Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Ahoj holky, dneska jsme vyzkoušeli bazén. Máme tam míň vody, kvůli dětem, ale i tak po kolena voda a docela dobré. Malá se ze začátku bála, ale pak nechtěla ven. Doufám, že bude pěkně, aby se ta voda víc ohřála.
@misak48 ahoj, tak to je husty. Me dr zakazal naprosto vsechno. Koupani, sport a v zari Anglii. Asi to kazdy ma jinak. Muj se asi boji, ze kdyby mi to povolil, tak bych to mohla pak pouzit proti nemu. Spis asi na co se clovek citi. Ale jsem teda rada, ze se najde i takovy, ktery s tim nema problem. O tehotenskym plavani a cviceni rika, ze je taky desne fajn a ze od 16tt mi to vylozene doporucuje.
@cerlada : porodní plán jsem neměla , vybrala jsem si baby friendly hispotal a čekala jsem že to bude samozdřejmost - až tolik jsem toho prostě nechtěla takže jsem si říkala že s porodním plánem tam nebudu otravovat , před synem jsem studovala všeobecnou zdrav.sestruna výšce a měli jsme hodně společný přednášek s porodními asistentkami - holky se dnes učí že bondidng je samozdřejmost, že co nejdříve přiložit miminko apod., prostě nové porodní asistentky s Bc.titulem to všechno ví - proto jsem nečekala že to prostě bude takový problém - měla jsem smůlu na starou a přepracovanou krávu ... změně porodnice uvažuji ale ještě nejsem úplně rozhodnuta, dula nevím no - asi nejsem ten typ že bych si tak rychle vpustila do života cizího člověka a hned k němu měla důvěru
Teda holky, úplně zírám jak je možné mít i dnes porod bez základního bondingu. Já musím teda děkovat, protože všechny čtyři porody byly krásné a i rychlé, když čtu ty dvoudenní porody. To vůbec neznám. Já dojela do porodnice a do dvou hodin bylo hotovo. Nedovedu si představit dva dny v porodních bolestech. Porodní plán jsem si psala jen u prvního porodu a když jsem zjistila že ho nikdo nečte, tak jsem potom už neobtěžovala. Druhý porod netrval ani třičtvrtě hodiny, a další dva do dvou hodin.
@bemo : tvé porody tiše závidím 🙂 🙂 já mám ale svoji teorii - vyžrala jsem si to u porodu a za odměnu jsem dostala milionové miminko - nikdy prakticky nebrečel, od 6-ti týdnů spal celou noc, během šestinedělí jsem stihla tolik věcí co snad nikdy, nikdy nebyl problém ho dát někomu na hlídání, nebyl problém s usínáním, prostě bezproblémové miminko a dítě za odměnu je to pořád 😀
@ange_de_la_morte tak této teorii naprosto věřím. U nás porody na pohodu, těhotenství sice nic moc, zvracím u všem děti do toho 25 týdne. Ale po narození, šestinedělí hrůza. U nás se vždy jen řve a ticho je pouze u prsa a někdy v kočárku. Tak jsem zvědavá jaké to bude v lednu. Ale kdyby to byl třeba kluk, tak ten jediný u nás v rodině byl jako miminko moc hodný. Ty naše tři ženský jsou takový potvory ukřičený a uhádaný.
@kacik222 To je fakt zajímavé, jak se neshodnou na ničem 🙂 ale on ten můj říkal, že to koupání je takové kontroverzní téma, ale že on je proti tomu ho zakazovat preventivně, když to vůbec problémy dělat nemusí... ale moc nechápu, jak ti doporučuje těhotenské plavání, když ti zároveň zakazuje bazén?
Tak jsem holky u našich byla včera prozrazena. Zrovna včera jsem měla břicho jak balón, byla jsem strašně nafouknutá a... Nadýmání.. a mamka mi říká "nemáš nějak velký břicho?" No vážně to bylo poznat. A dneska už zas placička.....
Já mám to břicho pokaždé jiné. Před týdnem ve 12 tt by to poznal každý a teď zase nic, nebo spíš na mě nic. U jiných maminek by to bylo velké bříško. Ale mě šla všechna těhotenství vidět opravdu od toho 10 tt. Teď už vím co mi nedělá dobře a čemu bych se měla vyvarovat. Především pečivo. Bohužel jsem teď musela od svojí zdravé stravy trochu upustit, protože jsem z ní zvracel ještě víc než obvykle. Mimčo jsme neplánovali a tak jsem vloni koncem léta začala cvičit a změnila naprosto celý jídelníček a za půl roku jsem shodila 25 kg a teď zase porostu 🙂 tak se do toho po porodu zase pustím.
To já jako moc váhu řešit nemusím. S tím vším co máme, zvířata dům a tak, nepribiram,max přes zimu třeba dvě kila, ale hned jak je teplo a můžu dělat na zahradě tak zas shazují. Tentokrát jsem na začátku těhotenství shodila 3kg a teď se už pár týdnů držím na 51 kilech. Ja mám obecně rychlý metabolismus. Když sním něco, co mi neudělá dobře, ať spodem nebo vrchem, do deseti minut je to venku a to i mimo těhotenství. Takže i docela rychle spotřebovávám všechno co snim a navíc jsem se už tak před dvěma lety naučila jíst pořád, klidně co hodinu, ale po menších dávkách a tím pádem se neprecpavam
Kila já neřeším - se synem jsem přibrala 29kg a 4 měsíce po porodu jsem to měla dole - kojení a k tomu péče o statek, váha šla prostě sama, teď jsem zhubla 4 kila za poslední 2 týdny - zvracení a k tomu ten zub , takže je mi vlastně jedno kolik přiberu, beru to jako že jím na co mám chuť a kdy mám chuť ( ale pořád je to víceméně v mezích zdravé výživy - jen občas víc zhřeším na sladkostech) - těhotenství je pro mně období ,, hájení,, 😀
@krisatko : my jsme v sobotu pozvaní k taťkovi na grilování, navíc taťka má bazén takže malý se určitě bude chtít koupat - ve volné halence bych to možná zamaskovala ale v plavkách se asi taky prozdradím - i když možná to taťkovi nedojde a jeho manželka není moc všímavá, tak uvidíme jestli budu muset s pravdou ven nebo ne, v plánu bylo prozradit to až na konci července - taťka bude mít narozeniny
@laola ja mysim ze to urcite jde..ja se v minulem tehu fakt hlidala..nedrzela jsem dietu to urcite ne ale jedla jsem vyhradne zdrave veci..porad jsem si rikala ze hranolky,sladky,bramburky atd atd miminku stejne nic nedaji takze to delam vlastne pro oba..a rodila jsem s 5kg navrh..kdyz vylozene nezadrzujes vodu tak se to da v pohode..
@laola já jsme u syna přibrala 18kg. A to jsem do 7 měsíce měla navrh jen 6 a pak to tedá letělo třeba 2kg týdne a nechápu proč. A ještě sem po něm nestihla ani zhubnout na původní váhu a už sem zase tehu 😂 takže po porodu už se do toho dam a příští léto mám cíl 55 kg. Ale zase ted se nehlidám, jen to poslední tehu takže si dám s klidem Nutellu když mám chut 🙂
Holky kdyz se tak bavíme o te váze... tak ja u dcery sla rodit s 67kg celkove jsem pribrala asi 7-9kg. Krom břicha jsem byla jako proutek. Dokonce jsem nosila saty xs =D Dneska jsem se do nich z legrace chtěla nasoukat a nepretahnu je ani pres ramena. 😱🙊🙈 No po porodu jsem rapidně zhubla asi za týden. Bohuzel jsem pak musela prestst kojit kvůli poporodni depresy a kila sla nahoru. Navic tchýně skvěle vaří a jsme u ní skoro kazdy den, bydlí kousek od nas a tak ty kilecka sly hezky hore. No nez jsem otehotnela ted podruhé, mela jsem 68kg =( moje maximum vzdy bylo 59kg a to uz opravdu bylo na hraně. Takže jsem se rozhodla, ze taky moc nepřiberu a prestanu byt líná a dam se na zdravou výživu. Ja nikdy nejedla moc. Ba naopak jedla jsem treba 2x za den, ale prostě úplný nesmysly a ja jsem zrovna z těch, co se v jidle opravdu musí hlidat. =(
@1nelinka : mi ta váha šla hodně nahoru cca od 22.týdne - to jsem začla mít nějaké problémy a měla jsem klidový režim - jak je tělo zvyklé se pořád hýbat a pak nic tak šla váha fakt rychle nahoru protože jsem jedla pořád stejně, pak až ke konci těhu jsem zase dělala všechno tak to bylo zase pomalejší - holt u mně je to asi hlavně otázka pohybu
@semmi : to nepravidelné jídlo jen 2-3x za den - to je nejhorší
@ange_de_la_morte ja jsem zase byla od 29tt v porodnici a jak jsem tam jen lezela tak jsem dost zhubla a rodila s 50kg..kazdy to ma jinak no ale ja tam drzela snidani;obed,veceri tu nosily kolem 16:30 a pak uz nic tak byl kolikrat hladicek.😂😂😅.tady mam foto den pred porodem..pustily me domu s tim ze ted uz muzu porodit a ja v noci vazne porodila😂😂
@1nelinka : tyjo to je bříško spíš jak v polovině těhoteství a kolik mělo nakonec miminko ? V nemocnici bych asi taky zhubla - ta jejich strava a ještě jen 3x denně , to bych nejspíš taky zhubla - já byla v nemocnici jen týden a pak doma astarala se o mně tchýně a maminka a ségra, všichni pořád něco nosili ať se nemusím namáhat a tak nějak to šlo 😀
@ange_de_la_morte ja taky chteka moc domu bydlela jsem 1km od nemocnice ale od toho 29tt se mi porad spoustelymkontrakce a mela jsem zkraceny cipek..tak me tam udrzovaly na kapackach..lezela jsem v Praze na bulovce kde kupodivu varily fakt dobre(a to jsem mela stravu pro vegetariany)mala mela 2kg pri narozeni takze malej prtousek ale rodila jsem 35+2 tak ono by brisko jeste povyskocilo kdyby jsme to doklapaly do konce..
@1nelinka teda takový bříško já mám tak v pátém měsíci. Jinak co se týče toho jídla. Tak já musím jist často a po malých dávkách, jinak zvracím. Pořád je lepší zvracet jídlo než žaludeční šťávy a potom i krev. To jsem si zažila u prvního těhotenství a pak už jsem věděla jak jist. A i když mam vždycky obrovské bříško a každý si myslí že čekám dvojčata, tak jsem nikdy nepřibrala víc jak 10 kg, které pak v porodnici zůstaly. Ale i tak se musím hodně hlídat a denně cvičit. Mám dvojče a ta jí za dva a vůbec neřeší nezdravé tuky a kalorie jako já a stále jsem o víc jak 10 kg těžší. Pravda že ona nikdy nerodila a já už 4x tak se mám alespoň na co vymluvit.
@semmi to dobře znám. Záchod mít poblíž je dobré, alespoň do toho 25 týdne. Já u první dcery byla v nemocnici několikrát, ale u ní jsem nic nejedla, protože jsem se bála že to vyzvracím, taky jsem první týdny jen hubla a celkem přibrala nakonec jen 5 kg. Ale takhle bych to už nikdy nechtěla. Celé dny jsem jen ležela a vstala jen k tomu záchodu. To už jsem u dalších těhotenství dovolit nemohla. Takže vaření a vše u čeho "vonělo" jídlo bylo a je pro mě za trest, ale nějak to musím dát, rodina se najíst musí. U první dcery jsem zvracel i 30 denně a v noci mě to taky budilo, to už jsem potom takhle nikdy neměla jen díky tomu že jsem prostě jedla, sice méně, ale aspoň něco. Teď je to lepší, sice mám zaludek celý den na vodě a jen to rozdychavam, ale dá se to.