Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Holky když si kupujete tu kyselinu listovou stačí jen ta levná z lékárny? Našla jsem za cca necelou stovku. Dobíram teď vitamíny co mi doporučil Dr a teď už by snad stacila jen ta listovka. Zbytek snad dohonim stravou
@semmi jejda to musí být velice náročné. Vůbec si to nedokážu představit, být psychicky rozhozená. Já byla teď u tohoto těhotenství, na začátku, je to naše páté dítě které jsme už vůbec neplánovali a rodina naše rozhodnutí, nechat si ho, vůbec nechápe a obě babičky nebyly příliš příjemné, když se o tom dozvěděli. Přitom mi s hlídáním vůbec nepomáhají. Jsem s dětmi často sama, manžel hodně cestuje a domů jezdí jen na spaní nebo ho nevidíme i pár týdnů. Nikdy jsem si nestěžovala, ale babička do mě ryla ať jdu na potrat. A hodně mě to sebralo. Takže být psychicky špatná po porodu, no, musí to být hrozné.
@bemo Oni druzí vzdycky mají patent na rozum. Ppkud se na to citite vy dva s muzem, tak ostatním do toho nic není. A teda klobouk dolů. Ja si tady nekdy stěžuju s jedním dítětem, jak mě vyšťavuje. 🙊😂 Uvidíš, že az se to malé narodí, že se všichni aspoň v duchu zastydi za svoje nazory. ;)
@priefi no jsou pry Bachovy esence, či jak se to jmenuje a ty srovnávají i psychiku. Ja měla uz depresi porodní, takže bych se tomu podruhé rada vyhla. Ale he pravda, ze ono asi vse souviselo se vším. Měla jsem sice celkem krátký, ale narocny porod, do toho to bylo moje první dítě, přítel do noci v práci, hormony... nerada na toto období vzpomínám, ale zase si rikam, ze ie důležité o těchto situacích mluvit, protože tohle téma je pořád tabu a přitom to potká hodně žen, jen se o tom prostě stydí mluvit.
Holky, taky je některé z vás pořád tak špatně? Už jsem 12+4, ale spíše se to zhoršuje, než zlepšuje ☹
Prý já si připadala normálně ale všichni okolo byli divní .... Tak to je top! 😂
@bemo to chce asi vážně jednim uchem tam a druhým ven jak se říká. Já to zatím řekla jen kolegyni v práci, aby mě zbytečně nestresovala, mamka to ví teď od víkendu a stejně i když to ví jen pár lidí už jsem si vyslechla "no, radši nejezdí do ciziny na dovolenou, co kdyby se něco stalo" "no teď bys měla jist tohle. Neměla bys jíst tamto" ..... Už tyhle kecy mě štvou tak si nedovedu představit kdyby mi někdo mluvil do tak zásadní veci
@priefi No, já vím, že mi na nevolnosti pomohl vždy až porod. Ale teď je to jiné, na zvracení je mi stále, i se kvůli tomu budím v noci a nemůžu spát. A nemůžu téměř nic jest. Minulé těhu jsem zvracela až na krev atd. ale mohla jsem v podstatě cokoli sníst a špatně mi bylo až nějakou dobu po jídle.
Teď mi je zle nonstop 24 hodin
@tsasenka : zrovna včera jsem si říkala že mi už týden nebylo špatně - no a pak jsme byli večer u taťky grilovat a večer jsem se zase nemohla doblít konce, no takže pořád tak nějak neurčitě, ale asi je to u mně hodně o počasí - ty vedra mi nedělají dobře, jinak to jde
@1nelinka : já chytla ,,poporodní deprese,, asi až nějak později - cca 3-4 měsíce po porodu ale spíš to bylo tím že manžel byl pořád v práci, já pořád sama doma na všechno a problémy s kojením tomu moc nepřidaly, bylo to blbé období, teď si říkám že to bude lepší - manžel má jinou práci a mám ještě syna, tak to bude snad dobré
@tsasenka jsem 11+0 a porad mela jsem asi tyden pokoj a je to zpatky. Nemam chut k jidlu.
@zzuzzana1 blbý dotaz... ale pozorujes tam dole nějaké změny? Mně připadá, jak kdyby se mi úplně posunul cipek ke vchodu nebo teda kdoví co to je, prostě nějak těsno oproti minulým tydnum... Já se tím svým spodkem nikdy nezabývala, takže jsem teď trochu mimo 😀 Od minulé poradny jsem úplně nepoužitelná a hypochondřím jak sviňa ...
Mě teda holky není vyloženě zle, ale pořád přetrvává stav "mám hlad, nachystám si jídlo a okamžitě na něj přestávám mít chuť" takže pak je mi zle z hladu a cpu se jen maslovými sušenkami. Ale během dne už se pak donutím sníst normální jídlo jen ne v kuse. Oběd jim třeba na tři fáze
Holky, SOS:
Stávalo se některé, že zvracela i krev? Pomalu s tímto typem nevolností končím, snad - po pár dnech jsem zvracela včera večer a před chvílí. Vyděsilo mě, že jsem zvracela krev. Předtím se mi to stalo taky, ale bylo jí jen málo. Dneska jí bylo víc a bolí mě jícen jak je jakoby odřený. Má někdo podobnou zkušenost?

@bemo Ty brdo, to jsis taky pěkně užila. =-( A jako bonus, kdyz přestaly nevolnosti tak mě začala ukrutně palet žáha. =( Ale mas pravdu, ze jamile uz clove má dítě, musí fungovat, byť je mu na umreni. Ja teď spíš doufám, že se vyhnu těm hnusným stavům v sestinedeli. Měla jsem opravdu ošklivou depku. Divim se, ze to můj chlap psychicky přežil. 😂🙈 Tak se chci poohlédnout po nějakých homeopatikach, pro všechny případy.