Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@journals ano mám stejný postřehy. Nad Neratovicema jsem původně taky přemýšlela. Ale nakonec jsme měli Motol blíž. Mě se akorát u tech menších porodnic okolo Prahy nelíbilo, že kdyby se nedejboze něco pri porodu pokazilo tak stejně te vezou do Prahy ptz mají lepší vybaveni.
@arielka222 To je asi jediné mínus které jsem zatím vypátrala... ale Neratovice a Bulovku mám asi úplně nejblíž. Zatím jsem na ně našla jen samé fajn recenze. Loni jsem tam jezdila po potratu a chovali se tam ke mě moc pěkně. Rozhodně jsem neměla pocit, že bych byla jen jedna tuctová, to se mi tam líbilo moc (pokud to jde takhle napsat).
@arielka222 Sestřička mi řekla, do pátého měsíce razítko od zubaře a obvodního. Na EKG jsem nikdy nebyla a to už jsem těhotná po třetí.
@sarinka_nevesta Před těhu jsem jezdila na kole a trochu běhala. Teď je mi pořád blbě, motam se... O víkendu jsme vyrazili na výlet, ušli jsem asi dva kilometry a já celou cestu do kopce zvracela🙂, paráda. Včera další delší procházka, návaly, zastávky na zvracení.... Takže bohužel nedělám nic🙂
Holky tak jsem se vrátila od zubařky. Hrůza děs a horor. Rozjel se mi prý zánět dásní (nikdy jsem na to netrpěla) . Vzala to ultrazvukem, pak elektrickým mezizubním kartáčkem a krve a krve a teď mě celá pusa bolí.
Já jezdím na kole občas, jinak jen procházky....za měsíc jedeme na dovcu do Ceskosaskeho Švýcarska, kde doufám zvládnu podnikat nějaké delší túry a nejen ležet u bazénu 😕
Jinak ja chodím na kardiologii kvůli vade, takže EKG pravidelně...to zubní mi vysvětlovala doktorka tak, ze mohou být pod dasnema záněty, o kterych ani nevime a které když se nějak krátce před porodem rozlezou do celého těla, tak je problém...
Holky tak zubařka mně vzala, čekala jsem jen necelou hodinku - to jde .... nicméně jsem stejně pořád v háji, pač se ukázalo že to bude od špatně rostoucí osmičky a moje zubařka s tím nic moc neudělá - dala mi žádanku ať se objednám na stomatochirurgii na vytažení zubu , no nicméně já mám pocit že to nemůžu vydržet ani do zítra natož dýl než mně objednají
@ange_de_la_morte ale to je urgentní, to by měli hned...nebo bych při nejhorším jela večer na pohotovost, takhle mi tam tahali 2 osmičky před pár lety ráno na silvestra, nebyl duvod na neco cekat
Tak doteď jsem to snášela relativně dobře, nejvýraznější příznaky byly velká únava a nevolnost. Ale s 10.tydnem to začalo, včera jsem prvně ztrácela a od té doby je mi pořad na zvracení. Teď přišla asi hormonální bouře, rozbrecela jsem se na obědě, když jsem četla článek v Blesku o Renaultu 19, to mě strašně dojalo. Připadám si jak blázen. Bojím se, že to těhotenství nedokážu už skrývat.
@sarinka_nevesta jojo, tentokrát mi to tečka v břiše dovolila. S prvním (andílkem) jsem musela přestat už ve 4 tt, strašně mě bolelo břicho jen jsem se hla. S druhým (ZT) jsem přestala v 5tt kvůli špinění. Teď je mi fajn, nic mě nebolí, nemám žádné potíže, tak jezdím 🙂 Dokonce ještě i trénuju, co mi tělo dovolí 🙂
Zatím jsem z Prahy, ale údajně by se to mělo narodit do nového bydlení mimo Prahu, manžel to prý stihne dodělat 🙂.
@priefi : no já právě řeším ten zub už asi měsíc - po domluvě se zubařkou jsme to zkoušeli ale včera v noci začlo peklo, nepomohámá mi fakt nic ani ta studená voda, malinko mi pomáhá žvýkat listy z aloe a proplachuju to odvarem ze šalvěje a máty ... zubařka říkala že podle starých RTG to vypadá že ten zub nemůže vyrůst sám, že totiž nemá místo a tlačí na zdravou sedmičku před ním
@sarkoc : fakt ? no když to nepůjde tak tam pojedu dnes v noci, jen teda já mám vylezenou jen úplnou špičičku toho zubu si neumím moc představit za co mi ten zub chtějí trhat
@krisatko @sarinka_nevesta : přidávám se do klubu - taky koňák 🙂 ale teď teda nejezdím ,pobolívá mně bříško při větší námaze a navíc s mojí kobčou zase řešíme záda tak jen lonžujem, a na manželovu si s bříškem netroufám - je to dost divoch a plašan .... u prvního těhotenství jsem jezdila do 6. měsíce , pak mi začlo vadit břicho v sedle
@ange_de_la_morte já tam jela pouze s oteklou dásní, bolest šílená...a doktor mrknul a že mám zanícené osmičky v dásni...a že je to na vyndání...tak přesně můj první dotaz, jak na vyndání, když je to ještě schovaný...a on že na vyříznutí...ale nebála bych se, samozřejmě to umrtvují stejně jako trhání a pak už je úplně jedno, co dělají...pak to bolelo, když to přicházelo k sobě a dva dny jsem jedla jogusrty/pudingy/kaše/polévky (což bylo na silvestra super :D), ale po těch dvou dnech byl klid 🙂 říkal mi, že kdo má sklony k hnisání osmiček, tak ho to většinou trápí velmi opakovaně, takže není nutné je tam nechávat a zbytečně trpět...pak šla ven ještě třetí, ze stejného ůvodu, čtvrtou zatím mám...ta pohotovost je myslím dobré řešení, nečekala bych, že Tě pošlou domů s takovým trápením, navíc, když nemůžeš léky na bolest moc
@sarkoc : já na tuto situaci připravím manžela , že bychom případně v noci jeli ... já si vždycky říkám že když je budu otravovat na pohotovosti budou už od začátku protivní a tak ... aspoň takovou mám zkušenost
@sarkoc : jo když jsme přijeli na dětské s tím že syn má štěkavý kašel a horečky mi bylo řečeno že mu mám dát Nurofen a něco od kašle a v pondělí si jít k dětské, stála jsem si za tím že to není normální kašel, nechali si nás tam protože jsem byla asertivní až až a ještě tu noc se malý začal dusit s laryngitidou ... doktorka pak druhý den veledůležitě říkala jak je důležitě že jsme přijeli včas a ONI to podchytili
@ange_de_la_morte derka si zhruba v roce a půl rozsekla čelo, poměrně hluboko...přijeli jsme, krev z ní crčela...sestra nám řekla, že pan doktor ví, že tam čekají lidi a snad brzy přijde, že ho urgovat už nebude, že to nijak dramaticky nevypadá, ať si s ní sedneme venku na vzduch na lavičku, klidně ať spinká atd...tak říkám, že po velé ráně do hlavy by přece dítě spát nemělo a spíš se sledovat...tak opět, že to je jen natrhnutí a nic vážného a že stejně budeme čekat po lidech, co přijeli dřív...to bych pochopila, byly tam děti se zlomeninou, vysokýma horečkama atd...to se pak těžko posuzuje, koho vzít dříve...ale co ten doktor? Navíc nebyla noc, bylo cca devět večer...no, dcerka nám venku tedy usnula, na řadu jsme šli po skoro dvou hodinách (manžel tam před tím udělal ještě trochu rozbuch, aby ten doktor přišel)...no a vejdeme do ordinace, sestra na doktora: jo, tady holčička má trochu natržený čelo, asi to bude potřeba vyčistit...doktor odkryl tu gázu, co tam měla, vytřeštil oči a prý: vyčistit? to je na šití a okamžitě (měla to rozseklý až k lebce, což jsme ostatně viděla i bez doktora, ale sestra věděla vše nejlíp :/)
@ange_de_la_morte no a s laryngitidou jsme jeli jednou taky...doma se nám dusila, že jsme uvažovali jestli spíš nevolat rovnou sanitku...zvracela z toho kašle, nedýchala...nepomáhalo nic, na balkoně v zimě jsme byli atd...no, jenže po cestě jí trochu otrnulo a přijeli jsme tam, ona tam šplhala po lavičkách, občas zakašlala, hrála si tam v herně a když přicházel chodbou doktor, tak se k němu rozběhla a volala "ahoooj" :DDD takže tam si asi trochu mysleli, že přeháníme, odůvodněně...nicméně pak dostala po chvíli zase záchvat, tak pochopili, že ta návštěva tam nebyla jen proto, že bysme neměli, co dělat :D Naštěstí to byli naše jediné dvě návštěvy a doufám, že na dlouho poslední
@sarinka_nevesta no já to mám těžší, že mám od října lonského roku nového koně, ex dostiháka, co se učí všechno z klasického ježdění od začátku, začli jsme v lednu přijěžďovat a ted teprv jsme se dostali ke gymnastickým řadám, protože jen cca před měsícem se začal krásně uvolňovat ve všech chodech. Takže ne že bych já nechtěla, ale kůň je ve výcvikové fázi, i když už jsme skoro za půlkou sezony no ☹

@arielka222 Děkuju, koukala jsem, že dobré recenze jsou na Podolí, Motol, celkem i Bulovku. Naopak dost negativních zkušeností je s Apolinářem a Vinohrady. Ještě přemýšlím o Neratovicích, ty u mě zatím vedou...