icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

semmi
25. zář 2018

Ahoj holky, tak mě čeká poradna zitra. Dozvím se vysledky toho oGGT testu, ale tim to hasne. Moje mudra uz mi ultrazvuk nedelala tak 4 mesice. Vzdy jen zkontroluje cipek a prohmata bricho a konec. Utz ma zastaralý, takže na vsechny důležité vyšetření posílá jinam. 🙈A se spaním. Můžu spat jen na zadech. Na bokach mě je na zvracení a okamžitě se ozve ta žàha. Takže opravdu jen polosed a na zadech. 👌 Do.ledna to asi nedam. A jakmile ulehnu,beruška se probere a kope a kope do noci. Pak si da chvilku pauzu a zase nad ránem začne. Snad to tak nebude mit převrácený i po narození. 😱

journals
25. zář 2018

@semmi 4 měsíce? To bych nevydržela! Já mám ultrazvuk každou poradnu a minimálně dvě fotky si z ní odnáším do sbírky pro manžela. Bez UTZ bych byla asi dost nervózní

semmi
25. zář 2018

@journals jj. No ja byla ted pred týdnem na tom 3D takze jsem zase klidnější, že vím že je vse v pořádku. Fotky taky nedava, ze pořizuje snimky jen pro sve účely. U první dcery mě to dost nastvalo, ale zase je pecliva a když se něco děje tak si tehulku řádně ohlida. Nebyt toho, už jsem davno jinde za těchto podminek. =/

journals
25. zář 2018

No jo, pečlivá... ale dokáže nějaký průšvih poznat pohmatem?

laola
25. zář 2018

Ahoj holky,

gratuluji všem k dobrým výsledkům od doktorů, objednanym kocarkum, málo pribranym kg atd.🙂
Já byla v pořádně včera, čípek ok (jsem nadšená), kg lezou nahoru ani nevím jak, ale jinak vše v pořádku...
Ovšem to bych asi nebyla já, kdybych nezačala googlit hned kdejakou kravinu... začalo me trochu bolet pravé lýtko, minulý týden jsem byla nějaká dušná, tak jsem si hned diagnostikovala trombózu 😕 🙂 Vzhledem k tomu, že jsem kvuli leidenu sledovana na hematologii, tak jsem sama sebe nakonec přesvědčila, že snad doktoři vědí, co dělají (byla nsem tam asi před 14dny)... No magor už... 😱😀

krisatko
25. zář 2018

@semmi Ty brďo to je fakt dlouho. Já prďolku taky vidím každou kontrolu, tj. co 4 týdny.

@laola To mě teď pomalinku začínají chytat křeče, po ránu když se protahuju 😀

zetta01
25. zář 2018

@krisatko s těma křečema to mám stejné a to beru 3x1 magneko, tak nevím no :-/ zítra jdu do poradny, tak jsem zvedavá

halasovci007
25. zář 2018

@journals to se máš mě už Dr. minule řekl, že se malá na fotku nevejde, takže konec jiná už nebude ☹

halasovci007
25. zář 2018

Poraďte co na strie? Dneska jsem objevila první. A to mažu fakt poctivě 😢😢😢😢😢😢:rolling hned jsem psala kamarádce, co má tyhle věci zmáknutý a ta mi napsala, že je to i dědičné a že s tím nic moc neudělám.. Máte někdo zkušenosti s něčím fakt zázračným 🙄🙄🤐🙏

sarinka_nevesta
25. zář 2018

Tak on ultrazvuk taky neni uplne ok pro prtousky... Zkusenej doktor pozna pohmatem a poslechem pres bricho vetsinu potrebnyho... Jako ano, je to pokrok, ale kazdou kontrolu uz bych teda mit uprimne ani nechtela 😉

malecek
25. zář 2018

@halasovci007 je to hodně o genetice to má kamarádka pravdu. Já mažu marulovym olejem od renovslity. Hodně chválí i bi-oil.

@lindikova já kojenecký polštář překřtila sprostě na anakundu 🙈🙈😂

bemo
25. zář 2018

@tsasenka no, mě by zajímalo čím to je, ty moje nemoci. Já totiž jsem celkem zdravá a lehnu fakt tak jednou do roka a to ne kvůli kdoví jaké nemoci, kašel a rýma. Párkrát i angína. Ale vždy ten měsíc před porodem jsem lehla. A to mám dvě děti teda zimní a jednu na podzim a druhou na jaře.

bemo
25. zář 2018

@semmi
@journals to znám, můj první dr mi dělal utz při každé návštěvě a byli jsme v klidu oba dva. Tento dr u kterého jsem teď, dělá za celé těhu jen ty pojišťovnou placené utz, takže nějaké max 4.utz. Tak mě ty kontroly přijdou trochu zbytečné. U toho že mi zmáčkne břicho a zeptá se mě jak se mám toho moc nezjistí.

krisatko
26. zář 2018

Ahoj holky, tak dneska mě malá vzbudila snad už v 5 hodin. Já na zádech a ona navalena v oblasti pupku. Kopala, vlnila se, bublala. Hotovej vetřelec 😂😂

tsasenka
autor
26. zář 2018

@semmi A jak bez utz pozná, že mimi roste, tak jak má? Mně pokaždé měří hlavičku, jestli odpovídá stáří a mám slíbeno, že už mi bude říkat i váhové odhady. To si pohmatem nedokážu představit.

zetta01
26. zář 2018

@krisatko mě dneska malý taky, ale už tak kolem 1 ranní a bylo to teda dost nepříjemné, takové kopance jsem snad ještě necítila a od rána sebou taky pěkně mlel. Teď je trocha klidu, tak věřím tomu, že to zase rozjede, jak budu sedět za 2 hoďky u dr. v čekárně a nebo co ho opravdu vyprovokuje jsou nákupy, jak vlezu do obchodu, tak sebou začne mlet a kopat, no prostě klasickej chlap co se týká nakupování 🙂

krisatko
26. zář 2018

@zetta01 to naše malá asi teď mění spací režim. Dříve byla akční přes den a po ránu moc ne. Ale teď poslední dva dny vždycky kolem té 6 ráno a celé dopoledne plus odpoledne kolem 5-6 hodiny. To má úplně nejvíc akci. A jinak jen tak pobublava. Včera večer už mě to dokonce i zabolelo

priefi
26. zář 2018

@semmi hm... to je zvlastni pristup, ale jo, nekteri dr.to tak delaji, resp.delaji jen 3 utz.za celou dobu, co jsou hrazene ZP. To, ze dr.si kontroluje miminko kazdou kontrolu je jen jeho dobra vule. Pamatuji si, ze u syna jsem chodila na ko co 3 tydny, nekdy co 2 (ze zacatku byl syn o tyden mensi, tak asi dr.to chtel mit pod kontrolou a pak zase se mi zkracoval cipek, tak zase kontroloval) a pak ke konci tehu, kdyz se zacaly delat ozvy, tak jsem prisla, cekala na svou radu, udelaly se mi ozvy, pul hodky jsem cekala, nez me dr.vezme, on se podival na ozvy a naschledanou, ja nastvana a prekvapena, co to ma byt, zadna prohlidka nic, tak mi bylo receno, ze narok mam na 3 utz a ze on si to dela, jen pro sebe navic a dnes nevidi duvod kontrolovat, ze ozvy jsou v poradku a na miminko se podivame zase za 2 tydny, ze ten utz.taky neni pro nej prijemny, tak jsem se zklidnila, ale do dalsi ko jsem byla v nervech 😅 Kontroly u nej vypadaly ale tak, ze mrknul pres bricho na mimi a dobre, kontrola cipku az kdyz jsem mela problemy. Ted chodim 1x za 4 tydny, kontrola dole, zda vse ok a pak kontrola utz pres brisko, jak je na tom mimi a dr.miminko meri, coz jsem pred tim teda nezazila u byvaleho dr., jen jednou, resp.2x, poprve, kdyz tam mel zastup a bylo to okolo 13tt (byl to dr., ktery delava velky utz a 1.screening mi muj dr.delal jen pomoci krve) a pak ve 3.trim, kdyz se me vsichni dokola ptali, kolik vazi mimi a ja na ne cucela jako puk, jak to mam jako vedet, tak jsem se zeptala dr., ze se me vsichni ptaji,.hlavne ty, co cekaji taky mimi a ja vubec netusim, tak mi ho zmeril 😅 a pak dalsi dotazy, jak je na tom muj cipek pred porodem, ze se ma merit, tak.ja zase cocky, protoze jedine, co jsem vedela,.ze se mi hodne zkratil ve 28tt, ale pred porodem teda jsem nemela sajna. Kontrola cipku byla az posledni kontrola v poradne, aby mi rekl, ze je pryc a ze uz se neuvidime a ze tomu trochu pomuze a asi mi udelal hamiltona, pisu asi, protoze to nebylo prijemne, ale neinformoval me, sestre jsem rekla,.ze asi mi udelal hamiltona a ona, ze to ne, ze to by mi rekl. Mno... tak nevim... ale porod to teda nerozjelo, mozna neprijemne poslicky, ktere silily, kontrakce prisly az za necele 4 dny a prdlajs delaly 😥 No a v porodnici pred porodem si miminko pani doktorka zmerila. Takze ted to jsou pozitivni zmeny, ze vim vic nez pred tim 😉
@krisatko ja to mam taky tak, nad ranem se protahnu a sup do lytek krece.... dr.mi uz rikala at piju magnosolv kazdy den
@halasovci007 mi dr.vcera vyfotila aspon oblicejik 😊
@sarinka_nevesta vsak kdysi utz.nebyly a bylo to jen pohmatem a poslechem. Dokonce nektere maminky uplne utz odmitaji 😊
@malecek ja na kojenaku nespim, ale od tehu se synem, kdy mi skakaly nohy, jak se jim zamanulo, mam mezi nohama maly tlusty polstarek, nedokazala jsem se ho zbavit ani po porodu, proste me pri lenezni na boku bolely nohy a tak dodnes spim takto s polstarem a je to prijemne 😅

Holky, dneska to byla noc.... jeste ze jsem odlozila ten cukr na pristi tyden, protoze bych to nedala. Syn kolem 23h total zachvat kasle, tak jsem ho bezela zkontrolovat a hladit, aby usnul, zasla si na wc, lehla, usnula a za chvili dalsi zachvat kasle, ale to uz cestoval za nami do postele. Lehl si, chtel svoje mlicko (um bez bkm), po nej jeste vetsi zachvat kasle, pak klid, ale prevaloval se, povidal, pak zacal drimat a hupsnul na me (ja lezela na boku) a nechapala jsem, co dela, manzel ho ze me sundaval, pak se lysal k moji ruce, dostal vodicku, aby se napil, pak mi ruku zacal pusinkovat a smat se, pak zase se prevaloval, ja se snazila usnout, hrozne se mi chtelo spat,.navic mi nebylo dobre (ryma, skrabani v krku, bolest tela, zubu, atd), pres okno i pres zaluzie mi svitil do oci mesic, ktery byl v uplnku, kdyz se syn zklidnil, tak druhy se rozkopal v brisku 😅 pak zase maly kaslal, pak zase povidal tou jeho reci, my jsme pochopili, ze chce papa autem, pak zase prevalovani, pak chtel prebalit, pak chtel zase mliko, pak jsem se uz musela i ja jit najist, protoze jsem byla hladova, na wc jsem sla za tu dobu xkrat, porad smrkala, uz jsem chtela rano. Nekonecna noc. Mata pak zase se prevaloval, kaslal, dala jsem.mu fenistil kapicky, no a konecne po 3h rano usnul a ja mohla usnout taky. Tak jsem si zavspominala na obdobi ekzemu a zoubku a rikala si, ze se teda mam na co tesit 😂😂😂 V 6:30 se probudil, uz spat nebude, ja totalne odepsana, on vztekly,.kde je jako tata, i kdyz vi, ze v praci, ale v noci tam byl celou dobu a ted nikde... jeste ted jsem mrtva...

halasovci007
26. zář 2018

úplněk dal asi koukám zabrat všem. Já se ještě v 8 večer najedla, abych ráno před odběrem nalačno někde neodpadla a ve 4 ráno jsem se vzbudila (štěkal nás mladší pes a nechtěl přestat! 😠 ) a mě kručelo v žaludku. Jenže na tu krev už jsem musela kvůli cukrovce a už jsem jí odkládala minulý týden..Mno tak jsem se ještě v 5 převalovala a v 6 mi zvonil budík, já nevěděla který bije, manžel mě po noční nabral a ten šok z tý zimy!!Ještě, že jsem na toho psa v noci nešla, já spala dodnes ještě v letní noční košilce to bych akorát vystadla.. No na krvi jsem byla i s cestou do města a parkováním a cestou domu cca 30minut, sestřička to odebrala ani jsem to necítila a hlavně úžasný tlačítko pro těhule opravdu funguje a šla jsem hned (po těhulce přede mnou) na řadu, takže jsem s manželem po noční hned vypadli a já si dala konečně snídani..Uff mě ani nevadí odběr, ale být na lačno je pro mě strašný..A jet tam ráno busem asi někde omdlím, ještě, že manžel i po noční se mnou přetrpí tam počkat a to kouzelné tlačítko pro těhotné fakt funguje..

krisatko
26. zář 2018

@halasovci007 Ani nemluv, ta teplota mazec, u nás 0,9 v 6 ráno. Brutusek.

Tu postýlku už si necháš poskládanou, nebo ji ještě složíš? (viděla jsem ve skupince)

halasovci007
26. zář 2018

@krisatko u nás mi mobil ukazoval 3 stupně, ale meteo na okně mínus 0,4 stupně a manžel mi psal, že bude mít spoždění, že škrábe, nejdřív jsem nechápala, jestli je to po ránu vtípek nebo to myslí vážně jak jsem byla rozespalá 😀

Postýlku nechám rozloženou, budujeme pokojík pro malou i když teď jsme spíš dělali venku dokud to šlo, tak se to trochu pozastavilo..Ještě musí manžel složit skřínku a já natřít na bílo poličky a doladit detaily a bude prozatím hotovo a pak začnu prát, už mám konečně pračku, tamta nám nehřála, takže bude velký prádlo a pak už bude pokojík tak nějak připraven a budu se věnovat výběru toho kočárku a dokupování kosmetiky a drobností, dobalení tašek do porodnice a pečení cukroví 🙂

veselaopicka
26. zář 2018

@zetta01 teď jste mě pobavila s tim nakupováním :D :D

veselaopicka
26. zář 2018

@krisatko taky to pozoruju v určitý časy... kolem devate rano kdyz snidam v praci :D pak kdyz se najim po obedě a večer když lehnu tak ji cejtim a pokaždé když jdu v noci na zachod ( asi 2 krát ) tak se asi madam probere protoze tam asi baletí nebo nevim .. a dneska jsem dostala pěknou šlupu do močáku. Včera jsem seděla asi dvě hodiny v kuse a asi se ji to nelíbilo protože mě tak bolelo pak břicho, že už jsem nevěděla co se děje ale jak jsem začla chodit tak se to sklidnilo. Ale už jsem fakt měla strach.

veselaopicka
26. zář 2018

@halasovci007 já používám Elastic-Q a nemám ani jednu a to už mám to břicho dost napnutý. Moje mamka má hodně kolem pupíku. Rikaji že to je dedicny ale kamosky mamka má celé břicho, až to vypadá fakt strasně a kamoška si nemazalan ničím a nemá ani jednu. Tak nevim.Podle mě každé tělo reaguje jinak.

krisatko
26. zář 2018

@veselaopicka no mě budí v noci právě ona, tím že bubnuje do žaludku nebo do močáku... takže když už mě dožene na záchod, tak musím i něco sníst.

@veselaopicka taky mažu elasti-q a na břiše zatím nic ale okolo prsou bohužel jsou... tam jsem je měla už s dominičkem, takže těch už se asi nezbavím.

halasovci007
26. zář 2018

@krisatko já právě váhám teda dneska odpo pojedu do lékárny nad elasti-q nebo bi-oil..Takže elasti-q 😉

priefi
26. zář 2018

@halasovci007 to jsi asi mela neco jineho nez ten tehu krevni zatezovy test, ne? Ten trva 2h (nekdy 3h)
@krisatko v jake skupince?
@halasovci007 ja mazu klasickou modrou niveou a taky v pohode

halasovci007
26. zář 2018

@priefi ne já na něj nemůžu jít, cukrovku mi zjistili při prvním odběru krve..Ale není to nic extra, mám to jen zvýšené, inzulín si nepíchám, ale už chodím do dia poradny a do nemocnice na odběry krve ☹

tak to se máš já mažu každý večer a stejně se mi udělaly, chci jen aby se už nedělaly nové, je jasný, že tyhle už nikdy nezmizí. Někde jsem četla, že to jsou jizvičky lásky k dítěti, to přirovnání sem si přijala za své 🙂

malecek
26. zář 2018

@halasovci007 já tedy své děti už teď miluju nejvíce na světě, ale jizvičky lásky ať si nechají.
Já už jsem to tady jednou myslím psala, že moje babička měla krásnou pleť ještě před smrtí v 93 let, ani jednu strii, mamka má 66 tak stejně. A já (ťuk ťuk) jen jednu pidi mini na pupíku kvůli piercingu. Tak doufám že to zůstane. Ale my máme všichni takovou pevnou kůži , úplně jinou než přítel on má podle nás úplně tenoučkou. A u Honzíka jsem se nemazala vůbec, jemu to v břiše vadilo , terorista zatím neprotestuje, tak mažu olejem.

sarkoc
26. zář 2018

Ahoj, zpětně jsem moc nedočítala, jen vidím, že řešíte strie...no, já nemažu zatím vůbec ničím a dobrý, tak snad to tak zůstane 🙂 Možná pořídím nějaký přírodní olejíček až břicho začne vyskakovat, ale snažím se už fakt nekupovat vůbec nic chemického, jen dodělávám, co tu případně ještě mám, ale ideálně nepoužívám žádnou kosmeiku, takže jak se znám, asi nepořídím nic :D

No a jinak mám za sebou kontrolu ve 24+5tt, vše v pořádku, opět potvrzena holčička (tentokrát jinou doktorkou, takže už tomu fakt věřím). Po konzultaci s doktorkou jsem na 80% rozhodnutá, že na test cukrovky nepůjdu. Žádanku mi dala a at se bud objednám nebo jí to říště jen nahlásím, že jsem nebyla 🙂 Na příští kontrolu jdu až posledního října, kdy bude rovnou velký UZ ve 30.týdnu...

Strana