icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

martina1317
7. čer 2018

@cerlada je dobre cucat zazvorova lizatka nebo bonbony proti zvraceni, pokud ti to pujde 🙂 nebo zkusit mata medunka hermanek caj, plus zkusit hroznovy cukr. . .susenku s cokoladou, piskoty s cukrovym posypem. . .

locika13
7. čer 2018

Ahoj holky a co zmrzlina. V točené jsou prý syrová vejce. Dáváte si jí?

1nelinka
7. čer 2018

@cerlada me prestaly kolem 11tydne myslim..a cekala jsem holcicku..jo utirani prdelky mi ted taky dela problem..ˇnebo neco holcicce uvarit..😂😅😅😅tohle si myslim souvislost mit uplne nebude ale nevim..v kazdem pripade drzim palecky at mate pohlavi ktere si prejete👍💞u holcicky jsem mela chut hlavne na ovoce a vubec mi nerostli chlupy 😂😂😂ja se snad pul roku neholila😂😂😅

priefi
Autor odpověď smazal
priefi
Autor odpověď smazal
priefi
Autor odpověď smazal
semmi
7. čer 2018

@priefi 4.1. podle MS uvidime po screenungu, jak nam termin posunou. 🙂

priefi
Autor odpověď smazal
lazuli35
7. čer 2018

@cerlada to ti teda opravdu nezávidím 😔 snad ti to brzo skončí, držím pěsti ať to co nejdříve přejde✊😚 já mám občas naštěstí jen žaludek na vodě a teda zpracovávat maso mi taky dá trochu zabrat 😅
A jinak jsem si, holky, zjišťovala o listovce - doporučuje se brát metafolin, což je derivát kys. listové, kterou v těle na tuto formu premetabolizuje daný enzym. Ale až 50% žen má tento gen nepříliš aktivní a tak je jim samotná listovka k ničemu, tělo ji neumí využít. Proto se doporučuje již metabolizovana verze a to v množství 0,4 mg/den. Takže já asi půjdu do tohoto 😉https://www.nutraday.cz/folat-quatrefolic-vitam...
Ale nejdřív zkusím obejít lékárny, zda nějakou takovou formu mají.
A setkaly jste se se špiněním při a po sexu? Mě to postihlo včera a jsem z toho nervózní...

lazuli35
7. čer 2018

Místo gen má být enzym 🙈

semmi
7. čer 2018

@lazuli35 Spineni po a pri sexu jsem mela u dcerky temer pořád. Poprvé jsem si myslela, ze je konec, protože mimivalila valila po stehnech normalne červená krev. Na pohotovosti ale vse v poradku. Dostala jsem Utrogestan a Ascorutin. Pak.jsem krvacela jeste jednou nebo dvakrát mimo sex, takze opet pohotovost a vse v oukeji. Vzdy me praskla asi nejaka cevka. Tohle těhotenství jsem v jednom tydnu zaspinila tmavou krvi cca asi tri dny. Ale bylo to jen trosku,tak jsem si koupila Ascorutin a uzivala asi tyden a od te doby vse ok.

misak48
7. čer 2018

Ahoj holky,
doteď jsem Vás jen tiše sledovala, na podzim jsem se zapojila do diskuze moc brzy a pak bylo hrozně těžké po ZT v 8. týdnu odcházet. Poslední MS jsem měla 24.4., ale ovulaci až 12.5. takže mi termíny vychází jeden na konci ledna a druhý na začátku února. Těhu mám potvrzené minulé pondělí z krve, na první kontrolu na gyndu jdu příští úterý. Tak uvidím, jak bude prcek velikostně odpovídat. Ale zato už mám za sebou kontrolu v dia poradně u Apolináře a spoustu zákazů... A to je první věc, proč jsem se rozhodla se zapojit dřív než ten příští týden - jak tu někdo psal o té malé porci ovoce a jen dopoledne, tak to je právě jedno z nařízení diabetické diety... Normálně k tomu nevidím moc důvod...
Další komentář mám pro @lazuli35: Co se týče té štěpené listovky, tak v ČR je dostupná pouze v kombinovaných těhotenských vitamínech - Femibion, Superfolin, GS mamavit. Femibion a Superfolin jsou složením v podstatě stejné, Superfolin je o něco levnější. Na Mamavit jsem dobré recenze nečetla, prý se po něm hodně lidem dělá špatně. Tohle jsem si načetla v prosinci po tom ZT.... Já teda beru Femibion (Superfolin jsem nesehnala) a schválila mi ho i na diabetologii, že kdybych ho nebrala, tak by mi doporučila ještě zvlášť jód (tady je součástí). Ten odkaz cos dávala mi nejde otevřít....

lazuli35
7. čer 2018

@misak48 https://www.nutraday.cz/folat-quatrefolic-vitam... zkusím to vložit znovu. Díky za info 😉 a přeji, ať to tentokrát vyjde ✊👍

lazuli35
7. čer 2018

@semmi Ascorutin právě beru už druhý týden s utrogestanem kvůli hematomu. Ale na úterní kontrole to vypadá, že se téměř vstřebal. To bych byla asi úplně vyřízena, kdybych krvácela nějak moc tohle bylo spíše takové hnědé špinění. Tak hlavně, že to nakonec i tak dobře dopadlo, to je pozitivní zpráva 😊👍

misak48
7. čer 2018

@lazuli35 Díky 🙂 mám z toho tentokrát lepší pocit, i když se samozřejmě strašně bojím... Teď už to otevřít jde, přijde mi zajímavé, že se mi nic takového před tím půl rokem najít nepodařilo... všude jen, že samotný folát se v ČR koupit nedá... ale jestli je to ten stejný folát jako ve Femibionu z toho stejně vyčíst nedokážu, v tom se jmenuje jen L-methylfolát... ale asi to bude to stejné jako MethylTetraHydroFolate tady ne? Každopádně je to výrazně levnější, to balení na 3 měsíce stojí stejně jako Femibion na měsíc...

lazuli35
7. čer 2018

@misak48 určitě to dobře dopadne 😊 myslím si, že to bude to samé. Právě u femibionu jsem nedohledala kolik je tam toho metyl folatu v jedné tabletě, což považuji za dost důležité. Zkusím ještě pohledat. Nemáš to tam v přívalovém letáku? 😇

misak48
7. čer 2018

@lazuli35 je to přímo na krabičce 🙂 snad je to k přečtení 🙂 a nebo je to tady: http://www.femibion.cz/femibion-1-s-vitaminem-d...

lazuli35
7. čer 2018

@misak48 to vypadá taky dobře 👍 moc děkuji 😊 asi je to dražší, protože jsou tam i jiné vitamíny, v tom přípravku z odkazu je jen metylfolat. Zkusím si o tom něco najít.

priefi
Autor odpověď smazal
misak48
7. čer 2018

@lazuli35 jojo, to je určitě ten důvod 🙂 možná jsou ty ostatní zbytečné, ale ublížit snad nemůžou, tak to prostě neřeším a zobu pro svůj dobrý pocit...

lazuli35
7. čer 2018

@misak48 jasně, mě jen překvapuje, že mi o tomto moje dr. nic neříkala. Ale stejně bych raději brala jen to nejdůležitější, přece jen jsem na tom s nevolností mnohem lépe než ostatní holky tady a nebliju po všem jak Amina 🙊 takže ve stravě si myslím přijímám dost všeho, jím hodně zeleniny a ovoce, to jsem jedla i před těhotenstvím, tak snad mi vše bude stačit 😊
@priefi taky jsem Superfolin našla, další alternativa 👍

priefi
Autor odpověď smazal
priefi
Autor odpověď smazal
krisatko
7. čer 2018

Holky já teda to jídlo neřeším vůbec. Ani pití. Když je mi dobře, ráno si dám rozpustné kafe, jim i piju během dne na co mám chuť.... Syrové maso, jako tatarák jsem nejedla nikdy, stejně tak plísňové sýry. Ale na co mám chuť to si dám. Už jsem dvakrát o mrně přišla, a to jsem se snažila žít zdraveji a stejně mi to k ničemu nebylo... Takže tentokrát to nehrotim.

priefi
Autor odpověď smazal
priefi
Autor odpověď smazal
cerlada
Autor odpověď smazal
cerlada
Autor odpověď smazal
cerlada
Autor odpověď smazal
ange_de_la_morte
8. čer 2018

@crazy_girl3 : to je dobré že můžeš takto pracovat i na dálku, a naprosto chápu že potřebu pracovat když jsi doma na mateřské - já bydlet v paneláku nebo ve městě tak se rozhodně zblázním

@semmi : u nás se taky asi budou slavit narozeniny společně - první syn jen 19.ledna

Strana