icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

zetta01
19. zář 2018

@daskaaa1 přesně tak, nemá to nic společného se sladkým, pač pokud by ano, tak můj muž ji má už dávno. Tak jsem zvědavá na sebe

1nelinka
19. zář 2018

@tsasenka ja myslim ze je dobre ze uz chystas ja uz mam take temer vse..a tasku do porodnice uz take chystam..minule jsem lezela od 29tt a manzel byl trochu chudak kdyz vse doma sam zarizoval pro prcka a vozil mi veci do porodky protoze jsem nemela temer nic nachystane:/ tak ted chci byt pripravena na 100%

kikika87
19. zář 2018

@zetta01 No tak tím lépe, nemusím být ve stresu a dopravat si. Ale jako trochu mi to nevadí, jíst toho tolik sladkého a je mi jasné, že není úplně dobrý.

krisatko
19. zář 2018

@tynka75 no jestli je to na tak dlouho tak jsem jasná, teda spíš jejich chodba je jasná, já když se do hodiny od vzbuzení nenasnídám tak zvracím hlady.

halasovci007
19. zář 2018

Vidím, že se probírá cukrovka a ogtt..Od prvního odběru mám diagnostikovaný zvýšený cukr a musím říct, že to způsobují kupodivu sacharidy, alespoň mi to říkali v dia poradně. Jinak prý těma normama sníženýma neprojde 50% těhotných. A co se týče hladu. Mám aktuální zážitek. 2.10 jdu do poradny a do té doby musím ráno do nemocnice na krev, chtěla jsem jít v úterý, celý den si nedala nic jiného než dia chleba s nadýchaným Almette krom oběda a ve dvě v noci mě vzbudil takovej hlad, že jsem se musela najíst jinak bych prostě neusla a možná i umřela hlady (poznamenávám že teď už se obvykle v noci hlady nebudím jako na začátku těhu)a krev odložila na příští týden. Je vidět, že tělo mělo takový šok, že se bránilo tomu jak jsem mu nedalo co chtělo. Nemá smysl držet diety před tím testem..Sama jsem si to vyzkoušela..Moje závislost je teda Cola což se nemá já vím, ale můžu vám říct, že jsem celý včerejšek byla úplně rozhozená, vyčerpaná a malá skoro vůbec nekopala..Byla asi taky bez cukru chudinka hotová..Takže nedržet diety a dát si fakt dortík nebo čokošku alespoň kousek..

priefi
19. zář 2018

@zetta01 mi rikali, pokud tehu cukruvku chci, jinak nemusim, ale nejdrive az 25+
@journals mi ji nikdo nemeril, teda u syna urco ne, ted se uvidi, ale myslim, ze asi uz nebudou, 3.screening si bude dr.delat sama na tom jejim starsim utz.

priefi
19. zář 2018

Holky, nevim jak tehu cukrovka, ale klasicka cukrovka neni ani tak o tom, ze to clovek prehanel se sladkym, jak o tom, ze to prehanel s uzeninami. Nevim proc, ale.hlavni pricina je pry zde. Zamozrejme, kdyz uz ta cukrovka je, tak sladke uz taky se nedoporucuje, protoze skodi, takze spis se vyvarujte tem uzeninam pred tim testem

tsasenka
autor
19. zář 2018

@daskaaa1 Fakt to neovlivňuje, co teď jím? Já jsem myslela, že když se budu ládovat, můžu mít s cukrovkou problém.

tsasenka
autor
19. zář 2018

@1nelinka Jé, aspoň nejsem jediná, kdo se už chystá 🙂

daskaaa1
19. zář 2018

@tsasenka ne opravdu ja sladke rada nikdy nemela a ted tehotenskou cukrovku mam...a neni to zadna hruza da se to prezit...jsou horsi nemoci.

priefi
19. zář 2018

@tsasenka sladke je spis spatne na cholesterol. Ja miluji sladke, ale bohuzel mam spatny cholesterol 😕

kikika87
19. zář 2018

@priefi No tak zrovna uzeniny mě teď vůbec nechutnaji. Max si dám šunku, jinak nic. Dostala jsem podnikové srdce z pouti a už nějakou chvíli tu bojuji abych ho nesnedla😂

tsasenka
autor
19. zář 2018

@priefi já to mám tak nárazově, ale musím se krotit i s jídlem a jíst normálně, protože váha mi jde nahoru a nerada bych hodně přibrala a rodila 100kilová.

zetta01
19. zář 2018

@priefi ano slyšela jsem, že se to odvíjí i od věku, mě už je bohužel 31 :-/

priefi
19. zář 2018

@zetta01 mi 29, takze jsem za hranici taky, ale nevim, pry ted to je na zvazeni rodicky. Porad to meni. Ja na to jdu, neni to prijemne, ale chci vedet, ze je vse ok.
@tsasenka ja se ted taky snazim brzdit, myslela jsem si, jak budu mit krasny cholesterol po tom, jak jsem pri kojeni nejedla skoro nic dobreho a kdyz mi ted vzali odbery, tak me malem slehlo 9, pak jsem se uklidnila, protoze na netu psali, ze ve 2.trim je cholesterol na sve spicce a muze byt i dvojnasobny oproti normalnemu stavu, takze jsem se zklidnila, ale moje obvodni me pekne vydesila, nejspis nemela tucha, ze to tehu zvysuje. Tak ci tak, po dokojeni druhatka budj zadat o krevni testy na cholesterol, at vim, jak na tom jsem

zavodnice
19. zář 2018

Mně se teda na ten test fakt nechce, a to už mám teda dávno po třicítce. V tuhle chvíli bych fakt radši rovnou držela cukrovkářskou dietu, než tam někde blila na chodbě z hladu. Nejdřív zvracím, pak omdlívám, měla jsem to tak i před těhotenstvím. Klidně bych se píchala každý den do prstu, glukometr mám doma, kdybych na ten test nemusela. Jsem teprv 22. týden, doktor na poslední kontrole nic neříkal. Ještě bych si kvůli tomu musela vzít v práci dovolenou, protože jak se ráno nenajím, celý den jsem mrtvá.

zuzekk
19. zář 2018

@priefi já taky cholesterol- už kdysi dávno, nějakou dobou dieta, shodou okolností přísná (jen zelenina, domácí chleba a sýry, ovoce. Bez kousku masa, alkoholu, bez sladkosti) - a prd, výsledky lepší nebyly. I v dalších měsících jsem se omezovala a test za rok ukázal, že zbytečně. Tak na to peču, občas si něco přečtu, článek na můj mlýn ve smyslu že je to zbytečná hysterie a směr farmaceutického průmyslu , a jestli se ve 2.trim zvyšuje takjaktak, peču na to tuplem (krev u obvoďačky zase zahlásila, jinde ne) .

priefi
19. zář 2018

@zavodnice u tohoto vysetreni mas narok na celodenni placenou propustku
@zuzekk ja mela pred tim 6,5, takze katastrofa sice to nebyla, ale porad to nebylo ono, obcas t9 bylo i vyssi, pak jsem zacala brat lecithin a trosicku to kleslo na 6, dobre pry jsou na snizovani cholesterolu jablicka, ale ty domaci. Pak jsem cetla, ze pry ovesne vlocky, nebo orisky ze jsou fajn, ze zvysi ten dobry cholesterol a zmirni ten spatny a pak pry omega 3 (nebo jake je to cislo u toho😅). Tak jen doufam, ze ta 9 je fakt tim tehu 🤔

zavodnice
19. zář 2018

@priefi Jenomže já jsem hodnocena podle odpracovaných dni. Za doktora nedostanu nic, za dovolenou Jo, jen budu mít pak o den min.

priefi
19. zář 2018

@zavodnice to trochu nechapu.... jak je to mozne? Mas klasickou prac.smlouvu?

verunkadar
19. zář 2018

Holky prosím, kolik vaše miminka vážila při prvním screeningu? Nejlépe začátek 21.tt, já jsem dnes 20+2 a vážíme odhadem 316 gramů, doktorka říkala, že je to v normě.

zuzekk
19. zář 2018

@priefi ja uz cisla vůbec nevím, teď jsem se nezeptala. Ale jablek máme plnou zahradu, tak je to motivační!

zuzekk
19. zář 2018

@verunkadar v 19+4 317g, s tím, že má lehce nadváhu😁

bemo
19. zář 2018

@verunkadar my jsme byli ve 21+4 a vážilo cca 425 g. Ale ten odhad je hodně orientační.
Já jdu na cukrovku 4.10. ale můj dr. to dělá jinak, nepije se žádná glukóza, na to bych už po páté nešla. Přijdu taky na lačno, což je samo o sobě pro mě hrůza, ale dá se to vydržet, no místo glukózy budu jist buď 2 banány, nebo dva presnidavky a nebo jeden banán a jedna presnidavka. Je to mnohem šetrnější varianta a jezdí mu tam na to i maminky z jiných poraden. Podle mojí známé doktorky, je to takový test jako aby se vlk nažral a koza zůstala celá, že to není tak přesné jako u té glukózy. Ale do té klasiky bych už asi nešla. Byla jsem na tom 3x a 2x tu glukózu vyblila a musela to dělat znovu.

sarinka_nevesta
19. zář 2018

@verunkadar 450g ale byla jsem az ve 22tt

semmi
20. zář 2018

Ahoj holky, tak prave sedim na oGGT. Už se strašně těším na ten hnus. 🙈👌😂🍸 Jinak vcera jsem byla na 3D. Holčička se nam schovavala za placentu a nebo si strkala nohy před obličej. Ale je uplne stejná, jako nase prvorozena Ninka. Tak jsem zvědavá v lednu, jak bude vypadat =)

krisatko
20. zář 2018

Tak jsem se do toho pustila. Z kosmetiky krom avrilu a bepanthenu mám vše vzorky co byly v balíčku od doktorky. Taky tam byly dvě z těch lahví a zbytek jsem tak nějak dokoupila loni pro andilka. Myslíte že plinky třeba ještě budou ok?

kikika87
20. zář 2018

@verunkadar Nas smoula mel ve 20+5 380g😉

verunkadar
20. zář 2018

@kikika87 to je moc hezká váha ale.

verunkadar
20. zář 2018

@sarinka_nevesta a vše bylo O.K? Snad naše princezna to dožene.

Strana