Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@cerlada třeba to taky pochopí, já nevím, ještě jsme jí nic neříkali...ale je dost možné, že už to vycítila, protože aniž by něco mohla vědět od nás, tak přišla asi před týdnem, pohladila mi bříško a jestli prý miminko spinká....a asi poslední měsíc si hraje doma pořád s miminkama, když jdeme po obědě spinkat, tak si dává malou dřevěnou postýlku s mimi vedle svojí postele a že miminko už spinká, tak ona jde taky...takhle jako jo, ale pořád si myslím, že to pro ty děti musí být hrozně abstraktní nebo jak to říct...teď je okolo nás těhotných strašně moc maminek a rodí v červenci až září, tak uvidím, jak bude reagovat na miminka kamarádek atd 🙂 Jinak má malou neteř, ale té už je 9 měsíců, takže to už jsou partačky :D
@tsasenka u nas to samé. Malá chodi, ze ma take miminko v bříšku. 😃 A jinak se s tatínkem dohadují. Malá tvrdi, ze je tam sestřička Alexandra. Nevim, kde na to byla. No a tatinek zase, ze bratříček Alešek. Takže u nas byvaji večer dohady o pohlaví. Malá prý zadny kluky uz doma.nechce. 👌🙈😹
@malecek uz nejsem tak unavena. Ale dnes po dlouhé době ni bylo opět zle a malem jsem ani nedosla nakoupit. Musela jsem si tam v automatu koupit Colu a na ctvrt hodky si sesnozt a jen pocucavat. Sla jsem vrátit nejake zbozi do Pepca a fronta na 20min. No je opravdu evidentní, ze mi bylo na umreni, protože jeste nikdy se nestalo, abych odcházela z Pepca z prázdnou. 🙈😹
Holky tak poslední den a noc opravdu zábavné - včera jsem problila den - fakt všechno co šlo dovnitř šlo i ven a aby toho nebylo málo tak večer mně začal bolet zub - což je vystupňovalo do současné fáze že mně bolí celá půlka spodní čelisti že nemůžu ani otevřít pusu a bolestí lezu po stěně, o spánku dnes v noci nemohla být řeč vůbec ... od 8 má zubařka a já budu doufat že když tam budu sedět tak mně vezme, protože jinak asi skočím z nejbližšího mostu ... všem přeji hezký den
@ange_de_la_morte Jé, to mě mrzí, tak snad Tě zubařka vezme, když je to akutní a jsi těhulka 🙂 Já tam jdu zase pro razítko. Před měsícem jsem tam byla na preventivce, no snad mi to dají i zpětně. Do konce prázdnin musím mít razítka od zubaře a od obvoďáka.
@tsasenka proč do konce prázdnin musíš mít razítka? Ono to není povine ty razítka, povine je jen EKG po 30tt. Jinak na ty razítka mi dr říkala je čas cca do třetího trimestru 🙂 Já třeba pro razítko od zubaře půjdu až v říjnu až budu na preventivce.
@arielka222 já při minulém těhu neměla povinné nic teda, ani na to ekg mě doktor neposílal. Asi to má každej doktor jinak
@hawah evidentně to je pokaždé jinak. Ale v porodnici chtěli při příjmu papír z EKG to bylo prave povinné. Kdyby náhodu se objevila nějaká vada srdce v tehu tak aby to při porodu nevadilo. Ale kdyby to někdo třeba nestihl tak EKG dělali i v porodnici.
@priefi mě dělal EKG obvodák ale on je zároveň internista. Ne každý má tak vybavenou ordinaci. Jinak posílaji normalne do porodnice. Aspon v Praze 🙂 ono záleží asi i kdy si rodila. Já v září takže možná teď už je to samozřejmost a dřív to nebylo. Kdo ví 🙂 každopádně tohle si nechat udělat mi přijde důležité, víc než třeba razítko od zubaře 😀
Holky, mě dr. take doporučila EKG - mezi 20. a 24. týdnem. Nikdy jsem na tom nebyla...
Mám na vás ale otázku - začínám 12. týden a včera mě kamarádka vyděsila s tím, že do porodnic v Praze se registruje okolo 14. týdne 😵 Je tu někdo z Prahy, kdo by věděl víc? To je strašně brzo, vždyť já vůbec nevím co chci, co budu chtít, kde co jak...... 😲 řešíte tu už některá porodinici?
@veselaopicka Kolegyne, ktera rodila pred trinacti lety, tak mela neco podobneho, ze porad jen zvracela a taky skoncila v nemocnici. Tak porad doufam, ze se to nejak uklidni. Ted je mi o moc lepe a uz zase sedim v praci. Kazdopadne jsem si vcera koupila lizatka proti nevolnosti v tehotenstvi-GraviPop a jsou moc dobre. Tak snad nejaky ten ucinek budou mit. Doporucuji je. Obsahuji vitamin C, vapnik a zazvor. Stoji par korun.
@journals já jsem z Prahy a rodíla sem v Motole. Jinam bych nešla. A ano, musíš se registrovat ve 14+0 kdekoliv v pražské porodnici.
@priefi dr mi vysvětlovala, že v tehu se občas objeví vrozené vady srdce o kterych žena neví. A proto se chodi na EKG. Úplně vadu to asi nezjistí, ale nějaké nesrovnalosti a arytmie ano. Tak se na to zeptej radši 🙂
@priefi v Praze je právě všechno jinak...
@arielka222 Aha, děkuju, tak to mám co dělat. Začínám 12. týden, tak se musím rychle zorientovat kde, co, jak...
@priefi V Praze se musíš registrovat předem bohužel, ptz je nával a když se registrujes později tak už nemusí mít místo tam kde chceš a musíš jinam. To zase vymysleli tvl 😀
@journals jojo porozhlidni se. Já doporučuji Motol a Podolí. I dle zkušeností z rodiny a kamarádek, ale je to na Tobě ;)