icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

ange_de_la_morte
8. čer 2018

A k vitamánům - neuznávám chemii a nevěřím chemicky připraveným vitamínům ( dle mého je vstřebatelnost do těla minimální oproti čistě přírodním preparátům), takže já jsem už nahodila svoji ,, směsku,, od Nutrilite , stejně jako u prvního - Iron Folic ( listovka + železo z více zdrojů), dětský multivitamín ( bez vit.A) , žvýkací vlákninu, Omega 3, v záloze je ještě protein pokud bych hodně hubla nebo prcek nepřibíral

A co se týče toho co jím a nejím - věřím svému instinktu a nejím na co nemám chuť ... zastávám názor že všechno se má s rozumem - dnes bude k obědu žampionová omáčka - vejcím se nevyhýbám, mám domácí, u prvního se přiznám že jsem v 8.měsíci byla s manželem u kamarádů na farmě a měli jsme tatarák ( domácí mladý býček , veterinárně testováno, nejlepší podmínky) - já si dala s klidem taky

ange_de_la_morte
8. čer 2018

@radullah : tak snad to bude všechno vpohodě no 🙂 děkuju za podporu

maximaty
8. čer 2018

@priefi předpokládám, že po kilech paštiky nikdo nejí... výživou se zabývám ale děkuji za poučení

priefi
Autor odpověď smazal
priefi
Autor odpověď smazal
ange_de_la_morte
8. čer 2018

@priefi : no já vidím dost zásadní rozdíl mezi vitamínem který je slisovaný z toho ovoce, zeleniny a rostlinek ( vystavěný tedy na fytofarmakách) a pěstovaný na čistě biofarmách kde na ně nedopadají ani kyselé deště, a nebo jestli v chemické laboratoři vytvořím chemické složení dané látky ( přičemž se jen pokouším napodobit to složení které se v přírodní formě vyskytke - už jen konformace dané molekuly je většinou odlišná)

malecek
8. čer 2018

@priefi ano mamka to na mě poznala hned jak jsem si udělala test a pak už jen čekala semnou. Takže to s přítelem věděli jako první. A taťka se dovtípil, když mi chtěl uvařit kafe a mamka mu řekla že piju meltu😁

priefi
Autor odpověď smazal
malecek
8. čer 2018

Já beru na doporučení doktora mama DHA. Jím to na co mám chuť, paštiky moc nejím tak nevyhledávam, tatarák si teď holt nedám ikdyz ho miluju, to samé sushi,a ryby taky, po porodu se pak "přežeru" 😁 anebo spíš ne, protože budu snad kojit. 😁 Včera jsem měla chuť na kebab a syn mi ho zakázal,že prý chce mít zdravého sourozence,tak jsem si udělala špagety a bylo.

malecek
8. čer 2018

Příští týden jdu na kontrolu a dostanu průkazku, můžu si říct o foto pokud bude vše v pořádku, nebo je ještě brzy ?

misak48
8. čer 2018

@priefi Špatně jsem se vyjádřila 🙂 neměli ho tenkrát ve dvou lékárnách, které jsem měla při cestě a nechtělo se mi to řešit a shánět ho někde jinde, tak jsem si koupila Femibion, který tam měli... a pak už se mi nechtělo to měnit.
@cerlada chápu to, souvislost to mít nemuselo, ale psychika udělá hodně.. taky už bych je v tvém případě asi nechtěla vidět... já si zase hrozně vyčítala, že jsem žádnou listovku nebrala (těhu bylo neplánované), když mi v prvním těhu řekli, že se mimi nevyvíjí správně... po té revizi jsem hledala příčinu v čemkoliv (teď už vím, že to prostě byla genetika, ale tenkrát v tom stavu...)... Takže teď prostě beru radši rovnou tu štěpenou, abych měla klid kdyby náhodou...
Jinak té fámy, že těhu vitamíny způsobují velká mimča se vůbec nebojím, protože pokud já budu mít velké mimi, tak kvůli cukrovce. I když už je medicína někde jinde a u Apolináře mě snad pohlídají, abych nerodila mimi přes 5 kg jako měl tenkrát brácha 😀

lazuli35
8. čer 2018

@malecek o foto si klidně řekni, já jsem měla fotku už v 6+2, neb manžel chtěl mít nějaký důkaz 😂 a máme vyfocený "domeček" jak říkala dr. 😂 Určitě se neostýchej 👍😉
@ange_de_la_morte rozdíl tam asi bude, ale jelikož je to vyráběno extrakcí, jak jsem se na jejich stránkách dočetla, tak je to také chemie. Pravda ale, že vyrobit to celé synteticky je zase asi něco jiného. Každému jak je mu libo 😉

ange_de_la_morte
8. čer 2018

@lazuli35 : jako ano extrakcá nebo koncentrací, to je chemický proces , to uznávám, ale pokud je extrakční činidlo věc přírodní a to co extrahuji taky pak je to za mně ok ... no to je jedno, každý podle sebe 🙂

kikika87
8. čer 2018

Já teď užívám inofolic, koupila jsem si ho než jsem otěhotněla a nestihla spotřebovat, tak ho jedu teď. Je tam taky listovka a ještě neco. Ale je to prášek co se rozmichava ve vodě A uz mi to dost přestává chutnat. Ještě, že už ho mám jen asi na 5dni. Pak zkusím ten femibion asi...
Jinak já jim na co mám chuť, co se nedoporučuje mi manžel stejně zakáže...😁 jen včera sem dostala trošku pastičky, neměla jsem ji ani nepamatuji. Já myslím, že nic se nemá přehánět...ale kdyz je chuť, tak trochu nikomu neublíži

jollisek
8. čer 2018

Holky, k těm vitamínům, já beru jen listovku. Ptala jsem se doktorky, zda bych měla brát i něco jiného a ona mi říkala, že teď přes léto, kdy je spousta čerstvého ovoce a zeleniny je to úplně zbytečné.
Co se týče jídla, momentálně mám stále dost velké nevolnosti, takže jsem ráda, když do sebe dostanu nějakou polévku, suchý rohlík, těstoviny, ovoce, trochu zeleniny a občas nějakou šunku a kousek sýra... jinak až skončí nevolnosti, asi to nebudu nějak přehnaně řešit ( stejně jako u prvního těhu), všechno s mírou (krom samozřejmě syrového masa atd.)

1nelinka
8. čer 2018

Ja jim vitaminy fertility blend je na planovani tehotenstvi a do 12tt.. jedla jsem ho i u dcerky.. a jelikoz je nase 16 mesicni dcerka vazne chytra a hrozne hodna tak chci delat vse co jsem delala minule tehu a budu doufat 😅😅

1nelinka
8. čer 2018

Jinak k jidlu jako takovemu chce to trosku premyslet a jist s mirou.. ja jsem minule tehu dbala hlavne na kvalitu.. vyprdla jsem se na nejaky tehu chute stejne miminku bramburky, chlebicky, sladkosti atd atd daji velky prd tak jsem se tomu nepoddavala, miminku tim jen prispela a po porodu jsem nemela co shazovat..ted to budu delat uplne stejne

ange_de_la_morte
8. čer 2018

@kikika87 : já už ten Infolic taky nemůžu ani cítit, brala jsem ho když jsme se snažili, ze začátku mi ta chuť nevadila, ale už bych to asi nedala 😀

@1nelinka : já u prvního sice jedla na jednu stranu zdravě ale zase jsem ujížděla na tom ,, má na to děsnou chuť,, naštěstí mám asi dobrý metabolismus protože jsem celých 29kg zhodila do 4 měsíců ... a dobrá taktika - vše budu dělat stejně 😀 😀

tynka75
8. čer 2018

@cerlada tak to jsme chvilku od sebe, já jsem dnes 9+0 🙂 tak se drž, snad ty nevolnosti už budou ustupovat a najíš se 🙂

tynka75
8. čer 2018

Já beru taky jen listovku, dr. mi doporučil taky vitamíny, ale já prostě tak velké tablety nespolknu...a v prášku toho asi moc není...snažím se taky víc ovoce a zeleniny a jak píšou holky, teďka je nespočetná zásoba ovoce, láduje se ted jahodama a třesněma, taky jím meloun, maliny a spoustu ostatních dobrůtek 🙂 Myslím, že v minulosti taky nikdo nic nebral a děti byli zdravé.

sarkoc
8. čer 2018

Holky, doprčic, zítra přijedou na celý víkend naši...teď teda fakt nevím, jestli jim to říct nebo doufat, že to nepoznají :/ Ale zase mi přijde trapný, aby to poznali (je to už fakt dost zřejmé) a my dělali jako nic...chtěli jsme ještě alespon dvě kontroly počkat, aby to byl ten 13tý týden minimálně :( Na druhou stranu málokdy je kvůli tatkově práci vidíme oba najednou, takže za ten měsíc by to vypadalo spíše tak, že bychom to řekli jen mamce a tatkovi pak volali, tak to by zase takhle bylo lepší...no já ted fakt nevím, ale už jsem nevěděla, na co se vymluvit, že nemůžeme, když včera jsem jim neprozřetelně řekla, že máme volno (oni měli původně jiný program a ted volali, že se jim to zrušilo a když teda máme volno, tak dorazí...no, co na to říct, že)...chjo

malecek
8. čer 2018

@sarkoc já to beru takhle, pokud se má něco s prominutím "posrat" posere se to klidně i v půlce nebo na konci těhotenství. klidně jim to řekněte a radujte se společně.
já jsem za to ráda, že jsme jim to řekli, protože už to jde na mě vidět tak aby nebyli zklamaní že to "poznali"

sarkoc
8. čer 2018

@malecek To jako jo, ale ty začátky jsou prostě pravděpodobnostně nejhorší...v lednu/únoru jsme měli z pekla štěstí...2.1. měla přijet mamka a my jí to chtěli říct jako dárek k narozeninám (už to bylo taky vidět a byla jsem 11.týden), 31.1. jsem naštěstí měla kontrolu, kde se na to přišlo, že konec a za týden revize...takže ten víkend s mamkou dělat jako že nic byl hodně náročný, ale jsem moc ráda, že se to ututlalo, včetně té revize, když jsem byla dva dny v nemocnici...manželovým rodičům bych to klidně i řekla o té revizi, ti to prostě tak nějak vezmou, jak to je, navíc maminka to má taky za sebou dvakrát, ale naši by to příšerně hrotili jako tragédii století...o tetině potratu , který proběhl asi před 60ti lety se na rodinných sešlostech mluví dodnes, jaký byla chudák a že si to nezasloužila a bla bla bla...asi vůbec netuší, jak je to častý jev....no, večer to proberem s manželem, ale ten je pro to neříkat, ale ne z důvodu těch, co jsem psala, ale protože je to prý naše věc a všem do toho může být šumák...což je sice naprostá pravda, ale když je to hold věc, co se dlouho skrývat nedá, tak to stejně jednou říct bude muset :D

malecek
8. čer 2018

@sarkoc tak to je pak jiná stránka, to jsem nevěděla, to bych asi taky váhala ☹ tak budu držet palce at to dopadne

priefi
Autor odpověď smazal
malecek
8. čer 2018

@priefi 😂😂😂 já jsem vždycky tak nervní, že mlčím snad ani nedýchám, hlavně s vždycky na koze strašně stydím, mám mladého sympatického doktora, tak se připravuju snad víc jak kdysi na rande, kde se něco mělo udát 😀

priefi
Autor odpověď smazal
priefi
Autor odpověď smazal
sarkoc
8. čer 2018

@priefi Kamarádky to sice vědí, ale ty z toho za prvé neudělají pohromu století (ty věděly i o tom minulém) a za druhé a to hlavně, to nerozšíří mezi celou rodinu do pátého kolene, mamka je prostě drbna, to je fakt, s kterým nic neudělám...a hlavně právě proto, že jsou to rodiče, u cizích lidí je to tak nějak úplně jedno přece...jinak my původně říkali, že rodině to řekneme fakt až už to neskryju, ne po prvním trimestru, klidně 20.-25.týden, čím později, tím lépe, nejen kvůli případnému konci, to ani tak ne, ale prostě proto, aby neměl potřebu to s náma někdo řešit, aby to období, kdy o tom budou vědět, bylo co nejkratší než se prcek narodí...no, u první dcerky to nevyšlo proto, že jsem byla od prvního měsíce na rizikovém, jinak bych to do konce pátého utajila, nebylo vidět nic...a proto mě nenapadlo, že ted to bude tolik zřejmé :/

priefi
Autor odpověď smazal
Strana