Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@ange_de_la_morte to jo to jo. Ale s ní na rukách jsem se ani nenajedla takže jsem "obědvala" dva krajíce chleba až přijel manžel ve 4 z práce
@krisatko : a šátek ? možná už jsem ti to psala ... Klárk bývá dopoledne hodná a pak mívá krizovky od cca 15 do 21 - to vydrží sama tak 10 minut, když usne tak na 20 minut a je to šílené - mám ji většinou v šátku protože je to doba kdy je doma starší a vyžaduje pozornost
@ange_de_la_morte už nad tím uvažuju ale spíš nad nositkem, na ten šátek nemám mozkovou kapacitu 😂😂
@krisatko : pro malé mimča je ten šátek lepší ... no ono se to zdá že je to šílené , když jsem začínala vázat syna tak jsem měla pocit že se spíš snažím oběsit sebe nebo dítě, ne že chci vázat šátek 😀 , ale člověk do toho rychle skočí .... ale nosítko máme taky - nosil pak hlavně taťka
@bemo dnes v noci rekord od 22 do 4:15 ale to se ve spaní už kroutila tak jsem ji vzbudila já už byla vzhůru dyl a ona furt spinkala asi byla unavená z večerního extempore. Včera se mi povedlo po 18 vykoupat pak nakrmit a do 22 fnukala. Nejdřív plivala dudlík ale jakmile ho neměla pláč. Pak jsem prebalila. Beru na ruce a zjišťuji že při mém boji daat nožičky do pyžama se opět pocurala až na záda, prevlikame a prebalujeme. Řev i na ruce ok dávám jist i když jedla před půl hodinou. Dvakrát cucnea usíná. Čekám až zabere. Zvednu chci dát do postylky jen ji položím řev je vzhůru oči jako sova. Nakonec prostě usnula v náručí a už ji nebzbudilo ani předání do postýlky ani ženě a dudlík. Byla tak vycerpana z toho večerního boje, že spala taaaak dlouho..
@bemo chudinka nemá mlíčko pro maminku ale že ji to napadne jak je šikovná ve dvou letech..
Holky když Vás tak pročítám, je mi Vás líto, že miminka tak pláčou ale na 2.stranu jsem ráda a aspoň trochu mě uklidňuje, že v tom nejsem sama. U nás od PO opět hrůza, malý jen řve a řve, celý rudý, pak se třepe já jsem z nervama opět nadranc. Jak spával v noci tak když se ho podaří uspat spí 2 hod. a vzbudí se než ho nakojím a znovu uspím tak to trvá i přes 2 hod. a pak se budí co hodka. Včera nespal od 3 od rána až do 12, pak usnul asi vyčerpáním na hodku a nanovo. Přes den, když usnena rukách dám ho do postýlky, tak spí tak max. 5 min. a je hore. Řve hlady nakojím ho, u prsa usne oddělám ho, probere se a znova řev, pusa jak kapr, snaží se ke mě přisát, nebo ho dám k prsu sotva párkrát potáhne a usne. On by byl skokojený, aby byl celý den na rukách přilepený u mého prsa. Fakt mezi kojeníma akorát prořve. Dneska odpo.jedeme do poradny, tak jsem zvědavá jestli něco za těch 14dní co jsme bez dokrmu přibral. Před 2 týdny měl něco přes 4400g
@malecek cernobile obrazky, hraci deka, povidani a zpivani
@halasovci007 na potnicky muzes dat obklady z cerneho caje 😉
Ja kdyz tu ctu jak vam deti spi a nespi tak si rikam ze mame spavce. Mne se budi po 3 hofinach na kojeni a nez ji donesu zpatky do postele tak mi spi v naruci... v noci vstavame 3x.. ale prijde mi ze mame porad hlad. Nema problem dat 50ml jinak je nevrla a toji je dneska tyden.
@veselaopicka mě malá taky ten první měsíc zhruba spala krásně skoro celý dny...
Ahojky holky, přišla jsem z kontroly vážení. No chtěla bych se vyzpovídat. Bojujeme celou dobu s kojením. Tedka konečně 4 dny plně kojim bez prikrmu. Mala ma skoro 4tydny. Prsa fakt nalité. Mala krásně v noci spí. Nebudi se hlady. Pres den kojim co hodinu a půl az 2 hod. Minulý týden měla 3,77 kilo a dneska 3,89 kilo. Moje mamka mi uz rikala, at malou netrápím a dokrmuju. Jak to máte vy? Jsem z toho špatná 🙄
@veselaopicka : malá mi pila 50ml když jsme odcházeli z porodnice, sice nevážím ale dá rozodně hiiooodně, i přesto že furt blinká ( ne že si ublinkne ale že se celá pozvrací) tak přibrala za týden krásně
@niki8193 : vždyť přibrala, to je vpohodě, stačí 100g týdně a to jste zvládli, myslím že je zbytečné zase dokrmovat, krásně kojíš a malá je spokojená, nenech se zlomit okolím, dej na svůj pocit - já se nechala zlomit u syna a bylo to zbytečné a pak jsem toho hrozně litovala
@ange_de_la_morte tak to si me uklidnila me to prislo moc na to ze v porodnici sem davala 20 a mela s tim obcas problem..ale k tomu teda pekne srajdi😄 vcera 4 krat ale za to teda neblinka jen si odkrkne a dobry
@ange_de_la_morte děkuji. Tlak okolí je strašný. Mě štve, jak se doktorka řídí nějakými tabulkami. Podle ní je to hrozně málo. Cítím, že prostě mlíčko mám a že je malá spokojená. Snad bych to poznala, že trpí hlady ne?
@niki8193 určitě bys to poznala, ten náš spustí pěknej hysterák, když nedostane prso hned a dovolím si ho před kojením přebalit.. Umí to pěkně vystupňovat 😂 určitě jak bude větší, tak i víc vytáhne.. Beru to podle malého, ten že začátku prso prostě nepřepral, a tak jsem dokrmovala odstříkaným mlékem přes prst.. A teď kdyby mohl, tak by to prso sežral i semnou 😂 hlavně si to dělej po svém a věř sobě a malé 😊
@pe_tu_ss_ka @ange_de_la_morte dekuji holky, zak hned na poprve jsme zvladli s kapsou uvnitr a cvicime noseni 😅 mam satek manduca a nemam sajns zda je pevny nebo elasticky 🙄
@petrafrenz jj, mi to taky prislo nejlehci a hned jsme to zkusili. Ted bude asi platit opakovani je matka moudrosti 😅
@tsasenka tak to je krasne, moc Ti to preji 😊 Kdyz Mikyho neboli brisko, tak je taky docela klidny, ale v noci ma pre porad 😅
@krisatko krasa 😍
@krisatko ja dneska vyzkousela satek a je mi lito, ze jsem nad nim zanevrela u starsiho. Doporucuji. Jen doufam, ze to je opravdu bezpecne s ohledem na pater atd.
Ja vas asi nedoctu 😂
@niki8193 : my jsme takhle bojovali u syna - doktorce se pořád zdálo že málo nabírá, já vážila před a po kojení, odstříkavala, myslela jsem že z toho zešílím ... poznala by jsi že má hlad - koj kdykoliv si řekne a bude to dobré
@priefi : elastik pruž - hodně , pevný má danou délku a víc ho nenatáhneš, to poznáš 🙂
@ange_de_la_morte taky sem uvažovala o kojenecké váze. Ale kamarádka mi řekla, ať to nedělám. Akorát budu nervózní a to mlíčko ztratím 😃
@laola až k sousedům 😀 to jsi mě pobavila.
@niki8193 nikoho neposlouchej, jsi moc šikovná že jsi se tak rozkojila. Jak psaly holky, miminko by mělo přibrat alespoň 100 g týdně a to jste splnily. A tvoje maminka tě taky kojila? Já už mám za ty roky zkušenost že babičky by hned cpaly UM jakmile mimčo zaplače a je po kojení. Tak si hned mysli že mám málo mlíčka nebo že je tzv. slabé mléko. Což je další hloupý mýtus. Mliko buď je nebo není a pokud miminko přibírá tak bych nic neřešila. Moje mamka ani tchyně pořádně nekojili, dřív se to tak nepropagovalo. Takže beru babičky s nadhledem, protože v tomto fakt zkušenosti nemají. A váhu si fakt nekupuj, jak píše
@ange_de_la_morte pak budeš jen vážit a budeš řešit každý gram a budeš z toho mít jen hlavu jak pátrací balón. Cítíte se dobře a to je absolutně nejdůležitější.
@niki8193 váha je peklo... My ji doma ještě máme, ale už se na ní jen práší... Museli jsme jí ze začátku používat a hlídat malému co vypil, kvůli operaci na trávicím traktu... Ani nevíš, jak jsem se jí ráda zbavila, když mi řekli, že už to můžeme nechat na malém.. Do té doby jsem byla na nervy, jestli nevypil moc a když jsem mu prso vzala, tak jsem zjistila, že si vzal málo no a pak už prso zase nechtěl, takže kolotoč krmení přes prst a odstříkávání... Pokud můžu radit, váhu si nepořizuj 😊

@halasovci007 : mi právě přijde že když má malá bavlněnou čepičku tak je to lepší - když by se zpotil tak to pochytá ta bavlna a neudělají se ty potničky
@fly80 : já včera koupila MAM Start - u syna měl tenhle dudel úspěch, odpoledne to vypadalo že dobrý že ho bude chtít, no v noci pak už ne ( zas vyhozených 120Kč) , takže se uspávala u prsa protože v noci nemohla pořád zabrat, a skončilo to tak že vodotrysk zvratků jak se přejedla - takže v půl 2 v noci jsem převlíkala dítě, svoji postel a sebe ... vpodstatě podobný scénář byl ještě ráno v 4:45 a to už jsme vstávali definitivně
@bemo : já mám nálady jak na houpačce , i jsem někdy protivná na staršího a pak mně to mrzí, pak mám zase plačtivou, no šílené s těma hormonama
@krisatko : lepší jak spí v noci než ve dne když už teda to nemůže být pořád 🙂