weledu pro kojence jsem právě koukala a jak píšeš je to sice drahé, ale zase jsem snad nenašla ani 1 komentář, že by s tím byl někdo nespokojen, spíš naopak všichni moc chválil
@zetta01 to jsou ale krémy na mazání zadečku, není to na mytí...jinak my koupeme od malinka jednou za dva až tři dny a střídáme jednou čistou vodu a jednou s tou Biodermou, ted už má teda něco jinýho, ale až jí koupím mimču, asi jí budu používat na obě a bude 🙂 Na mazání zadečku jsem ze začátku používala tu mast, co dávají v porodnici, pak ten bepanthen...ale to je taky šílená chemie, takže nakonec jsem usoudila, že když nemá opruzeniny, nmá cenu mazat ničím, že to je jak kdybych si preventvně mazala já proti vyrážce nebo něčemu...na opruzeniny trpěla jen při růstu zubů a to nám zabíral Infadolan mastička...a nepoužívala jsem vůbec vlhčené ubrousky - při přebalování doma jsem jí opláchla zadek v umyvadle, když jsme někde byli, tak bud v umyvadle a nebo jesem s sebou nosila žínku a lahev s vodou 🙂
@zetta01 bepanthen je fajn jako prevence opruzenin a taky je fajn na bradavky, porid si ale ten klasicky, ne ten sensitive, ten je na prd a prislo mi, ze syn mel po nem.horsi zadecek. Jakmile se udelaji opruzeniny, je sudokrem super prvni pomoc (i na ekzem, se zinkovych masticek nejlip pomahal). Jinak tentokrat na bradavky asi vyzkousim purelan (pry je vhodny i na zadecek miminka a na bradavky je pry uzasny). Jako male miminko jsem syna mazala bepanthenem, kdyz jsem nenamazala, tak mel tendenci se oprudit, ale nic hrozneho, spis jen podrazdeny zadecek, pak uz jsme nemazali, jen kdyz se oprudil, jednou jsem klasicky dala bepanthen a hodne se to zhorsilo, dala jsem sudokrem a zacalo se to hojit a pak krasne zahojilo. Zkousela jsem i jine zinkove masticky, ale sudokrem byl bezkonkurencni, rychle a krasne hojil. Je to sice total chemie, ale prirodni bud zabiralo malo, nebo zhorsovalo, ale sudokrem zahojil a bylo po problemu. Za me top
Vidím že probírate kosmetiku. Já používala většinou Sebamed a i Weledu. Bepanten je nejlepší na bradavky a na prevenci opruzenin. Pak jak píšete tak Sudocreme a když bylo nejhůř tak imazol.
Syn měl atopický ekzém tak měl jednou za čas ovesnou koupel, ale jediné co fakt a definitivně pomohlo byl pobyt u moře.
Já jak jsem psala, nepoužívala jsem nic krom Bepanthenu ze začátku, dokud jsem si myslela, že se něco "musí"...a pak když byla opruzená u těch zoubků, tak u Bepanthenu, Sudokrému i Rybilky plakala bolestí, jak kdybych jí řezala...a dost se jí to zhoršilo...vyléčily to koupele v řepíku a Infadolan. Každé dítko je jiné a prostě asi nezbývá než vyzkoušet. Od Weledy jsem měla na první týdny olejíček po koupeli, ale taky mi to přišlo zbytečné, měla pěknou kůži i bez toho, vysušenou nebo tak vůbec 🙂
@priefi S tím kojení, to bude asi mazec. U prvního mě hrozně bolely bradavky, jen se malá přisála, tak jsem trpěla. U druhého dobré, ale teď mám zase tak citlivé bradavky, že se bojím, že to bude zase bolet.
Jinak já se na porody vůbec nedívám, jen to pustili v čekárně. Já se spíš snažím nějak uklidnit, že to zvládnem a bude to v poho. MUSÍ
@malecek Já jsem před 9,5 lety měla Kájku na vysoké a neměla jsem nárok na nic. Ono se to hodně mění.

@sarkoc tím se taky uklidnuju, že cokoliv nekoupím , tak to mimco přežije a dokoupime.